De beste tips

Ringworm behandelen

#1. Borax tegen ringworm

Zelf bijna een jaar lang last gehad van ringworm op de lies streek aan weerszijden vanwege onze kat die het had opgelopen buiten. Niets hielp, van knoflook tot tea-tree olie. Uit nieuwschierigheid een theelepel borax gemixt met sudocrem (zinkzalf) en vervolgens redelijk dik aangebracht op de geinfecteerde huid. In een mum van tijd de hardnekkige schimmel - die immidels diep in de huid was gedrongen - compleet om de zeep geholpen! Na één week al vrijwel helemaal weg na elke avond voor het naar bed gaan het goedje aan te brengen op de huid.
Ringworm behandelen

#2. Tea Tree olie tegen ringworm

Je kunt ringworm zelf behandelen met tea trea olie. Dat wordt al eeuwen gebruikt in Australië als antischimmel middel. Schijnt te werken en als natuurlijk middel het proberen waard.

Ringworm behandelen

#3. Kokosolie

Mijn kat heeft ringworm. Ergens gelezen dat kokosolie heel goed werkt tegen o.a. schimmels. Nu een paar dagen kokosolie op de plek aangebracht en het is zo goed als weg. 😊

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt op lossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.