Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wc pot schoonmaken

Hoe kan je een WC schoonmaken van kalkaanslag en urinesteen?

De WC pot moet je regelmatig schoonmaken. Met sommige slimme tips van Oma gaat dat extra goed en makkelijk. Met de huismiddelen soda, cola of azijn kun je bijvoorbeeld kalkaanslag of urinesteen verwijderen.

Azijn en zuiveringszout

Heeft u geen zin om u wc een volledige beurt te geven? maar wilt u de wc een opfrisser geven, doe dan het volgende. Pak een pakje baking soda, ook wel bekend als zuiveringszout. Strooi dit door de wc pot en giet hier azijn op. Schrik niet! Er ontstaat nu een chemische reactie, het begint namelijk lichtelijk te borrelen. Dit is niet schadelijk, zorg er alleen wel voor dat alles goed geventileerd is. Het gebruik van azijn en baking soda is volledig natuurvriendelijk, u kunt dus gewoon doorspoelen.

Paskal J
Tip #5365


Flink veel schoonmaakazijn erin

Gooi 's-avonds een ½ fles schoonmaakazijn in de wc en de volgende morgen is hij als nieuw.

Aanneke
Tip #2196


Cola in de WC pot

Als je last heb van kalkaanslag, urinezuur of bruine vlekken in je wc-pot, gooi er dan een liter Cola in en laat dit een nacht staan, je zult van het resultaat versteld staan.

Carmencita
Tip #3564


Water van de handwas

Als je je water van je hand was in de wc laat staan +/- een uur blinkt je wc als nooit tevoren.

Veertje
Tip #1927


Schoonmaakazijn doet wonderen

Last van kalkaansgal in de WC pot? Flinke scheut schoonmaakazijn in de pot en poosje laten staan en je kan de kalk gemakkelijk verwijderen. Gloor bleekt alleen maar, de kalk blijft gewoon zitten.

Magreth
Tip #2673


Emmer met groene zeep

Vul een emmer met groene zeep opgelost in water dit is gelijk een natuurlijk ontsmettingsmiddel, doe de wc bril ermee en tegels en wasbakje e.d. Het water waar je mee gepoetst hebt in de pot gooien, toiletborstel erdoorheen halen en een uurtje laten staan niet meteen doorspoelen, je wc glanst weer

Jenna
Tip #9246


Bruine kalkaanslag WC verwijderen

Veel sites raden dure middeltjes aan, daar heeft niemand zin in. Een HG middel wat de WC zeker schoon zal maken is soms ook te sterk. Wat goed werkt is simpelweg schoonmaakazijn! Ram gewoon voor het slapen gaan een enorme dosis schoonmaak azijn in de pot. Doe er nog wat zuiveringszout bij en de volgende dag is de bruine kalkaanslag weer weg!

JanetteB
Tip #18111


Urinesteen verwijderen: huismiddeltjes

Als je urinesteen wilt verwijderen werken de volgende middeltjes goed:

Azijn: Laat azijn 8 uur in de pot zitten en de urinesteen is weg. (Dit werkt ook goed als je een sterk vervuilde wc wilt schoonmaken)

Wc schoonmaken met soda: Doe dit samen met azijn en laat de dit 10 minuten bruisen. Je kan ook de soda met groene zeep combineren.

Bleekmiddel en chloor: werken niet zo goed en zijn bovendien schadelijk voor het milieu.

Urinesteen voorkomen? Goed schoon houden die WC!

Keesje
Tip #18112


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen