Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Huisdier medicatie geven

Hoe kan je een hond of ander huisdier het beste medicatie toedienen?

Oma Weet Raad tips over het toedienen van medicatie bij een huisdier. Unieke tips en huismiddeltjes uit Oma's tijd.

Medicatie oplossen in water

Ik los de medicatie voor mijn hond op in een klein beetje water. Ik doe een klein beetje water in een klein jampotje en kleur het dopje met nagellak ( omdat, net als bij mensen, niet alle door elkaar gegeven kan worden en gooi het daarna door zijn eten. Dit geeft geen geworstel meer en dat is wel zo prettig.

Jannie
Tip #8880


Huisdier medicijnen geven met leverwort

Ik geef mijn kat altijd medicijnen met leverworst. Door het pilletje in de leverworst te doen, eet mijn kat deze altijd helemaal op. Omdat het pilletje ook naar leverworst gaat smaken, eet mijn kat deze ook altijd op. Meestal valt deze echter niet uit de leverworst.

Cindy
Tip #21225


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.