Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Een kater is een teken van het lichaam dat zij stoffen mist. De beste manier om van een kater af te komen is de volgende. Drink meteen na het wakker worden een glas water. Neem vervolgens een paracetamol met een koffie of cola (dan werkt deze sneller). Probeer wanneer de paracetamol enigszins werkt een kopje soep (cup-a-soup) te drinken. (Het zout zorgt ervoor dat je vocht vast houdt.)Zorg daarna voor wat vitamines (voornamelijk vitamine C) door iets van fruit te eten. Na een 15 tot 30 minuten is de kater verdwenen, want dan heeft het lichaam alle stoffen opgenomen die ontbraken en jou dat slechte gevoel gaven!

Kenny
16 5


Neem na veel alcohol drinken vitamine C in met genoeg water d.m.v. tabletten of citroen. Dit zorgt voor de afbraak van alcohol en zorgt dat je watergehalte op peil blijft. Want je krijgt hoofdpijn doordat alcohol vocht weg trekt.

3 0


Zo veel mogelijk suiker in een glas water en dat opdrinken. Suiker breekt gifstoffen, zoals alcohol, af. Zelfs wanneer je onder invloed bent en op dat moment nuchterder wilt worden, zal je met suikerwater binnen 20 minuten een stuk nuchterder zijn.

2 0


Eet 's ochtends na een avondje doorzakken een gebakken eitje op droog brood. Werk heel goed!

Mike
1 1


Zin in een avondje doorzakken in de kroeg? maar geen zin in die kater? Drink voor het slapen gaan 2 à 3 glazen water en je staat een stuk fijner op de volgende ochtend.

1 0


Wat ook goed werkt is om tijdens het drinken af en toe af te wisselen met een glas water. Bijvoorbeeld na elke twee of drie glazen bier (of wijn, of wat je ook drinkt) een glas water drinken (neem je lege glas mee naar de wc, daar moet je toch af en toe naar toe ;-)) Je houdt zo je vochtgehalte op peil en krijgt geen kater!

Anja
1 1


Drink als je een kater hebt een kopje bouillon, het zout erin helpt je het vocht vast te houden wat je door de vochtafdrijvende werking van alcohol uit je systeem hebt verloren waardoor je je zo uitgedroogd voelt met kop pijn en het is een weldaad voor je maag na al die alcohol de vorige dag!

1 0


Wat ook helpt tegen een kater(doe ik altijd)neem als je uitgeweest bent voor je gaat slapen een glas koude melk of chocolademelk en als je opstaat heb je nergens last van.

Esther
1 1


Zoute haring schijnt goed te helpen bij het verdrijven van een kater.

0 1


Een heel goed middel wat helpt tegen een kater is teunisbloemolie. Echt het helpt.

Marieke
0 1


Als je thuis komt van het stappen, goed eten. Door het eten maak je meteen die stoffen weer aan wat je eerder hebt weg gedronken.

Alyza
0 0


Als je een kater hebt een dag later, helpt het om voor je ontbijt te drinken wat je de vorige avond als laatste hebt gedronken. Je lichaam is die alcohol nog gewent en zo verdwijnt de kater. De volgende dag heb je ook geen last van een kater. Het werkt echt, ik doe het ook altijd.

J.
0 4


Bij een misselijkheids kater of met draaierigheid. een glas melk 's ochtens pijnstillers met caffeine of pijnstillers en wat koffie. Neem daarna een koude douche. Door de kou gaat je adrenaline pijl omhoog en je voelt daarna stukken beter.

Tom
0 0


Bij een kater neem ik een ijsje of twee ijsklontjes en een glas cola. Werkt bij mij prima.

Y. van den Berg
0 0


Na een flink avondje te hebben doorgezakt, bij thuiskomst een blik asperges opeten. In asperges zit een stofje dat helpt je lever te ontgiften. De volgende dag kei fit!

Moniek
0 0


De beste manier om een kater te onderdrukken is om juist zwarte koffie te drinken. Uit ervaring blijkt dit veel beter te werken dan bouillonsoep omdat er in de koffiebonen een bepaalde stof zit die de symptomen zoals misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid rigoureus verminderd.

Anita
0 4


Drie suikerklontjes (schepjes suiker) met wat water voor het slapen gaan innemen, Ik heb deze tip ook weer ergens gelezen en heb hem al een paar keer toegepast. Hij werkte toen bij mij.

Lea Keltjens
0 1


Veel water drinken Vitamine c Tomaten sap Asperges Soep Als ik deze dingen neem ben ik zo van mijn kater af

Didi Terol
0 0