Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Droge ellebogen

Wat kan ik het beste doen om droge ellebogen te behandelen?

Ruwe en droge ellebogen zijn een bekend probleem. De onderstaande tips kunnen je misschien helpen. Het is belangrijk om het vol te houden en niet ineens te stoppen met het behandelen van droge ellebogen.

Vier tips voor ruwe ellebogen

RUWE ELLEBOGEN? ZO KOM JE ER VANAF! Vier tips voor ruwe ellebogen: VASELINE EN EEN OUDE SOK Smeer voordat je gaat slapen je ellebogen in met flink wat vaseline. Knip vervolgens de tenen van een paar oude sokken en trek deze over je ellebogen. Je zult zien dat jouw ruwe ellebogen de volgende morgen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Doe dit alleen niet te vaak in verband met verstopte poriën. BANANEN Het klinkt misschien een beetje gek, maar een bananenschil is een wondermiddel voor ruwe ellebogen. Wrijf met de binnenkant van de schil, die zit namelijk vol met vitamine C, over je ellebogen. Hierdoor versnelt het herstellingsproces en dit zorgt voor een gladde huid. SMEREN Smeer vaseline op je ellebogen en ga daarna onder een warme douche. Door de warmte trekt de vaseline in je huid. SCRUBBEN Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en schilfers. Aangezien de huid rondom de ellebogen vrij dik is, mag je best gaan voor een scrub met een grove korrel. Smeer daarna in met een lekkere creme.

Tip #15682


Ruwe ellebogen insmeren met citroensap

Ruwe en roodgeworden ellebogen na het wassen inwrijven met citroensap, laten drogen en dan wat crème erop. Ook de schil van de avocado maakt ruwe ellebogen weer zacht.

Tip #402


Droge ellebogen insmeren met bakvet

Droge ellebogen insmeren met beetje bakvet, inpakken met bijv. een afgeknipte sok. En er een nachtje mee slapen. Lijkt heel vies, maar het is zeer effectief.

Miranda
Tip #3075


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen