De beste tips

Ringworm behandelen

#1. Borax tegen ringworm

Zelf bijna een jaar lang last gehad van ringworm op de lies streek aan weerszijden vanwege onze kat die het had opgelopen buiten. Niets hielp, van knoflook tot tea-tree olie. Uit nieuwschierigheid een theelepel borax gemixt met sudocrem (zinkzalf) en vervolgens redelijk dik aangebracht op de geinfecteerde huid. In een mum van tijd de hardnekkige schimmel - die immidels diep in de huid was gedrongen - compleet om de zeep geholpen! Na één week al vrijwel helemaal weg na elke avond voor het naar bed gaan het goedje aan te brengen op de huid.
Ringworm behandelen

#2. Tea Tree olie tegen ringworm

Je kunt ringworm zelf behandelen met tea trea olie. Dat wordt al eeuwen gebruikt in Australië als antischimmel middel. Schijnt te werken en als natuurlijk middel het proberen waard.

Ringworm behandelen

#3. Voor kids: reguliere crème in combinatie met kokosolie

Ik heb maanden lopen smeren met Daktarin, helaas (want ook geen gezond spul) op huidje van mijn dochter zonder resultaat. Toen ik echter tweemaal daags daktarin smeren combineerde met meerdere keren per dag kokosvet zag ik na een week wel écht verschil. De combinatie doet het hem! Schimmel raakt niet zozeer resistent maar reageert soms niet op reguliere schimmelcreme, dus combineer met kokosvet! De combi maakt het effectief. Echt meerdere keren per dag kokosvet dus. Pak die van Royal Green. 

tea tree wordt namelijk afgeraden voor kids. Vrij agressief voor de tere kinderhuid! 

De nieuwste tips

Ringworm behandelen

Azijn

Huidschimmels schrikken zich een hoedje door er keukenazijn op te sprayen. Vul een spray met huisazijn en spuit op de aangetaste plekken op een schone huid, gewassen met lauw water (zonder zeep). 

Ringworm behandelen

Bakpoeder en zinkzalf

Hoeveel zinkzalf bij de theelepel bakpoeder. Om ringworm te bestrijden. 

Weet iemand dit misschien. 

Alvast bedankt

Ringworm behandelen

Kokosolie

Mijn kat heeft ringworm. Ergens gelezen dat kokosolie heel goed werkt tegen o.a. schimmels. Nu een paar dagen kokosolie op de plek aangebracht en het is zo goed als weg. 😊

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt op lossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.