Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Als je een muggenbeet hebt en het jeukt doe er dan gewoon tandpasta op ! Wrijf 2 minuutjes de tandpasta op je muggenbeet goed in en de jeuk is weg ! Doe dit elke dag en na een week is de muggenbeet verdwenen !

Eline
6 3


Tegen jeukende muggenbeet: tandpasta erop smeren.

2 1


Ik ben het met Erica eens (2 tips hierboven!): een dun laagje tandpasta erop smeren, even laten drogen en je hebt geen jeuk meer en na een paar uur is de bult ook weg.

2 1


Als je veel last hebt van muggenbulten neem dan vitamine B pillen... na een tijdje zult u merken dat u weinig of geen last meer hebt van muggenbulten

2 0


Insmeren met gewone keukenazijn de jeuk is direct weg!

1 0


Heb je geen azijn in huis? Of werkt niet net zoals tandpasta er op smeren niet bij jou werkt. Aftersun is ook nog een optie! Ja het klinkt raar maar het werkt. Het verkoeld echt. Het liefst een aftersun met zo veel mogelijke natuurlijke producten er in.

Lisa
1 0


Tegen jeuk na geprikt te zijn door een mug of na aanraking van een brandnetel insmeren met vaseline, de jeuk is snel over. Helpt ook op een schaafplek, de brandende pijn is zo verdwenen.

Rosa Blom
1 0


Op aanraden van een vriend smeer ik tijgerbalsem op jeukende muggenbulten.

Willemein
1 0


Als je steeds geprikt word door een mug dan heb ik de tip.

En de tip is smeer je helemaal in met citronella en de muggen blijven weg en het is een goedkope oplossing voor mensen met een kleine portemonnee.

Sammie
1 0


Heb je erg last van muggenbulten? Doet het pijn of jeukt het heel erg? Dan moet je deze tip volgen! Pak een theezakje (maakt niet uit welke smaak). Zet hem 3 minuten in een kop heet water. Na 3 minuten haal je het theezakje eruit. Dep hem op je pijnlijke muggenbulten. Het doet heel even pijn, maar daarna is de jeuk voorgoed verdwenen. En het werkt ook echt.

Mabel
0 1


Wrijf er gewoon wat keukenzout op, zo lang dat alle korreltjes weg zijn.

0 0


Voor mensen die naar landen gaan waar veel muggen voorkomen is een goede remedie vitamine B gebruiken zodat je niet wordt gestoken. Begin al voordat je weggaat.

0 1


Neem een aspirine en lik er even aan. Wrijf nu met de aspirine flink over de bult en de last is weg!

0 0


Op een muggensteek gewoon een dikke laag spuug smeren.

0 0


Door een mug gestoken? Maak er met je met je nagels of een ander scherp voorwerp een kruisje in en de pijn is weg! Hielp echt bij mij!

0 2


Jeukende muggenbulten even deppen met azijn en de jeuk verdwijnt meteen!

S. Pèrsons
0 0


Muggenbeet? Deppen met een watje met ammoniak en de jeuk is in seconden verdwenen.

Johan e g
0 0


Smeer wat tandpasta op de bult dat verlicht de jeuk.

Bianca Linnenbank
0 0


Een beetje boter op de muggenbult smeren, de jeuk en de bult gaan weg.

0 0


De jeuk van muggenbulten verdwijnd als sneeuw voor de zon als u ze dept met Tea Tree Oil...

Leanne
0 0


Als je geprikt bent leg er een ijsblokje op het is een beetje koud maar de jeuk trekt wel gelijk weg.

Stephanie
0 0


In Azie smeren ze tijgerbalsem of Chinese olie op de muggenbult. Ik doe dat ook altijd, jeuk verdwijnt zeer snel.

Mark
0 0


Maak een kruis in de muggenbult, de jeuk verdwijnt meteen.

Miranda
0 0


Kring met pen er rond trekken.

0 0


De muggenbult je moet het koelen bijvoorbeeld een nat washandje erop leggen of een ijsklontje.

0 0


Er zijn allemaal tips met azijn en aftersun, maar tandpasta werkt echt beter. Het stikt de muggensteek, en de jeuk+bult is weg! ❤nienke

0 0


Er zijn 2 middeltjes 1) tandpasta 2) speeksel 1 is om het weg te doen 2 is om te verzachten

0 0


Houd een lepel onder een warme kraan zodat deze warm wordt en houd hem tegen de muggenbult aan. Doet 1 seconde een beetje pijn maar daarna jeukt de muggenbult niet meer!

Linnnnn
0 0


Door jeuk van bijvoorbeeld muggen, helpt kruisje erin drukken met nagel en dan ammoniak erop doen. (Gewoon die simpele onderin aanrecht kastje). Een allergie tablet helpt ook vaak. (Loratadine of cetirizine) is vrij verkrijgbaar zonder recept.

Mirjam
0 1


Spuug op je muggenbult, smeer het uit en doe er wat citroen op. De bult en jeuk zij zo weg.

Af.mz
0 0


Balsamicoazijn op een servetje, op de bult smeren, en de jeuk is gelijk weg. Ook de zwelling zal snel verdwijnen!

Sandraploeg
0 0


Bij een muggenbeet, met je nagel een kruisje in het bultje zetten en de jeuk gaat weg.

Rosa Blom
0 2


Meng wat keukenzout met water (tot het opgelost is) smeer het vervolgens op de muggenbeeten en laat het er op drogen tot dat er alleen zout op je b.v hand blijft zitten en verwijder het met lauw water.

Nadia
0 0


Als u de muggenbeet hebt opengekrabt, dep er dan wat azijn op. Het prikt even, maar daarna bent u verlost van de jeuk!

Anne
0 0


Maak een mengseltje van tandpasta, zout en peper. Smeer het over de bult en de jeuk is weg.

Anouk
0 1


Als je een beetje tea tree olie op je muggenbeet smeert en dat een paar dagen herhaalt is de beet zo weg.

anoniem4
0 0


Kneus het blad van de weegbree en wrijf het over de jeukende plek. Werkt zeer goed als direct na het begin van de jeuk de plek ingesmeerd wordt.

Rosa Blom
0 0


Een beetje limoensap of citroensap erop verlicht de jeuk

Celeste Verstappen
0 0


Neem een cold pack uit je diepvries en leg die 10 sec op je muggenbeet. De jeuk is meteen verdwenen! Is een tipje tegen de jeuk, de muggenbeet verdwijnt helaas niet.

Ruben.B
0 0


Mijn moeder zei dat azijn erop smeren altijd helpt. En het helpt ook

Omnia Sid
0 0


Smeer er tandpasta op, maakt niet uit welke soort. Of pak een watje of een stuk keukenpapier en doe er azijn op, hou het een tijdje op de muggenbult en de jeuk word minder! Suc6!

Maartje8
0 0


Smeer een klein beetje Sudocreme op je muggenbult en het geneest sneller en jeukt ook niet meer! Het klinkt misschien een beetje gek maar voor mij werkt het perfect! (werkt ook goed met wondjes en geïrriteerde huid!

Zsa Zsa
0 0


Een doorgesneden ui er overheen wrijven en de jeuk is direct weg. Ook te gebruiken bij baby's.

ria martens
0 0


Doe op een stukje keuken papier wat natuurazijn en de jeuk is weg. Prikt dat heel erg dan weet je dat je veel eraan hebt bekrabd. Jeukt het niet dan heb je er nog niet aan gezeten.

0 0


Zet aloë Vera puro (te verkrijgen bij de drogist) in de koelkast zodat deze goed koud is. Smeer deze vervolgens op de muggenbult, je zult merken het jeuken stopt. Als dit niet helpt kan je koelzalf gaan halen bij de apotheek, echt een wondermiddel. Deze kan je zonder recept halen.

Ilse3110
0 0


Wat voor mij goed helpt is een gewone, simpele, blauwe pot van Nivea. Ik werd wakker van de jeuk, en dit stond het dichtst bij. Een flinke lik over m'n jeukende arm heen en ik kon zo weer inslapen en de volgende dag was het weg!

Essiee
0 0


Wrijf met de schil van een banaan op de muggenbult. Klinkt misschien vies, maar het helpt voor mij echt.

M v d
0 0


Genoeg tips die redelijk helpen, maar dit afgelopen week geprobeerd en het stopt de jeuk en bult trekt ook compleet weg! Zet de föhn erop. Tot je voelt dat t te heet wordt. Stop even. Komt jeuk terug, dan weer herhalen, net zolang tot jeuk verdwijnt. Ik heb dit voor t eerst gedaan bij 2 flinke bulten en was compleet verbaasd met t resultaat. Jeuk weg én bulten compleet weggetrokken! Ook dagen erna, totaal geen last meer. LET OP: dit niet doen bij kleine kinderen. En ook niet bij volwassenen die pijnprikkels niet kunnen voelen en/of pijn verwoorden.

Jojoweetraad
0 0


Tijgerbalsem op de muggenbult en goed inmasseren. Dan ben je een tijdje van de jeuk af! Een paar keer (dagen) herhalen. Met deze tip krab ik mijzelf tenminste niet helemaal op3n

Carlien Murre
0 0


Pak een tube tandpasta (maakt niet uit wat voor tandpasta) en smeer het op de muggenbult, even laten intrekken en de jeuk is zo weg! Het werkt ook met aftersun, en Azijn, maar ik vind tandpasta toch het beste werken,

Juliatjuhhh
0 0