Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Tochtstrip verwijderen

Hoe kan het beste restjes van een tochtstrip verwijderen?

Er zijn vele middeltjes op de markt om deze plastic restjes makkelijk te verwijderen. Als je zelf aan de slag gaat vraagt het ook om een soort van behendigheid met het snijden van de tochtstrip.

Spuit kozijn in met kit

Kozijn met randje (siliconen)kit inspuiten, huishoudfolie eroverheen doen, raam of deur dichtdoen zodat de kit in model gaat en laten drogen. Als de kit droog is, de overtollige huishoudfolie verwijderen en je hebt geen last van tocht meer.

Mieke
Tip #5675


Tochtstrip Verwijderen

Er bestaat zelfklevende verwijdering dat ook wel tochtstripkleefstof genoemd wordt. Hiermee kan je tochtstrip goed verwijderen. Anders moet je een geboden stanleymesje pakken ( wel buigen) dan snij je de oude tochtstrips er zo vanaf. 

En een gratis tip: Spijker een reepje vloerbedekking onder uw deur en u hebt een goedkope tochtstrip.

Omi
Tip #3530


Tochtstrip wil er niet af

Soms heb je een tochtstrip die er niet af wil. Dat is erg vervelend, want dan blijft er zo´n vieze rand achter. Ik gebruik altijd de tochtstripkleefstof. Op die manier weet ik zeker dat de tochtstrip eraf komt. Ik wil namelijk niet dat het er lelijk uit gaat zien, omdat ik een tochtstrip ga gebruiken. Dat zal echt zonde zijn. Het beste vindt ik dan ook om dit op de juiste manier aan te pakken.

Leonard
Tip #21054


Tochtstrip verwijderen met plamuurmesje

Als je tochtstrip aan vervanging toe is of je een andere oplossing wilt, is het belangrijk om de oude tochtstrip te verwijderen. Echter is dit niet altijd even makkelijk om te doen. Dit komt omdat de tochtstrip vaak goed vast geplakt zit. Gelukkig is het mogelijk om de tochtstrip te verwijderen met een plamuurmesje. Door deze er voorzichtig onder te steken, is het mogelijk om wat ruimte onder de tochtstrip vrij te krijgen.

Anoniem
Tip #21157


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen