De beste tips

Overgeven Stoppen

#1. Stoppen met gal spugen

Overgeven is een vervelend iets, zeker als het doorgaat tot je gal spuugt. Dit kan je laten stoppen door in een glas een eetlepel suiker te doen, Dan voorzichtig coca cola erbij doen. Het helemaal laten uitbruisen! Dan rustig iedere keer een slokje nemen. Dit helpt dus alleen als je gal spuugt.
Overgeven Stoppen

#2. Cola drinken helpt om te stoppen met braken

Deze tip kreeg ik van mijn huisarts. Mijn zoontje van 2 hield niets meer binnen doordat hij steeds moest overgeven. Toen ik de huisarts belde gaf hij mij als tip om eens een paar slokjes cola te geven. En jawel, het overgeven was eindelijk over!

Overgeven Stoppen

#3. Spugen is niet fijn, gebruik honing

Overgeven stoppen zal ik het liefst zo snel mogelijk willen. Ik kan het niet altijd zomaar stoppen. Wanneer mijn maag wat onrustig wordt, werkt het voor mij om thee te drinken. Ik doe er dan wat honing bij en dan moet ik vaak al een heel stuk minder snel overgeven. Dat vind ik erg fijn, want ik hou er niet van om over te geven.
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Overgeven Stoppen

Sport drank en zoute pepsels

Als je erg misselijk bent en vaak moet overgeven, zal je het beste AA drink (sportdrank) en zoute pepsels van bolletje kunnen nemen. Dit stopt het overgeven. Ook helpt cola met suiker drinken heel goed. 

Overgeven Stoppen

Braken stoppen met ijsblokjes

Ik ben iemand die maar blijft braken en braken. Soms wel 2 dagen. Heb enorm veel uitgeprobeerd en het enige dat werkt bij mij is sabbelen op een ijsblokje 30 sec. en in een beker laten vallen. 5 min later het mini laagje ijswater drinken en sabbelen en dit blijven herhalen. Dit helpt tegen het overgeven en misselijkheid. Dit zorgt er ook voor dat je nog wat vocht binnen krijgt. Let op dit werkt vaak pa na het overgeven van gal. Hopelijk hebben meer mensen hier wat aan!

Overgeven Stoppen

middel om overgeven te stoppen

het drinken van IJSKOUDE APPELSAP helpt meteen tegen overgeven

Nog 2 andere tips

Overgeven Stoppen

AA drank tegen braken

Mijn dokter zei eens nadat mijn dochtertje zo aan het braken was geweest om haar tussendoor energiedrank te geven (bijv.AA drank) daar zit álles in (vocht, zout, suiker enz) Niet teveel, maar gewoon slokjes om o.a het vocht in balans te houden.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Overgeven Stoppen

Thee met honing om overgeven te stoppen

Als je moet overgeven, is het natuurlijk wel zo prettig als dit zo snel mogelijk stopt. Dit komt omdat het niet prettig is om over te geven. Het overgeven stoppen is redelijk makkelijk te doen door middel van thee met honing. Thee met honing zorgt er namelijk voor dat je maag een beetje kalmeert.
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.