De beste tips

Droge huid

#1. Gebruik olijfolie en geen vaseline

Smeer zo min mogelijk vaseline of andere op paraffine gebaseerde producten, dit sluit je huid namelijk alleen maar af en voegt geen vocht toe aan je droge huid. Gebruik pure olijfolie voor je droge huid. Elke dag na het douchen even je natte huid insmeren met olijfolie en je huid zachtjes droog deppen. Ook je huid scrubben kun je met olijfolie en suiker en je gezichtshuid insmeren met een paar druppeltjes olie.
Droge huid

#2. Boter smeren

Wanneer je boter op de droge of schrale plek smeert en even laat zitten heb je er binnen een halfuur al helemaal geen last meer van. Ook in je mondhoeken en lippen werkt het ideaal. Roomboter werkt natuurlijk het best.
Droge huid

#3. Huid insmeren met vaseline

Smeer op een avond voor het slapen gaan je huid in met vaseline.
Bekijk 14 andere tips

De nieuwste tips

Droge huid

Jojoba olie tegen extreem droge huid

Jojoba olie doet wonderen! Ik heb zelf erge last gehad van droge huid. Ik smeerde vaseline met de gedachte dat het me huid vettig zou houden. Maar helaas hielp het niet.  Ik gebruik nu Jojoba olie van Holland & Barret. Na twee dagen voelde me huid al soepel en gehydrateerd. Zeker een aanrader!

Droge huid

druppeltjes olie

als je last hebt van droge huid, probeer dan een paar druppeltjes olie op je huid te smeren! (ik gebruik zelf avocado olie) je kan avacado olie of olijf olie gebruiken! zorg wel dat het een pure olie is en dat er geen troep bij is gegooit. als je dit elke avond doet voor het slapen gaan, gaat het vanzelf weg! (je kan avocado olie ook gebruiken voor als je verbrand bent in de zon)

Droge huid

smeer in met castor olie

In castorolie zit veel vitamine E, wat zeer goed voor de huid is. Mijn gezicht is heel droog. Ik smeer elke avond castorolie op mijn gezicht en was het er de volgende ochtend vanaf met water. Hydrateerd als een tierelier.

Nog 14 andere tips

Droge huid

Olijfolie als dagcreme

Heb je een gevoelige of zeer droge huid? Smeer je huid dan iedere dag in met een dun laagje olijfolie en gebruik dit als dagcrème! Olijfolie helpt de huid vet te houden en zorgt ervoor dat eventuele onzuiverheden en schilfers worden verholpen. Ook 1 of 2 keer per week een honing masker op het gezicht aanbrengen doet wonderen.
Droge huid

Warm handdoekje

Heb je last van een droge huid maak dan een gasten handdoekje nat (koud of warm maakt niet uit) doe het om vol vermogen 1 minuut in de magnetron. Even uitslaan en over je gezicht heen leggen door de stoom neemt je huid goed vocht op. Ook fijn om het te doen voordat je een masker neemt zo staan de poriën goed open en doet het masker beter zijn werk.
Droge huid

Olijfolie

Hoi , ik heb heel vaak last van droge huid gehad sinds me zesde en ik ben nu 12. Wat helpt is olijfolie, niet te veel anders word je huid juist te vettig. Olie op een watje doen en uit smeren op je huid. Elke avond wordt de huid steeds minder droog. Bij mij is het helemaal weg, ik had het in mijn gezicht (boven en onder bij de ogen en bij mijn mond) nu is het weg.  Alvast veel suc7!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Droge huid

Komkommerschijfjes

Heb je een droge huid? Doe dan komkommerschijfjes op je huid.
Droge huid

Schapenwol creme voor droge plekken

Schapenwol crème kopen. Dit lijkt vies, maar ruikt en werkt geweldig tegen droge huid en droge plekken.

Droge huid

Droge huid: Creme werkt

Als je op zoek bent naar een goede creme tegen een droge huid dan is cetomacrogolcrème of lanettecrème een gedegen oplossing. Echter de top oplossing blijft vaseline en vaseline crème.
Droge huid

Verzorgingsproducten op basis van olijfolie

Gebruik dan verzorgings producten op basis van Olijfolie, deze houden je huid zacht, soepel en brengen de vochtgehalte weer in balans.
Droge huid

Smeren met vicks

Om bijv de barsten van je hielen weg te krijgen, 2/3 dagen insmeren met vicks. Sokken aan en het liefst ermee slapen. Na deze dagen zou het weg moeten zijn.
Droge huid

GEEN valseline aanbrengen

Als je valseline aanbrengt dan sluiten je porieën en kunnen ze niet meer ademen. Gebruik bijvoorbeeld dan wel producten waar olijf olie in zit dat laat je huid stralen!
Droge huid

Stomen en scrubben

Tegen een droge huid, eerst je gezicht stomen dan scrubben met je eigen gemaakte scrub (olie en suiker). Na het scrubben was je je gezicht af met koud water zo gaan de poriën weer dicht. Daarna laagje vette crème op je gezicht smeren en daaroverheen nog een laagje vaseline.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Droge huid

Rauwe kokosolie

Gebruik 2 keer per dag in de ochtend en avond rauwe kokos olie, goed inmasseren en dan laten trekken na een week heb je al resultaat.
Droge huid

Producten met ureum of melkzuur

Je huid kan droog worden als het teveel water verliest. Vaseline sluit de huid af, en voorkomt hierdoor meer verdroging. Op deze manier kan de huid de waterbalans aanvullen. Mocht dit niet genoeg zijn kan je het beste voor een product kiezen met ureum of melkzuur. Beide hebben als eigenschap dat het het vochtbalans in de huid bevat. Zeker het proberen waard!
Droge huid

Sesamolie

Volgens de oude kennis van de Ayurveda, voedt sesamolie (eerste/koude persing) alle huidlagen. Als je de olie iets verwarmd wordt hij dunner en kan je hem beter verdelen. Soms meng ik het met enkele druppels lavendel- of duindoornolie, zodat het ook nog lekker ruikt. De olie goed inwrijven, zodat de huid niet vettig blijft.
Droge huid

Vaseline smeren voor het slapen

Heb je last van een droge huid?, Als het opeens komt zal het komen door een verandering van iets, het klimaat, je gezichtsproducten enz. Probeer, als je denk dat het door je gezichtsproducten komt, eens een paar weken verschillende merken en types uit dit kan zorgen dat het over gaat. Wat ook helpt is vaseline op je gezicht smeren voordat je gaat slapen en het er s'ochtends afwassen, Ik hoop dat het helpt