De beste tips

Overgang tips

#1. Overgangsklachten verminderen

Tips om overgangsklachten te verminderen: - Zorg voor gezonde voeding: Goede producten zijn groente, fruit, noten, granen, vis en bruine rijst. Daarnaast kun je de inname van producten als cafeïne, suiker, alcohol en sterk gekruid eten beter beperken. - Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, dit is belangrijk om de overgangsklachten te beperken. Probeer ook vaak buiten te bewegen, want zonlicht heeft een goede invloed op je botten en je lichaam. - Zorg voor een goede nachtrust: Slapeloosheid is een veelvoorkomende klacht tijdens de overgang. Zorg voor een goed slaapritme. Ga iedere avond rond dezelfde tijd naar bed. Kijk ook zo min mogelijk tv en gebruik je telefoon, tablet of laptop niet vlak voordat je gaat slapen. Daarnaast is het belangrijk dat de slaapkamer goed geventileerd is en de temperatuur niet te hoog is.
Overgang tips

#2. Praten tijdens de overgang tips

Op het moment dat je in de overgang zit, zul je met veel veranderingen en gevoelens te maken krijgen. Hierom is het belangrijk om te blijven praten. Als je in de overgang zit, kan het handig zijn om een aantal tips te hebben. Dit komt omdat de overgang niet zomaar iets is. Als je een partner hebt, is het dan ook belangrijk om tegen hem of haar te blijven praten. Op het moment dat je geen partner hebt, is het belangrijk om iemand anders te hebben waar je tegen kan praten.
Overgang tips

#3. Het sporten en rustiger aan doen

Elke vrouw krijgt er helaas mee te maken, de overgang. Ik was er altijd een beetje bang voor. Je kan daardoor erg veel last krijgen van je lichaam. Voor mij was het erg belangrijk om fit te blijven. Overgang tips vind je over heel het internet. Voor mij was het dan ook beter om zelf te gaan zoeken. Als ik wat meer sportte, maar toch rustiger dan voelde ik mij veel beter dan wanneer ik dit niet deed.

De nieuwste tips

Overgang tips

Vrouwenmantel thee

ik drink dagelijks een halve liter vrouwenmantelthee, en sinds ik dat doe nog maar 1/2 opvliegers, geen nachtzweten meer en mn humeur is ook een stuk beter!