Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Spinnen zijn geen fan van de geur van citroen, dus wrijf met een citroenschil alle deur- en raamkozijnen in. Of meng wat citroen met water en spuit dit vervolgens op alle kozijnen en scheurtjes en kiertjes. Zie je binnen een spinnenweb? Verwijder deze dan, zodat de spin niet terug kan keren. Gebruik hiervoor een bezem of een stofzuiger als je er niet goed bij kunt. Vooral plaatsen waar minder vaak afgestoft of gestofzuigd wordt, zijn populaire plekken voor spinnen om een web te bouwen.

2 0


Al jaren verjaag ik spinnen met azijn. Binnen staat een bakje met wat azijn (met eucalyptusgeur zodat ik het zelf niet zo vind ruiken). De ramen zemen met water met een scheut azijn en de omgeving besprenkelen met azijn. Water in een plantenspuit doen en spuiten maar!

Heidi Schrama
1 0


Spinnen houden van insecten. Om spinnen in huis te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je huis schoon en vrij van insecten is. Spinnen verstoppen zich het liefst op plekken waar je moeilijk bij kunt komen. Daarom loont het om tijdens het schoonmaken extra je best te doen om ook deze plekjes schoon te maken. Houd ze buiten door horren te plaatsen of ramen en deuren te sluiten. Pepermuntolie is ook nog een middel waar spinnen een grondige hekel aan hebben. Meng wat pepermuntolie met water en doe het in een sprayfles. Spray het hele huis door. Doe dit enkele keren per week en je zult zien dat er een stuk minder spinnen in huis te zien zijn. Versterk het effect door watjes doordrenkt met pepermuntolie op de favoriete plekjes van de spinnen neer te leggen.

0 0