Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Haaruitval

Wat zijn oma's tips bij haaruitval?

Mensen verliezen per dag tientallen haren. Deze haaruitval is normaal en wordt opgevangen doordat er gewoon weer nieuwe haren groeien. Als de haargroei echter afneemt, dan zal het haar dunner worden en kan er eventueel kaalheid optreden. Naarmate mensen ouder worden is dit een veelvoorkomend proces dat als erg vervelend wordt ervaren. Bekijk hier de tips en ervaringen van anderen die gaan over haaruitval.

Bakingsoda en shampoo werkt goed tegen haaruitval

Als je last hebt van haaruitval is het beste met baking soda en shampoo in de handen mengen en op je haar smeren en flink in je haar masseren en dan uitspoelen zeker 2 keer per week.

Mila Timmer
Tip #5436


Zo verdwijnt haaruitval en roos als sneeuw voor de zon

Haar uitval en roos verdwijnen als sneeuw voor de zon. Een maal per 1/2 jaar voor sommige misschien iets meer na het wassen van het haar spoelen met lauw water 2/3 en 1/3 wijn of appel azijn GEEN HUISHOUDAZIJN ongeveer 3/4 liter in een bak/schaal goed in masseren op de hoofdhuid, je voelt het gelijk tintelen Na ongeveer een half uur uitspoelen met lauw water. Denk om de ogen heeft met de zuurgraad van de hoofdhuid te maken het help. Deze tip is van instituut voor haarziektes te Birmingham eind jaren 60. Ik heb er in iedergeval zelf heel veel baat bij en ook mensen waar ik het aan hebt verteld zijn zielsgelukkig met mijn gouden tip. Succes! Hans

Hans Ribberink
Tip #3951


Papje van bier en koffiedik tegen haaruitval

Bij haaruitval een papje maken van bier en koffiedik. Dit op de kale plek smeren en 5 tot 10 minuten in laten werken. Dit versterkt de haarwortel en stimuleert de doorbloeding. Regelmatig herhalen, binnen korte tijd zichtbaar resultaat!

Maxime
Tip #416


Extra vitamine B complex tegen haaruitval

Bij haaruitval neem extra vitamine B complex, te koop bij elke drogist. Werkt ook goed bij neerslachtigheid.

Esther Blokpoel
Tip #414


Uiensap werkt goed tegen haaruitval

Als u last hebt van haaruitval is het beste te gebruiken uiensap pel een ui en doe in de blender of raspen en daarna in de zeep of een doek nemen en daarin doen en uitknijpen de vocht en in de haar wortel smeren en daarna 30 minuten laten inwerken en daarna gewoon weer met shampoo je haar wassen.

Mila Timmer
Tip #5714


Knoflookcrème werkt tegen haaruitval

Als je last hebt van haar uitval is het beste om een paar knoflook teentjes te raspen of pletten tot het een soort crème wordt, smeer dat op de hoofdhuid bij de haar wortels en laat het 5-10 minuten inwerken doe dit minsten 2-3 keer per week.

Tip #7235


Kamillethee tegen haaruitval

Vaak wassen met een sterk gezette kamillethee. En twee maal per week met keukenzout insmeren.

Tip #413


Natuurproducten tegen haaruitval

De volgende natuurproducten zijn goed tegen haaruitval: -Brandnetels(klinkt misschien pijnlijk, maar als je brandnetelwortels kookt en het water een beetje laten afkoelen en hiermee je haren wassen, voorkomt haaruitval, je krijgt vol en gezond en glanzend haar! Oud gebruik uit Bosnie en Herzegovina! werkt al eeuwen goed! Ook helpt een mix van een ei dooier met walnoot olie en AD 3 druppels (druppels die bij babys worden gebruikt om de botten sterker te laten worden) dit allemaal samen mixen en alleen op je haarwortels insmeren, helpt ook heel goed, wel ieder keer insmeren voordat je je haar wilt wassen en dit een uur in laten werken, daarna kan je gewoon je haar wassen als gewoonlijk helpt heel goed!!! ook een oplossing is henna in je haar doen, henna is heel goed voor je haar, er komt een laag over je haar heen waardoor het beschermd wordt en dikker wordt, henna kan je meerdere malen herhalen het is een natuur product en je krijgt er ook voller en glanzender haar van, maar voordat je henna wilt gebruiken kan je beter eerst naar iemand gaan die hier verstand van heeft wat betreft de verschillende kleuren van henna en wat het beste voor jou is. Succes mensen!!!

Brcanka
Tip #3451


Recept voor crème tegen haaruitval

Heb je last van haaruitval? ik weet een goed middeltje, neem een kom en doe er 1 rauw ei in (eiwit en dooier), doe er 20 cl azijn bij en een potje yoghurt (natuur) van ongeveer 125 g. meng goed met een spatel en voeg dan nog een klein beetje shampoo toe (om het haar te reinigen), meng nog een keer goed door en voeg als laatste nog wat fruit/groente toe (aardbei of komkommer, neem geen fruit/groente waar je allergisch voor bent) mix goed, maar niet te lang zodat het ei niet stolt. verdeel het goedje met een spatel op je droge haar en masseer goed in op de hoofdhuid maar neem (als u lang haar heeft) de haarpunten niet mee, laat een kwartier inwerken en spoel dan uit met lauw-warm water. was hierna het haar nog eens goed met de shampoo die ook in het mengsel gebruikt werd en gebruik daarna een conditioner. droog het haar goed af (gebruik geen haardroger) en als u dit de eerste 2 maanden wekelijks herhaalt en daarna nog 1 keer in de maand en na een jaar zou 3 keer in het jaar moeten volstaan en als u dit volhoudt en blijft doen zou de haaruitval moeten stoppen (niet volledig want dat is bij niemand zo, maar hij vermindert sterk) veel succes ermee, bij mij werkte het, ik heb jaren last gehad van haaruitval en dan heb ik vanalles geprobeerd en niets werkte tot ik door een haarspecialiste deze methode kreeg en mijn haaruitval is nu gedaan, ik gebruik deze methode 3x in het jaar en het werkt super goed, blijf de methode wel gebruiken want anders kan de haaruitval terug vermeerderen. veel succes, groetjes Sylvie

delinde2011
Tip #8192


Zuivere alcohol en massages tegen haaruitval

Mijn Grootmoeder (ovl 1938) werd getroffen door de typhus en raakte al haar haar kwijt, door haar hoofdhuid te besprenkelen met zuivere alcohol en gelijktijdig te masseren, verkreeg zij wederom een weelderige haardos.

Rosa Blom
Tip #417


Zuid-amerikaans middel tegen haaruitval

Een Zuid-amerikaans middel tegen haaruitval: Neem het vet af, van een soepkip/ oude kip. Doe het harde vet in een pan en laat het smelten. Doe het vloeibare kippenvet in een potje, doe er voor de helft vloeibare kokosolie bij (te koop bij de Toko). Goed door elkaar roeren totdat het een dunne vloeibare emulsie is. Masseer de olie 2 keer per week op je hoofdhuid, het liefst voor het slapen gaan. En doe een slaapmust op zodat het goed kan intrekken. Was elke week de olie goed uit je haren. Resultaat bij langdurig gebruik: Het haar wordt voller en dikker en en valt nauwelijks meer uit.

Teresa
Tip #415


Wat je kunt doen tegen haaruitval

Tegen haaruitval is over het algemeen vrij weinig te doen, de oorzaak bij mannen is vaak genetisch bepaald terwijl bij vrouwen het vaak een andere oorzaak betreft. Zowel voor de man als vrouw is het beste wat je kunt doen : 1: koop een doosje vitaminen die alle vitamines bevat van een redelijk merk.. 2: in Nederland minoxidil haar lotion te verkrijgen op recept sterkte 2%, in België zonder recept. 3: pak een shampoo die enkel de ingrediënten bevat die stimulerend zijn voor het haar, goed zoeken of maak er zelf 1 of pak neutral shampoo waar dus niks schadelijks in zit.

Ger
Tip #4471


Onderzoek naar Haaruitval

Afgelopen jaren veel last gehad van haaruitval en veel onderzoek gedaan, vandaar hier een paar tips: gebruik een microvezelhanddoek (Hema 8€) dit zorgt er voor dat je natte haar minder snel afbreekt en probeer zo min mogelijk te wrijven maar de handdoek om je haar te wikkelen. Je haar borstelen met een borstel met natuurlijk varkenshaar, graag voordat je je haar gaat wassen en zo min mogelijk je haar borstelen als het nat is. Satijnen kussensloop zorgt er ook voor dat je haar minder snel afbreekt en het zit ook nog eens beter als je wakker wordt! 1x per week je haar insmeren met kokosolie (liefst Royal Green) en een nacht in laten trekken, volgende dag goed wassen, dit hydrateert je haar. Ook 1x per week een masker (zelf gebruik ik nanoil met kerotine). Probeer je haar zo min mogelijk te wassen en als je stylingsproducten gebruikt gebruik dan een heatprotector (spray). Ook slik in vitamine van Kruidvat (oh my hair gummies). Veel water drinken en zoek op internet welk voedsel goed doet voor je haar. Bij H&B kun je shampoo kopen met zo min mogelijk troep, ook erg belangrijk. Mij heeft dit geholpen en hoop dat jullie er ook iets aan hebben!

Denisestark
Tip #16496


ergens last van?

Ga naar oma. die weet altijd wel raad. mijn oma vindt overal wel iets op.

oma's kindje
Tip #21712


Mondhoeken ingescheurd

Neem een ons runderlever en de mond hoeken doen geen pijn meer

Tine
Tip #22062


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.