De beste tips

Hooikoorts

#1. Hooikoortspillen van de Etos

Voor iedereen die last heeft van hooikoorts. De hooikoortspillen van de Etos zijn heel goed. Je zou het niet zeggen maar ik had van alles geprobeerd en dit is heel goedkoop en sinds ik dit neem nergens meer last van.

Hooikoorts

#2. Zink Selenium en vitamine C

Selenium en Zink in combinatie met extra vitamine C. Dit was een super tip van een acupuncturist om helemaal van hooikoorts af te komen.

Hooikoorts

#3. Vaseline bij neusgaten smeren

Vaseline bij je neusgaten smeren, dan blijven de pollen in de vaseline hangen en gaan ze niet je neus in.

Bekijk 20 andere tips

De nieuwste tips

Hooikoorts

Brandnetel capsules

Brandnetel capsules werken voor mij erg goed. 1 capsules per dag en op heftige dagen met veel pollen 2. 300mg brandnetel doet voor mij wonderen

Hooikoorts

zonnebril tegen hooikoorts

als je veel last hebt van polen helpt een zonnebril dragen goed ik draag bijna altijd een zonnebril als het de tijd van de polen is. Hopelijk werkt het het ook bij u :)

Hooikoorts

Natuurlijke Immunotherapie

Elke dag een theelepeltje Hollandse honing. Het liefste bloemenhoning/lentehoning. In de honing zit altijd een kleine hoeveelheid pollen die de bijtjes meenemen vanuit de bloemen waardoor het ook in de honing terecht komt. Je lichaam krijgt deze pollen binnen en zal antistoffen aan gaan maken. Voor meer effect kun je het verhogen naar 2 of voor de echte zoetekauw 3 theelepeltjes per dag. Het liefste met honingraat en al. Je zult binnen 2 dagen al gelijk wat merken.

Nog 20 andere tips

Hooikoorts

Hooikoorts verminderen met Medical Taping

Bij hooikoortsklachten helpt een Medical Taping behandeling bij veel mensen erg goed. De behandeling vermindert de hooikoortsklachten sterk. Voor een Medical Taping behandeling kan je terecht bij je fysiotherapeut. Doormiddel van het op de juiste manier aanbrengen van tape op de rug en de schouders worden de hooikoortsklachten sterk verminderd. Het proberen waard!
Hooikoorts

Bruistablet bij allergie

Bij een lichte allergische reactie kan je een bruistablet vitamine c 1000 mg gebruiken en een tablet waar calcium-magnesium-zink in zit. Zelf neem ik altijd die van Kruidvat. Verder een kop thee met rooibos drinken. De histamine reactie zal dan snel weer weggaan. Gebruik het zelf ook bij hooikoorts, stofmijtallergie en als ik bijvoorbeeld een appel heb gegeten en heb er dan stukken minder last van of zelfs helemaal niet.

Hooikoorts

Zoenen helpt bij hooikoorts

Zoenen helpt bij hooikoorts
Uitgegeven: 5 mei 2006.
AMSTERDAM - Dat zoenen erg gezond is, was al wereldwijd bekend. Maar een lange zoensessie blijkt ook te helpen tegen hooikoorts, zo is gebleken uit recent Japans onderzoek. Een halfuur durende kus doen de hooikoortsverschijnselen verminderen, doordat de productie van het stofje dat hooikoorts opwekt, histamine, wordt verminderd.

De Japanners voerden het onderzoek uit bij 24 mannen en vrouwen met hooikoorts. De proefpersonen werd gevraagd een half uur te kussen met hun partner, onder begeleiding van een rustig muziekje. Het experiment werd herhaald met knuffelen. Telkens werd er bloed afgenomen bij de hooikoortspatiënten.

Uit de onderzoeksresultaten bleek dat na de zoensessies het aantal antilichaampjes dat de allergenen bevocht, sterk daalde. Na een uitgebreide knuffelsessie deed zo'n daling zich niet voor. Tevens concludeerden de wetenschappers dat mensen met een huidaandoening, ontstaan door allergieën, ook baat hebben bij een flinke zoensessie.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hooikoorts

Koop honing van een imker

Zoek in je woonomgeving een imker op en koop daar honing. Dagelijks een paar theelepeltjes zou al weerstand op moeten brengen. Soms heeft de imker ook stuifmeelkorrels, dat werkt nóg beter. (theorie hierachter: als je van de allergenen dagelijks een kleine dosis binnenkrijgt, bouw je weerstand op, eigenlijk zoiets als inenten!)
Hooikoorts

Vitamine C bij hooikoorts

Hallo,graag geef ik deze tip door(niet van me zelf) Een gespecialiseerde vrouw (doet in kruiden) heeft mij de tip gegeven. Als je weet b.v.in juni heb je het meest last,begin dan meteen met 5 gram vitamine c. Dus 5 capsules van 1000 mg...helpt heel goed. Na die piek minder je weer naar 2 per dag...helpt mij héél goed.
Hooikoorts

Honing van een imker

Ga naar de imker die in jou dorp/stad zijn bijen houd, koop daar honing van, en neem iedere dag een theelepel honing. Omdat de bijen op de natuur gaan waar jij je pollen allergie van hebt, zul je in de loop der tijd immuun worden voor de pollen. Dit helpt overigens niet bij iedereen, maar het is het proberen waard. Het heeft mij volledig van alle hooikoorts klachten geholpen. Je moet het blijven doen, en volhouden, je merkt niet meteen verschil.
Hooikoorts

Plantaardige melkproducten tegen hooikoorts

Sojamelk drinken in plaats van gewone melkproducten werkt ook.
Hooikoorts

Soja i.p.v. normale melk bij hooikoorts

Drink gewoon wat soja melk en geen gewone melk.
Hooikoorts

Dagelijks haren wassen tegen hooikoorts

Dagelijks de haren wassen of uitspoelen op tijd beginnen met het natuurproduct pollenax.
Hooikoorts

Hydrocortisone helpt bij hooikoorts

Allergie,zoals hooikoorts en reacties op koude of stof, waardoor je moet niezen; door hooikoorts heftige jeuk aan ogen en niezen: Allerlei middelen geprobeerd, paardemiddelen hielpen (hydrocortisone). Toen eigen recept:Blanke ongeparfumeerde vaseline heel dun op je oogharen en in je neusgaten smeren, werkt bij mij al ruim vijf jaren! Geen pillen meer nodig!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hooikoorts

Kamille theezakje

Heb je gezwollen of jeukende ogen? Leg er dan een warm kamille theezakje op. (Doe het theezakje in warm water en leg het op je ogen.) Het helpt echt! Ik doe het elke keer als mijn ogen zwellen en jeuken door hooikoorts. En nadien is het over. Je voelt je ook niet meer zo moe, het is heel energie gevend. Probeer het zeker!😘
Hooikoorts

Huis luchten tegen hooikoorts

Heb je last van hooikoorts lucht dan 's ochtends en 's avonds je huis er zitten dan minder pollen in de lucht dan overdag. Ook als je van buiten naar binnen komt wil het heel veel schelen om je kleding meteen uit te trekken en iets anders aan te trekken. Pollen blijven namelijk in de kleding zitten.
Hooikoorts

Geitenmelk drinken bij hooikoorts

Bij hooikoorts geitenmelk drinken. Helpt echt heel goed.
Hooikoorts

Koud flesje helpt tegen jeuk van hooikoorts

Jeukende ogen of neus? Pas een lekker koud flesje, in het weekend met dit mooie weer geef ik de voorkeur aan een lekker koud biertje..... leg deze tegen je ogen of neus aan het jeuken word aanzienlijk minder.

Hooikoorts

Purol smeren op gezicht tegen jeuk

Als je jeuk aan je ogen hebt dan moet je purol op je gezicht smeren (ook in je ogen) en dan heb je minder jeuk of helemaal niet meer👀👍🏻
Hooikoorts

Smeer vaseline in je neusgaten

Als je last van hooikoorts heb en je wil graag naar buiten, smeer dan een beetje vaseline in je neusgaten. dit houd de stofjes tegen, ververs de vaseline wel min 1 keer per dag
Hooikoorts

Sinaasappelsap met honing tegen hooikoorts

Mijn vrouw heeft al jaren last van hooikoorts. Maar ze is nu een paar weken bezig om op de nuchtere maag, een glas sinaasappelsap (ongezoet) met daarin een eetlepel honig opgelost te drinken. En sinds ze dat nu doet heeft ze tot nu nog geen last van branderige ogen en hoeft ook niet meer te niezen.
Hooikoorts

Regenwater uit de lente drinken

Wanneer u last van hooikoorts heeft dan kunt u het beste regenwater dat in de lente valt drinken. Vang deze regen op in brede ( vangt meer op dan smalle )bakken en giet het over in flessen (kan ingevroren worden). Zeef het water eerst door een theezeefje voordat het wordt gedronken. De lenteregen bevat namelijk pollen en door deze te nuttigen bouwt u weerstand op. Ik heb namelijk nog nooit een wild dier gezien met hooikoorts... Grapje natuurlijk, maar het werkt echt.
Hooikoorts

Koriandersap drinken bij hooikoorts

Drink koriandersap. Neem een paar takjes verse koriander, stop deze in een blender met water, meteen opdrinken. Het geeft direct verlichting. 1-3 maal per dag naar gelang de ernst van de klacht. Heb je geen blender dan kun je ook een vijzel gebruiken. Tip: Leg de takjes koriander in de vriezer.
Hooikoorts

Hooikoorts verlichten

Adem rustig 5x door de neus in en uit met de mond gesloten. Vervolgens neus dichtknijpen, mond nog steeds gesloten en raak 5x je voet aan (of een andere grote beweging waarvoor veel zuurstof nodig is). Dan weer rustig door de neus inademen, dit verlicht de hooikoorts.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.