De beste tips

Kauwen Verjagen

#1. Middelen om Kauwen af te schrikken

Middelen om kauwen af te schrikken

Er zijn ook voldoende middelen beschikbaar waarmee je kauwen afschrikt. Je gebruikt dan producten waar ze bang voor zijn en waardoor ze jouw woning niet als geschikte plek zien om neer te strijken:

  1. Schaf een aantal nep roofvogels aan en plaats deze rondom je erf. Het is ook goed om ze regelmatig te verplaatsen, want kauwen wennen snel aan je afschrikmiddelen.
  2. Folie, CD’s, linten, reflecterende molens en vlaggen die bewegen en wapperen in de wind kunnen de kauwen ook afschrikken.
  3. Maak een vogelverschrikker. Dit is ook erg leuk om te doen met je kinderen.
Kauwen Verjagen

#2. Lawaai tegen Kauwen

Toen ik kauwen uit mijn tuin wilde verjagen, ontdekte ik dat harde geluiden maken erg effectief was. Ik begon af en toe harde geluiden te maken door met mijn handen te klappen, een luid fluitje te gebruiken of luide muziek af te spelen.

Telkens wanneer ik dat deed, schrokken de kauwen en vlogen ze weg.

Kortom: maak lawaai!

Kauwen Verjagen

#3. Kauwen zijn kleiner dan Kraaien

Dat ze kleiner zijn dan kraaien is het zwakke punt van de Kauw. Dit punt moet je hoe dan ook uitbuiten. Je kan bijvoorbeeld 'lil kleine' aanzetten in de tuin en de Kauwen snappen meteen dat ze naar de buren moeten verkassen. 

Middelen om eten te verbergen

Misschien ben je iemand die de vogels graag voert met oud brood, zaden of andere etensresten. Kauwen zien dit niet als iets anders dan je afvalzak met weggegooid voedsel. Investeer allereerst in een goed afsluitende container, mocht je die nog niet hebben en plaats al je GFT afval direct in die bak. Laat geen eten rondslingeren, want dat trekt ook ander ongedierte aan. Wil je de vogels toch blijven voeren, dan kun je dat op een vaste plek doen die jij zelf uitkiest. Op die manier beïnvloed je waar de kauwen neerstrijken en waar niet.

De beste methode voor jou

Het is moeilijk te zeggen wat voor jou precies de beste methode zal zijn om kauwen van je land te verjagen. Vaak is een combinatie van de bovengenoemde opties het effectiefst. Waar je wel rekening mee moet houden is dat kauwen slim zijn en aan je inspanningen gaan wennen. Het is dus goed om vogelverschrikkers, nep roofvogels en bewegende voorwerpen regelmatig te verplaatsen. Je kunt experimenteren tot je een systeem gevonden hebt dat werkt. En als de kauwen eenmaal zijn vertrokken, dan blijf je ze preventief weren zodat ze ook niet meer terugkomen.