Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hik stoppen

Hoe kom je van de hik af?

Bekijk hier de tips en ervaringen van anderen die gaan over de hik! Hoe kom je er snel vanaf en lees of er huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zijn die hierbij kunnen helpen.

Tegen gehemelte drukken

Hik: Tegen de hik helpt ook het volgende: druk met de duim ongeveer 30 seconden het zachte gedeelte van je gehemelte achter in de mond in. Is eerst wel even heel vervelend maar werkt 100%!!!

Remmert
Tip #439


Knijp in de pink

Laat iemand anders uw pink vasthouden, bij het kootje en dan zachtjes knijpen.

Joke
Tip #428


Slikken met druk op middenrif

Wat bij mij en anderen aan wie ik dat vertel ALTIJD werkt is slikken terwijl je goed druk zet op je middenrif. Een handig trucje hiervoor is zittend een paar slokken water drinken aan 'de verkeerde kant' van een glas, flink voorover gebogen dus. Ik kan de beweging inmiddels zonder hulpmiddel, en ben altijd razendsnel van de hik af.

Debora
Tip #1663


Mijn oma zegt: denk aan een wit paard

Mijn oma zegt altijd: als je de hik heb moet je heel goed aan een wit paard denken!

Loessie...
Tip #1930


Neem een slok en buig

Neem een slok water, niet doorslikken, buig zo ver mogelijk met het hoofd voorover tussen de knieen, dan het water doorslikken, rustig blijven, ademhalen, rustig opstaan en weg is het!!

Stefanie de Klerk
Tip #3153


Cola of fanta drinken met neus dicht

U neus dicht houden dan cola of fanta drinken (minstens 3 slokken) daarna diep in en uit ademen en dan is de hik weg

Michelle
Tip #2937


Adem inhouden en masseren

Bij hardnekkige hik: diepe hap lucht nemen en adem inhouden. Dan goed rechtop staan en precies in het kuiltje onder je ribben ( midden daar waar je maag zit) met de klok mee masseren. Langzaam uitademen en hik is weg. Succes!

Lona
Tip #1843


Oren dicht doen en drinken

Drink een glas water met een rietje, terwijl je je oren dicht houdt. Of iemand anders moet je oren dicht houden, dan kun je zonder rietje drinken.

Waterman
Tip #2716


Geconcentreerd denken

Wanneer je de hik hebt, denk dan geconcentreerd aan de volgende hik die gaat komen. Misschien volgen er nog 1 of 2, niet opgeven, daarna is het over. Door het geconcentreerd denken, ga je regelmatiger ademhalen, waardoor de hik zal verdwijnen! Klikt belachelijk, maar het werkt echt!

Tip #4300


Vraag wat iemand gegeten heeft

Als iemand last heeft van de hik: Vraag aan degene die de hik heeft wat hij/zij gisteren gegeten heeft...en ja hoor de hik is over

Miertje
Tip #2957


Neem 7 slokken water

heb je de hik? geen probleem! neem 7 KLEINE slokjes water, (geen 6 of 8) en de hik zal over zijn!

Tip #15698


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Slikken zonder adem te halen

Bij mij werkt het altijd bij de hik. 3 keer slikken zonder adem te halen.

Angela
Tip #1702


Water met mes helpt tegen de hik

Pak een glas water, zet er een mes in en drink het op. het werkt echt raar genoeg.

Ilona
Tip #4798


Rustige plek zoeken en met je buik ademen

De eenvoudigste en de meest effectieve manier om er van af te komen is een rustige plek opzoeken, ga zitten of staan en gooi je hoofd in je nek en adem rustig in met je buik en je bent de hik kwijt voor je het weet.

Jonny
Tip #2388


Prik drinken

Als je last van de hik hebt moet je iets met prik drinken zoals bv cola of sinas. Bij mij helpt het in ieder geval, want ik ben meteen van mijn hik af.

Martine
Tip #1905


Buig voorover en drink

Neem een hele grote slok water en ga op beide voeten staan. De benen ietsjes uit elkaar en dan voorover buigen en langzaam, slokje voor slokje, voor slokje het water opdrinken. Kom langzaam weer rechtop en de hik is over. Zo niet? probeer het nog een keer en het lukt wel. Bij mij werkt het altijd!

Linda
Tip #1998


Druk op wenkbrauwen

Druk met je duim gedurende 15-30 seconden tussen je wenkbrauwen. Stevig duwen en de hik is na enkele seconde verdwenen! Heel raar, maar het werkt.

Tip #14162


Verschillende tips

Hik? geen probleem ken verschillende soorten middeltjes! tip 1: hou uw adem 20 sec. in, tip 2: eens drinken kan helpen, tip 3: neem een lepeltje suiker, tip 4: los suiker op in water en dan uitdrinken, .... sommige helpen alvast bij mij toch.

Koen
Tip #1907


Ijsklontjes tegen neus

Vandaag had ik ontzettend de hik, de dame van de drogisterij kwam met 2 ijsklontjes aan, deze moest ik tegen beide kanten van mijn neus houden! Spontaan hield ik op met hikken. Je houdt er wel een koude neus aan over.

Natasja B.
Tip #1853


Klontje suiker en azijn

Een klontje suiker nemen en daar enkele druppels azijn op doen en opeten lekker en het helpt.

Tip #2550


Adem lang inhouden

Heel simpel, gewoon je adem inhouden tot het weg is. Als je niet meer kunt inhouden, dan gewoon nog een keer.

N\icky
Tip #2087


Yoghurt eten

Mijn vriendin neemt als ze de hik heeft yoghurt (koud!) en dit werkt binnen een aantal hapjes!

John / Nieke
Tip #2217


Gedachte veranderen

Alle tips die ik lees hebben te maken met je gedachten. Je concentreerd je eigenlijk op iets anders dan de hik en dan "vergeet"je de hik eigenlijk. Bij mij werkt een glas water achter mekaar op drinken altijd.

Judith Postema
Tip #2303


Citroensap nemen

Een lepeltje of klein slokje citroensap helpt vrijwel meteen tegen de hik.

Marijke
Tip #3354


Water drinken en olifant nadoen

Neem een glas water. Leg je linkerhand over je rechterarm, en drink met je rechterhand (zoals kinderen olifant spelen). De hik is meteen weg

Isabelle
Tip #1848


Wat heb je gisteren gegeten?

Als iemand de hik heeft moet je vragen wat hij/zij gister gegeten heeft, voor ze antwoord gegeven hebben is de hik weg!

Dokter PIL
Tip #2168


Oorstokjes en dopjes in je neus

In elk oor een oorstokje steken of dopjes je neus dichthouden en water drinken hik is ineens weg Als er niemand bij u is kan die ook gewoon u oren dichthouden
Tip van een verpleegster 🥰

Shauni Geens
Tip #16497


Laten schrikken werkt

Om iemand anders van de hik af te helpen, zeg tegen diegene dat je nog 100 euro van hem krijgt, dan gaat diegene zeggen nee hoor..en op dat moment ben je van de hik af...werkte bij mij wel.

Cheyenne
Tip #441


Water drinken terwijl je buigt

Last van de hik? Drink een (half) glas water opkop leeg. Je moet hiervoor je bovenlip aan de andere kant van het glas plaatsen en dan voorover buigen. Het klinkt misschien vreemd, maar naar een paar slokken "slik" je de hik in! Werkt uitstekend.

Dorien
Tip #3282


Suiker eten

Als je last hebt van de hik neem dan een grote volle eetlepel met suiker.

Angel
Tip #3106


Stel een moeilijke vraag

De beste manier, zoals hieronder met de euro-truc, komt allemaal op hetzelfde neer, laat degene die de hik heeft nadenken, dus bijv. door een moelijke vraag te stellen, als je gaat nadenken 'vergeet'je te hikken en ben je ervan af ;p

Jelmer
Tip #3040


Versje opzeggen

Zeg 20x snel(in een minuut) mogelijk. ik sprik sprouw ik geef jou ik geef de hik aan anderman die hem dan verdragen kan. Hik is eigenlijk een korte tijdelijke (niet schadelijke!)storing in je hersens. Door dat je hersenen bezig zijn met denken en draaien op volle toeren als je het versje zegt gaan ze de hik vergeten.

Thom de Hoog
Tip #2476


Melk en beschuit

Zeker weten dit helpt 100 procent tegen de hik al dan niet zwaar. Neem een glas melk vol of halfvolle melk en daarbij droge beschuit en in 30 seconden is het probleem verholpen.

Ronald Maree
Tip #2401


Azijn en suiker

Over de hik heb ik al verschillende adviezen gelezen. Die van mij, gekregen van een dokter in Mechelen, helpt echt. Ik kwam een keer bij hem met onze zoon die al twee dagen de hik had. Hij gaat zijn naar zijn prive afdeling en komt terug met suiker, azijn, een eetlepel en een theelepeltje. Op de eetlepel doet hij een theelepeltje suiker, verder vult hij de lepel met azijn. Mijn zoon moet dat innemen. Voordat hij het heeft doorgeslikt is de hik weg.

Dicky van den Berg van Bergen
Tip #436


Ondersteboven drinken

Heb je last van de hik? Dan moet U naar voor buigen en onderste boven drinken, het glas aan je bovenlip houden en een paar slokjes nemen. U zult zien het helpt echt.

Dendas Erwin
Tip #2264


Druk op je middenrif

15 tellen drukken op je middenrif. Dat ligt tussen je navel en je borstbeen in.

Chantal
Tip #3436


Suiker en citroen

Punt 1:Het lezen van tips van anderen is een leuke afleiding!!! Punt 2:Suiker-klontje besprenkelen met citroen druppels(lekker veel:),achter in de keel langzaam laten smelten,terwijl je dat doet adem inhouden en diep in de buik vasthouden zolang je kunt, vervolgens langzaam uitademen, eventueel procedure 2x doen.

Remco
Tip #5663


Suiker en azijn eten

Gegarandeerd succes tegen de hik: een klontje suiker of een eetlepel fijne suiker drenken in huishoudazijn en dit opeten! Het idee van de smaak schrikt vast af, maar eens je dit hebt geprobeerd, probeer je geen andere truukjes meer.

Brigitte
Tip #3493


Adem inhouden en slikken

U moet adem inouden en door slikken doe dit twee keer en weg hik........

RRAS
Tip #4696


Hik verhelpen met suiker en azijn

Neem wat suiker en azijn dan ben je er zo van af.

Aniek
Tip #5345


Pindakaas tegen de hik

Als je de hik hebt neem dan een hapje pindakaas, niet te veel want zorg dat je het in 1 keer kan door slikken. de hik is hierna gelijk weg !

Patricia
Tip #5431


Neus dicht en water drinken

Neus dichtknijpen en dan een glas drinken leegdrinken.

Tip #5202


Hoofd voorover en drinken

Drink een glas water op de kop op. Dus hoofd voorover, mond aan de andere kant van het glas (niet de kant waar je normaal uit drinkt) en rustig vooroverbuigen en kleine slokjes nemen. Werkt altijd!!

Diane
Tip #5422


Water drinken door rietje

Drink rustig een glas water leeg door een rietje, terwijl je met je pinken zacht in je oren drukt.

Wendy
Tip #4513


Armen wijd en drinken

Rechtop gaan staan. In je ene hand een glas water. Andere vrije hand strek je horizontaal naar de zijkant. Nu je glas water leeg drinken en weg is de hik. Helpt bij mij altijd.

Tip #6191


Hik verhelpen door je adem in te houden

Als je de hik hebt moet je je adem zolang mogelijk inhouden en naar 1 punt blijven staren.

Tanja
Tip #5765


Trek aan je tong om de hik te verhelpen

Trek ongeveer 10 tot 15 seconden aan je tong, en de hik is gelijk weg!

Ingrid
Tip #4939


Flinke hap pindakaas

Een flinke hap pindakaas doorslikken! Hup, van de hik af!

Tip #6170


Neus dichtknijpen en glas leeg drinken

Neus dichtknijpen en dan glas water leegdrinken.

Patrick
Tip #4541


Stop de hik met water

Neem 7 sloken water achter elkaar en de hik gaat weg (onder het drinken geen adem halen).

Sanne
Tip #5533


Gorgel met suikerwater

Wat bij mij helpt is: neem een glas met water doe er suiker in laat het oplossen gorgel dan en slik het binnen:-)

Robin
Tip #5760


Hik verhelpen met pindakaas

Een telepel pindakaas helpt uitstekend tegen de hik. De kinderen vragen uit zichzelf al om een schepje pindakaas als ze weer last hebben van de hik, en het helpt direct!

Petra
Tip #4446


Azijn stopt de hik

Ik heb heel vaak de hik, erg vervelend. Ik heb al heel veel van de tips in deze rubriek geprobeerd maar het enige wat bij mij altijd werkt is een klein slokje azijn, eventueel verdund met water.

Wendela
Tip #5226


Stop de hik door water te drinken

Neem een glas water, draai je hoofd om, en slik dan door.

Molleke
Tip #4653


Pindakaas verhelpt de hik

Neem een grote lepel met pindakaas en slik die door je hik is dan al sneeuw voor de zon verdwenen.

Tip #5118


Gorgelen met koud water

Een paar keer gorgelen met een goede slok koud water!

Anouk & Daley
Tip #21526


Adem inhouden voor 20 seconden

Hou 20 sec. je adem in.

Sara
Tip #4598


Hap pindakaas bij de hik

1 hap pindakaas en de hik is bij mij altijd weg

Leonie
Tip #21722


Half glas water drinken op deze manier

Drink een half glas water en gebruik daarvoor het drinkrandje dat bij je wijsvinger zit (dus niet bij je duim).Om dit te kunnen doen moet je flink vooroverbuigen en het glas van je af kantelen. Blijf gebogen staan bij het drinken en slikken. Weg is de hik!

Jeltje
Tip #4487


Buikspieren aanspannen

Zojuist geprobeerd en het was meteen over; span je buikspieren aan en leg vooral de focus op het bovenste gedeelte (thv je maag). Slik dan een aantal keer of neem een slok drinken, terwijl je je bovenste buikspieren dus aangespannen houdt. Nog voordat ik mijn spieren ontspande was het al weg en het is een stuk simpeler dan acrobatisch een glas leegdrinken.

Valerie De Ruiter
Tip #8832


Middenrif oprekken

Ga met je rug tegen een muur staan. Doe beide armen wijd, tegen de muur. Terwijl je armen op die plek blijven, draai je de rest van je lichaam zoveel mogelijk. Eerst naar de ene kant, dan naar de andere kant. Concentreer je goed op wat je doet (dat is de van veel tips: de concentratie op het andere, maakt dat de hik verdwijnt).

Maaike
Tip #21511


Eetlepel pindakaas tegen de hik

Bij de hik eten wij hier een flinke lepel pindakaas. De hik is dan meteen weg!

Inge van Neerven
Tip #11652


Mond vullen met water

Bij de hik uw mond vullen met water, maar NIET doorslikken! dan houdt u het water minstens 20 seconden in uw mond met uw hoofd een klein beetje achterover. Na 20 sec in 1 keer doorslikken. Als het niet direct helpt is nog 1 keer herhalen genoeg.

Tip #7605