De beste tips

Bloedneus stoppen

#1. Prop keukenpapier in je mond

Bij een bloedneus kun je ook een prop keukenpapier in je mond stoppen. Het speeksel in je mond gaat dan in je papier zitten en stopt het bloeden. Dit heb ik geleerd van mijn leraar in karate.
Bloedneus stoppen

#2. Neusbloeding stoppen met ijsblokje

Heftige neusbloeding; neem een waterijsje of blokje ijs in plasticzakje en hou dit tegen die zijde van de neus die bloed. Snuit een keer je neus om overtollig restanten te verwijderen en houd het hoofd iets achterover.

Bloedneus stoppen

#3. Bloedneus

Een natte koude handdoek in je nek leggen en de bloeding stopt
Bekijk 3 andere tips

De nieuwste tips

Bloedneus stoppen

Bloedneus snel stoppen

Knijp je neus dicht vlak voor het botje, de bloedneus is na een 5 min. Ongeveer klaar
Bloedneus stoppen

Zoutoplossing stopt neusbloeding

Bloedneus:

Je neus (zachtjes!) snuiten zodat er niet meer adertjes beschadigd raken ( beschadigde adertjes komt ook door te hard snuiten.
1. je neus zachtjes snuiten
2. met een servet om je vinger (denk aan vingercondoom) alle restant stukjes verwijderen en bloedbad voorlopig te remmen (laat het even erin)
3. Pak een glas
4. Vul dat voor de helft met +/- 50-100ml lauwwater ( je hebt niet veel nodig, gekookt water is beter)
5. Pak zout maak niet uit wat voor soort zeezout/jodium /keukenzout.
6. voeg dit toe op het oog +/- halve theelepel (water moet dus naar zout smaken net als zeewater)
7. Verwijder je servetten uit je neus
7.5 hou je hoofd naar achteren
8.Probeer dit of laat iemand dit in je neus druppelen met bv. theelepel/pipet (je kan ook je vinger in dompelen en dit werkt ook als een pipet (of stop je natte vinger in je neus xD)
9. Herhaal het druppelen als dit het bloeden niet stopt (hierbij snuif je zodat het zoutoplossing die in je neusholte de gesprongenvaat bereikt.
10. Na ongeveer 2 minuten kan je weer staan.

Ja dit is gewoon een zoutoplossing, het zout zorgt ervoor dat je bloedvaten slinken. EN als je bijvoorbeeld een tand eruit is gegaan helpt het de bloedbad in je mond te stoppen door hiermee een paar keer te gorgelen.

Bloedneus stoppen

Bloedneus stoppen

Bij een bloedneus, moet je iemand anders vragen om een haar achter op je hoofd eruit te trekken ( je moet het wel voelen, het mag even pijnlijk zijn) Er komt dan een stofje vrij in je hersenen " Adrenaline " genaamd. DIe zorgt ervoor dat het bloeden stopt.

Nog 3 andere tips

Bloedneus stoppen

Bloedneus verhelpen

Bij een bloedneus een vinger onder je neus op je bovenlip houden waar je neus ophoud en je lip begint. Na +- een halve minuut is het over.
Bloedneus stoppen

Neus bij botje dichtknijpen

Knijp de neus dicht precies voor het neusbotje. Als na enige tijd de neus nog bloed moet je even snuiten want er kan een bloed prop zitten. Dan weer de neus dicht knijpen met 2 vingers. Hoofd altijd naar voren houden! Als je je hoofd naar achteren houdt loopt het bloed de keel in en dat is niet zo lekker. Bij warm weer kun je, als de bloedneus niet snel over gaat, een waterijsje eten of een koud nat washandje in de nek leggen.
Bloedneus stoppen

Neus dichtknijpen bij bloedneus

Gewoon je neus 10 minuten lang dichtknijpen, met je hoofd naar voren gebogen.
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.