De beste tips

Urinegeur verwijderen

#1. Urinegeur uit tapijt of matras krijgen

Urinegeur in tapaijt of matras verwijdert u het best met een enzymhoudend materiaal, zoals met een sopje van biotex of groene zeep. Eerst voorboenen met een sodasopje.

Urinegeur verwijderen

#2. Urinegeur uit Tapijt Verwijderen

Urinegeur in tapijt kan je verwijderen met een enzymhoudend materiaal, zoals met een sopje van biotex of groene zeep. Eerst voorboenen met een sodasopje
Urinegeur verwijderen

#3. Urinegeur verwijderen met citroensap en soda

Kinderen plassen nog wel eens in bed. Als dit het geval is, kan het lastig zijn om de urinegeur uit de matras te krijgen. Gelukkig is het mogelijk om dit te doen met citroensap en soda. Het citroensap is een soort neutralisator voor urine. Verder zorgt soda er voor dat er geen vlek ontstaat. De mix kun je aanbrengen op het matras door een soort yoghurtachtige substantie te maken van citroensap en baking soda. Door dit op het matras te smeren, komen de vlekken er al snel uit.

De nieuwste tips

Urinegeur verwijderen

Biotex tegen urinegeur

Biotex is echt een geweldig middel. Urinegeur is echt vies en daarom moet er zo snel mogelijk wat aangedaan worden vind ik. Urinegeur verwijderen doe ik met Biotex. Het haalt de vieze geur weg en de vlekken die er door ontstaan. Dat vind ik heel erg fijn, want je hoeft er helemaal niet lang mee te gaan boenen.
Urinegeur verwijderen

Urinegeur uit bank

Om hardnekkige urinegeur uit een bank te krijgen kan je het beste (nadat je de vlek al hebt behandeld) de stof insprayen met een vlekkenverwijderaar. Zorg ervoor dat deze goed in de stof komt en duw de vlekkenverwijderaar met een handdoek er nog beter in. Wacht een paar minuten. Spray evt. met meubelreiniger erover heen. Pak dan je handstomer en stoom heel goed op de plekken waar je hebt gesprayd. Eerst zal je urine ruiken maar langzaam wordt de geur neutraal. Herhaal dit proces indien nodig.