Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kleding wassen

Moet je nieuwe kleding wassen met azijn? Helpt dat?

Azijn kan helpen bij het zachter maken van je kleding. Het onthard je wasmachine (haalt kalk weg) en laat nare geurtjes verdwijnen. Bij nieuwe kleren kan je de kleuren behouden door het een nachtje in koud water en azijn te weken. Azijn fixeert kleuren. Azijn is dus op verschillende manieren handig bij het doen van de was.

Stank uit kleding verwijderen met azijn

Geurtjes in je kleding die er niet zo makkelijk uit willen? Zet ze in een emmer koud water met een flinke scheut azijn. Nachtje laten weken en dan in de wasmachine.

Daphne
Tip #978


Kleding voor het eerst wassen

Nieuwe kleding gekocht? zet het VOOR DE 1e KEER WASSEN een hele nacht in koud water. Zo voorkomt u krimpen en kleur afgeven!

Remas
Tip #1256


Donkere kleding voor het eerst wassen

Voor de eerste keer nieuwe donkere kleding wassen? Leg het eerst een nachtje in koud water MET AZIJN (houdt de kleur beter vast in het textiel). Daarna ook nog regelmatig wassen met azijn en het blijft donker!

Patricia Linthorst
Tip #1733


Stinkende kleding opfrissen in wasdroger

Kleding, die gedragen is op een feestje en stinkt naar de rook is weer snel op te frissen door deze zo'n 10 minuten in een wasdroger (met een slang naar buiten) te stoppen.

Isaac
Tip #977


Donkere kleding wassen met schoonmaakazijn

Donkere kleding kan heel goed in de wasmachinebakje met een scheutje schoonmaakazijn de kleding blijft heel mooi en het is nog goedkoper en ook heel goed voor de kalk voor de wasmachine

Jeannietta
Tip #1603


Onbekende vlekken uit Kleding Verwijderen

Gebruik een mengsel van vlekverwijderaars. Gooi van alle vlekverwijderaars (bijvoorbeeld van HG, Dr. Beckman) een beetje bij elkaar leg het kledingstuk met de vlek op een schoteltje kokend water en gooi hier de gemengde vlekverwijderaar bij. Even laten intrekken en met een afwasborstel eruit wrijven.

Alice
Tip #4568


Was ruikt niet fris na het wassen

Gebruik een half dopje wasverzachter en vul dit aan met de andere helft azijn. Dit verdund de vettige laag van wasverzachter en geeft toch een heerlijke geur. Het is ook belangrijk om je wasmachine zelf een keer schoon te maken (om vetluis te voorkomen). Vul het bakje van de wasmachine met soda. Laat de wasmachine op 95° draaien.

Mark
Tip #20094


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen