Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Smeer regelmatig een klein beetje tandpasta op de aambeien. Mijn ervaring: verdwijnen als sneeuw voor de zon. Al minstens 10jaar geen last meer.

5 5 21 3


Neem elke dag een tabletje rutine in. (te halen bij De Tuinen of reformzaak). Na enkele dagen ben je van je aambeien af!

4 5 9 1


Heb je last van uitwendige aambeien. Spray er neusspray op. 5xdgs. Ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Klinkt gek maar het helpt echt!

4 5 4 1


Heeft u last van aambeien , doe voor u naar bed gaat een paar ijsklontjes in een plastiek zakje en leg dat als u gaat slapen tussen u billen.

4 5 3 0


Een paracetamol fijn maken met een drupje water, een papje van maken, niet teveel water, echt maar een drupje en dat er 2x per dag opsmeren.

4 5 2 0


Draag een stukje wortel van helmkruid [is onkruid] op je huid b.v. aan een leren veter of ketting om je hals.

4 5 2 0


Als je last hebt van aambeien, smeer er iedere dag sudocrem op dat helpt echt.

4 5 2 0


Zelf vreselijk veel last gehad met ondraaglijke pijn vanaf de ontlasting tot wel 7 uur erna dus ik weet waar ik over praat. Rooscicee laxo, een halve fles per dag. Daarnaast iedere dag een bakje youghurt met lijnzaad. En 2 of 3x daags een smeren met sudocrem. Na een week zijn de klachten echt stukken minder. En in het begin voor de ontlasting een Ibuprofen 400 slikken, zwakt zeker de pijn of. Later is die Ibuprofen niet meer nodig.

4 5 2 0


Als je last van aambeien hebt moet je een paar keer per dag met je billen in de biotex gaan zitten, dat kan in bad of in een afwasteiltje die je op de wc zet. Hierdoor worden de aambeien zacht en irriteren ze niet meer.

4 5 2 0


Eet voldoende aardbeien de dag nadat je de aambeien ontdekt hebt, dit zorgt namelijk voor een oplossend effect in de darmen waardoor de aambeien zich zullen terugtrekken en als sneeuw voor de zon verdwijnen.

3 5 1 0


Haal bij de drogist Hamamelis zalf van Vogel, flink smeren en met één dag zijn de klachten een heel stuk minder, na een paar dagen ben je er helemaal vanaf.

3 5 1 0


Neem 4x per dag 5 druppeltjes propolis tinctuur op brood in. Of neem propolis crème.

3 5 1 0


Drink cats claw thee. Anderhalf theelepel laten trekken na 10 min opdrinken. Dit helpt heel goed voor de pijn aan de binnenkant . Voor de buitenkant laat het kruid tovenaars hazelaar goed trekken, doop hier een watje in en warm aanbrengen op de anus en 20 min laten zitten. Doe hierna gewone vaseline op de anus. Dit helpt echt heel goed om van je aambeien af te komen. Ik vind het jammer, dat ik dit vorige keer niet wist toen ik een half jaar lang met de pijn heb moeten rondlopen. Probeer, dit werkt echt.

3 5 1 0


Ik lees hier een paar keer de tip om neus-spray te gebruiken. Wees hier enorm voorzichtig mee! Iedereen denkt, dat reguliere neus-sprays onschuldig zijn, maar lees de bijsluiter ajb héél goed. Mensen met hartproblemen en mensen met bepaalde medicatie mogen absoluut geen neusspray gebruiken. Niet van boven en ook niet van onderen. Er zijn wel alternatieve neus- sprays met uitlsuitend natuurlijke ingrediënten en die kunnen geen kwaad.

3 5 1 0


Heb je last van aambeien? Maal "wilde" kastanjes zeer fijn en neem dagelijks een goede mespunt met wat drank in. U zult zien na een tijdje heb je er geen last meer van.

3 5 1 0


Bij uitwendige aambeien een gebruikt theezakje erop leggen.

3 5 1 0


Mijn moeder had vroeger altijd een tamme kastanje in haar zak die had ze bij haar voor aambeien, eet een stukje er vanaf en kauw er goed op, het helpt doe dat een paar keer op de dag.

5 0 0


Last van aambeien? Los enkele tabletjes superol op in een halve liter water en een paar maal per dag met een watje deppen. Helpt echt.

5 0 0


Na meerdere methodes te hebben geprobeerd. Lijkt dit de meest effectieve. Voordat men dit hieraan begint eerst grondig de handen wassen i.v.m. bacteriën. Na elk toilet bezoek, in plaats van wc papier. Gebruikt men een natte koud washand, voorzichtig afnemen! Indien uitwendig, voorzichtig terugduwen. Na het reinigen van de problematische gedeelte. Reguliere vaseline aanbrengen. Wees daarbij niet te zuinig met de vaseline. Een flinke kwak! Met deze simpele methode was bij mij het ergste al over na 48u i.p.v. een week met ongemak rond lopen

5 0 0


‘snachts voordat je gaat slapen sudocreme smeren. Ik gebruik hiervoor een wattenstaafje ivm hygiene. Volgende ochtend merk je al verschil!

5 0 0


Jeuk bij aambeien wordt vooral veroorzaakt door kleine scheurtjes die ontstaan bij het persen. Allereerst is natuurlijk een gezonde en vezelrijke voeding noodzakelijk om de ontlasting zacht te houden, maar daarnaast kan je ook na de stoelgang of in de ochtend een kleine clisma zetten, of gewoon met een douche om de laatste restjes ontlasting uit de endeldarm te verwijderen. Dit heeft als voordeel dat de endeldarm leeg is gedurende de dag en er geen bijtend vocht kan weglopen, wat deze scheurtjes irriteert en het proces van genezing vertraagd. Ik doe dit zelf al jaren en heb geen last meer van jeuk zonder crèmes te hoeven kopen.

5 0 0


Vaak wordt er gedacht dat men last heeft van aambeien als je niet kan poepen. Het is mogelijk dat je dan last hebt van je darmen. Dit komt doordat men dan te weinig water drinkt. Hierdoor drogen de darmen uit. Het beste wat je kan doen is veel water drinken en kalium rijke en vezel rijke produkten eten. Dit zit in heel veel groente en fruit. Doordat je meerdere malen met toilet papier langs je anus gaat kan deze geïrriteerd raken. Gebruik hiervoor zinkzalf. Gelukkig ben ik er nu eindelijk achter waar het aan lag.

5 0 0


Wist je dat je inwendige aambeien kunt behandelen met otrivin neusspray?

5 0 0


Weken lang rondgelopen met aambeien. Alle tips gebruikt wat ik hier bij oma weet raad heb gelezen. Niks hielp. Totdat het begon te bloeden. Ik niet meer normaal kon lopen slapen of zitten. Probeerde ik uiteindelijk de beschermde barrière crème van Dr. Leenarts. Na 1 dag voelde ik gelijk een verschil. De aambeien werden kleiner en nu na 3 dagen zijn ze al bijna weg. Ik heb geen pijn meer! Dus echt een aanrader voor degenen die niet meer weten waar ze het moeten zoeken. 

5 0 0


4X per dag 5 duppels propolis tinctuur (bijenlijm)innemen. Dit kun je met water of sap innemen. Of aan zalf toevoegen, ik heb er geen last meer van. Is tegen veel kwalen goed en tegen schimmels en prostaatproblemen.

5 0 0


Aambeien, stop wat ijsklontjes in een plasticzakje druk dit tegen de aambei, deze trekt zich dan terug. Misschien enkele keren herhalen.

5 0 0


Ik heb maanden last van aambeien gehad en niks hielp. Toen heb ik de tip van Laura opgevolgd; meerdere malen per dag neusspray erop en dat hielp fantastisch! Na ruim een week was ik er helemaal vanaf. Ik heb het trouwens wel gecombineerd met vochtig toiletpapier.

5 0 1


Gaasje met honing er op leggen voor het slapen gaan! Tip van een verloskundige :)

5 0 0


Ik las hier dat je tandpasta erop moest doen. Nou, doe het ajb niet! Bij mij gaf het helse pijnen! Slechte tip dus!
Hamamelis of toverhazelaar werkt wel goed. De bekendste gel tegen aambeien bevat 50 % Hamamelis.

5 0 0