Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vlooien bestrijden

Hoe kom je van vlooien af?

Als je een hond of kat hebt met vlooien, dan kun je ook last hebben van vlooien in huis. Op deze pagina staan Grootmoeders tips tegen vlooien bij jouw hond of kat. Je kunt vlooien bijvoorbeeld bestrijden met huismiddelen als azijn of Dreft. Je kunt ook zelf vlooienshampoo maken.

Drijfkaarsjes in verdund afwasmiddel

Zet s 'avonds een diepbord water met een beetje afwasmiddel er in. Zet er brandende drijfkaarsjes in.De vlooien komen in het donker naar het licht,door het afwasmiddel kunnen ze niet meer weg springen en verdrinken.

Liliwens
Tip #1098


Huisdier inspuiten met water en appelazijn mengsel

Een sprayflacon vullen met gekookt (en afgekoeld!) water + een scheut biologische appelazijn en een aantal druppels Neem-olie. Goed schudden en dagelijks de hond en/of kat hiermee licht insprayen en even in de vacht masseren...veilig, milieuvriendelijk en goedkoop!

Lenny
Tip #4841


Vlooivrij met azijn

Nadat we alles hadden geprobeerd (tot spuiten bij de dierenarts aan toe) heb ik na een tip mijn hond ingesmeerd met gekookte (afgekoelde) azijn. Het stinkt als een os maar werkt als een trein! Een paar uurtjes in laten trekken, daarna met shampoo wassen en afspoelen met lauw water. Vlovrij! Je hond niet te vaak wassen i.v.m. het vetlaagje in zijn vacht. Geen dure Frontline enzo meer nodig!

Ramona Burggraaf
Tip #2635


Karnemelk

Geef uw hond elke ochtend een beker karnemelk te drinken, hij vindt het heerlijk, maar zijn huid is niet meer aantrekkelijk voor de vlooien. Echt het helpt, ik doe het nu een half jaar en de vlooienallergie van mijn hond is over, geen vlo meer te bekennen.

Flipje
Tip #4660


Afwasmiddel

Als u hond toch toe is aan een flinke wasbeurt en u wilt gelijk de vlooien weg wassen en geen dure middelen gebruiken neem gewoone afwas middel en ze zitten dan dood in de vacht van uw hond even afspoelen en flink erbij schrobben en de vlooien zijn weg!!

Iepje
Tip #2724


Tapijt borstelen met azijnwater voor vlooien eitjes

Met voorgaande tips ben je wel de vlooien in je tapijt kwijt, maar niet de eitjes. Die verwijder je door je tapijt met een borstel of doek en azijnwater te behandelen. De kapseltjes van de vlooieneieren lossen op door het zuur van de azijn.

Karen
Tip #2939


Was met afwasmiddel

Was uw hond met afwasmiddel, en ze gaan allemaal dood!

Doortje
Tip #4543


Voer honden en katten geen knoflook!

Knoflook in welke vorm dan ook, is giftig voor honden en katten. Het bevat de stoffen sulfoxide en disulfide, die de rode bloedcellen beschadigen.

Elze
Tip #4402


Head & Shoulders shampoo

Heeft uw hond vlooien dan wassen met Head and Shoulders....weg vlooien

Corrie Klokgieter
Tip #5105


Elektrische vliegenmepper

Jullie kennen allemaal de elektrische vliegenmeppers! Heb je last van vlooien? Doe 's avonds eens het licht uit, leg de elektrische vliegenmepper plat op de grond. Maak langzaam vegende bewegingen met de mepper en houdt de knop ingedrukt. De vlooien lichten op indien ze tegen de vliegenmepper springen. Je zult verbaasd zijn over het resultaat. De vliegenmepper is tevens een prima vlooiendoder. De mepper uiteraard niet op je kat of hond gebruiken.

Tip #6392


Water mengen met azijn

Heeft jou huisdier, of jijzelf, een vlooienbeet? Water gemengd met azijn, op een watje doen en deppen op de beet. De jeuk verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Anoniem147
Tip #10056


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Vlooien in vasttapijt: water met olie

Heb je last van vlooien in uw vasttapijt. Neem een diep bord en giet er water en olie in (olijf of eenderwelke soort) Plaats dit op de grond met een lamp erbovenop. De vlooien springen in het bord en verdrinken. Ze worden aangetrokken door de glans. Weg vlooien. Dirk

Dirk
Tip #2121


Nat paarden stro

Het ruikt wel een beetje, maar nat paarde stro helpt absoluut tegen vlooien. Vraag een manege in uw buurt of u wat paardestro (mest) mee mag nemen en wrijf u hond/kat er mee in. Of vraag of u hond een uurtje in een lege paardebox mag. Een paard is het enige harige dier wat geen vlooien krijgt door de urine die hij uitscheidt.

Jose
Tip #2117


Knoflooksaus

Geef de hond en kat af en toe een beetje knoflooksaus en de vlooien gaan weg en de vacht wordt er zacht en glanzend door.

Imca
Tip #4896


Badje met groene zeep

Als je merkt dat je huisdier vlooien heeft. Doe hem in badje met groene zeep. Hier gaan ze gelijk van dood. wel het huisdiertje goed na wassen met water. Natuurlijk kunt u hier mee ook je vloer schrobben. Zodat ze daar ook dood gaan. De eitjes worden niet gedood.

Marianne
Tip #4323


Varenbladeren onder kussen

Varenbladeren onder kussen van honden of kattenmand helpt tegen vlooien. Ze hebben er een grote hekel aan. Ook voor in de auto heel makkelijk.

Van Schaik
Tip #3161


Vlooienband in de stofzuigerzak

Wanneer u 10 cm. vlooienband in de stofzuigerzak doet, krijgen deze vlooien geen kans meer na het zuigen van de vloerbedekking. Het nog nieuwe restand vlooienband in een stevige plastic zak luchtdicht bewaren, voor de volgende keer dat u het nodig hebt.

José
Tip #2190


Motteballen

Iedereen die huisdieren heeft weet wat honden en katten vlooien zijn en hoe vervelend deze zijn wanneer men vloerbedekking heeft. Je krijgt ze niet weg. Dacht ik ook! Ik heb een zeer handige tip. Motteballen ze hebben een hekel hier aan, verpulver de ballen en strooi dit langs de randen van de vloerbedekking of leg een aantal onder, het ruikt wel maar bent wel van de vlooien verlost. Ook als je met vakantie gaat leg door hele huis hier en daar motteballen (kamferbol) neer en u zult geen last hebben dat de vlooien u op de benen springen wanneer u weer thuis komt. Geregeld stofzuigen en een aantal in de stofzuigerzak doen helpt echt.

Angelique Weewer
Tip #4790


Roter Knoflox Drgees

Geef je honden en katten elke dag een knoflookdragee(roter)en je huisdieren hebben geen last van vlooien. Vlooien houden niet van knoflook en die zit wel in het bloed van je huisdier dit ruikt de vlooi maar wij niet. Goedkoper dan vlooienspul van de dierenarts en werkt perfect gebruik het zelf al jaren.

Regina
Tip #5495


Voer geen knoflook!

Er staan diverse tips hier om je kat knoflook te geven. Niet doen, is puur vergif, zoals alle familie van de ui. Ik kam mijn katten met een vlooienkam en bakje met sopwater bij de hand, waarin de vlooien meteen verzuipen. En twee keer per jaar (in de rui) onder de kraan (zonder shampoos). Zijn ze meteen van veel loszittende haren af.

Heleen
Tip #5517


Vlooien verdrinken

Als je geen vlooienmiddel wilt gebruiken kun je de kat of hond ook in het water zetten. Kop boven water houden. Na verloop van tijd zie je de vlooien naar de kop kruipen. Dan heel even het kopje onderduwen.De vlooien verdrinken. Bij mijn jonge kittens (die ik dus liever geen chemisch spul geef)heeft dit perfect gewerkt.Let op! eitjes worden zo niet vernietigd,dus als je er erg last van hebt zou ik gewoon een goed vlooienmiddel gebruiken.

Bianca
Tip #1630


Zout in de vacht strooien

Als je hond/kat last heeft van vlooien, strooi dan zout in de vacht en de eitjes drogen uit! Binnen een paar dagen ben je af van de vlooien en eitjes! Natuurlijk nog wel een paar weken blijven herhalen om er zeker van te zijn dat alle vlooien dood zijn. Strooi ook zout op tapijten en in de manden. Azijn en kokosolie werken hierbij ook uitstekend.

Deborah123
Tip #15885


Hond kammen met luizenkam

Om vlooien weg te krijgen moet je de hond goed kammen met een luizen kam en dan met de kam in het afwasmiddel ..........en weg vlooien

Tip #6734


Wassen met verdunde dreft

Als u een hond heeft met vlooien wil het wel eens helpen om hem met verdunde dreft te wassen, maximaal 1 keer per 3 maanden. Het is overigens altijd aan te raden om hondenshampoo te verdunnen, goedkoper-gemakkelijker en beter uit te spoelen

Nills
Tip #4400


Tabletje biergist

Geef de hond 2 maal per dag een tabletje biergist of een teentje knoflook, en weg zijn de vlooien.

Marianne
Tip #1193


Verse knoflook

Geef je hond iedere dag een stukje verse knoflook door zijn eten en er wil geen vlo meer bij hem komen.

Tip #3323


Soda ( zout schoonmaak) op de bank, mat en bij dweilen

Veel vlooien (ei en kleintjes) leven bij randen en in onder matten en bank zelfs. Met zout leven ze niet meer, kunnen ze niet tegen. Helaas wij veel last. Alles bij elkaar wat minder maken, vloer, honden zelf. Matten soda in, borstelen en uurtje later uitklappen. Dweilen (nat) liever tijd niet (hebben de vlooien geen water te drinken). Anders met soda erbij.

Michiel
Tip #19456


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen