Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Nagelverzorging

Hoe krijg je mooie en sterke nagels?

Het is niet fijn om gespleten nagels of broze nagels te hebben. Bekijk hier tips over hoe je sterke nagels kunt krijgen. Nagels kun je bijvoorbeeld goed verzorgen met olijfolie.

Stevigere nagels met olijfolie

Steek de nagels een poosje in olijfolie. Ze worden zo steviger en breken minder snel af.

Rosa Blom
Tip #530


Sterke nagels door tandpasta

Nagels die iedere keer breken en scheuren: met een oude tandenborstel de nagels en nageluiteinde borstelen met tandpasta, na een week heb je sterke nagels die niet meer inscheuren of breken.

Jacqueline
Tip #5223


Dettol tegen schimmelnagels

Gebruik Dettol tegen schimmelnagels. Vermeng een beetje met veel warm water. Succes verzekerd.

Tip #531


Middel voor sneller groeiende nagels

Neem een klein bakje en die daar dezelfde hoeveelheid honing (het liefst vloeibaar, anders doe je er ook nog wat water bij), citroensap en zout in. Meng het door elkaar, de honing zal een reactie op het zout hebben waardoor er eventueel een beetje schuim op komt, dit maakt niet uit. Houd uw nagels hier ongeveer 20 minuten in. Het zout zorgt ervoor dat je nagels sneller groeien, door mineralen. De honing maakt uw nagels sterker en het citroensap maakt ze een natuurlijke kleur. Na deze behandeling moet u uw nagels insmeren met een hand en/of nagel crème, omdat het zout je nagels een klein beetje uitdroogt en de crème er juist weer vocht inbrengt.

Alice
Tip #5487


Citroensap en melk tegen broze nagels

Voor sterke mooie en glanzende nagels. Wrijf wat citroensap op je nagels en laat het eventjes inwerken. Stop daarna zonder te wassen je vingers in een beker met lauw/warme melk. dobber een minuutje ofzo met je vingers in de melk en droog ze daarna af. Na de eerste keer zie je al verschil, en je merkt het ook! bijzonder geschikt voor broze nagels!

Tommy
Tip #1312


Wasbenzine tegen schimmelnagels

Schimmelinfectie (teennagels) elke deppen met watje met wasbenzine en dat help echt. (deze tip heb ik van de pedicure gekregen).

Diana
Tip #537


Nagelbadje van olijfolie

Broze nagels : Ik heb jarenlang alles geprobeerd: keratine uit een potje, vitamines met van alles dat goed voor mijn nagels zou zijn, korthouden etc etc. Niks hielp, ze bleven bladderen en splijten. Totdat ik olijfolie ging proberen, de eerste 2 maanden 2 a 3 x per week een minuut of 10 je nagels in een badje met olijfolie houden. Daarna ongeveer 2x per maand bijhouden. Ze zijn nu supersterk en bladderen totaal niet meer!!

saskia B
Tip #15249


Citroensap voor sterke nagels

Je nagels worden sterker als je ze regelmatig insmeert met een watje met citroensap.

Jannie
Tip #5098


Ingegroeide teennagels

Heeft u last van ingegroeide teennagels, knip in het midden van je nagel een stukje eruit of maak een inkeping. De nagel groeit daar dan naar toe om dat stukje te helen.

Monique
Tip #1450


Citroen voor stevigere nagels

Hebt u geen stevige nagels, neem dan een kwart van een citroen en wrijf u nagels ermee in doe dit iedere dag gedurende 1 a 2 weken en u nagels zullen hard zijn.

Lina
Tip #1861


Citroensap en melk

Om je nagels sterk schoon en glanzend te krijgen. Moet je er eerst wat citroensap over de nagels heen wrijven en even later intrekken ( laat het sap niet drogen). Stop je nagels (vingertoppen) daarna in een beker met lauw/warme melk. Hou je vingertoppen een minuutje ofzo in de beker. En droog ze daarna af! en zie daar, prachtige witte nagels met een gezonde glans!!!

Tip #1311


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Nagelriemen insmeren met uiercreme

Voor stevige nagels, helpt het goed om voor het slapen je nagelriemen in te smeren met uiercreme of ouderwetse niveacreme. Na de eerste nacht merk je het verschil al.

D.
Tip #1928


Amandeloliebadje

Heb je last van brokkelige nagels? Geef ze eens per week een lauwwarm amandeloliebadje. Daar worden ze weer stevig van.

Jill
Tip #3242


Wekelijks nagels weken in tea tree oil

Week 1 keer in de week je nagels in halfwarm water en een beetje tea tree oil. Je krijgt er "heldere" schone nagels van.

Renee
Tip #5362


Labello voor gezonde nagelriemen

Gebruik eens een lipcarestift (zoals Labello) om je nagelriemen zacht en gezond te houden. Smeer je nagelriemen in een masseer ze zachtjes met je vingertop. Zo krijgen ze geen kans om te verharden en blijven ze loszitten van je nagel.

Vanessa
Tip #2483


Kunstgebitreiniger als nagelverzorging

Tip van mijn manicure: Zet de telefoon en deurbel uit, zap naar een interessant programma op tv en pak 2 kommetjes die je vult met lauw water. Doe in elk kommetje één kunstgebit reinigings tablet. dompel je vingertoppen in de kommetjes (rechterhand rechterkommetje linkerhand.. ) Blijf zo maximaal 30 minuten weken. Of korter, als je huid snel rimpelt. Daarna je handen met een lekkere wollige handdoek droogdeppen en zie! Zachte handen en nagelriemen, geen nicotineaanslag meer en hagelwitte nagelranden en -maantjes.

@ssie
Tip #5356


Nagels met vlekken

Nagels met vlekken? laat uw nagels een kwartiertje weken in een kommetje met gelijke eenheden citroensap en olijfolie.

Judith
Tip #2158


Gele nagels in citroenbadje

Zijn je nagels wat gelig? Dompel ze even in een badje van water en citroensap en ze zijn weer prachtig.

Jill
Tip #3251


Kalk is goed voor nagelgroei

Kalk is goed voor de nagelgroei. Dus drink dagelijks een glaasje melk en je hebt in no time mooie, lange nagels!

Jill
Tip #3252


Droge nagelriemen met olie insmeren

Voor droge nagelriemen: neem een watje en zonnebloemolie (kan ook andere bijv. olijfolie, zelf vind ik zonnebloem lekkerder ruiken) en wrijf het op je nagelriemen, 10 minuutjes laten zitten en dan afspoelen. Je nagelriemen zien er weer super mooi uit en niet meer droog!

Maya
Tip #3491


Badje voor gladde zachte nagels

Doe lauw water in een kopje (niet te heet) een eetlepel honing erbij en een eetlepel zeep erbij je handen (voeten kan ook) er tien min. in doen en afdrogen en je hebt mooie gladde zachte nagels.

Margriet
Tip #3659


Handen wassen met glansshampoo

Als je glanzende nagels wilt moet je je handen wassen met glansshampoo werkt ontzettend goed.

Greet
Tip #5525


Vaseline smeren op nagels

Voor glanzende nagels, smeer wat vaseline op je nagels!

Chantal
Tip #4857


Ingegroeide nagels behandelen met watje

Last van ingroeiende nagels druk met iets scherps een heel klein stukje van een watje in de hoek van de ingroeiende nagel dan groeit de nagel er weer over heen en niet de hoek in .dit iedere dag verschonen.

Corrie
Tip #536


Citroensap helpt tegen verkleurde nagels

Zijn je nagels verkleurd door het gebruik van nagellak? Leg ze dan voor een kleine 5 minuten in een badje warm water met wat citroensap. Het citroensap ontkleurt je nagels namelijk. Verzorg ze daarna goed met een crème of olie. Citroensap is een wondermiddeltje als je jouw nagels goed wilt verzorgen.

Denise
Tip #4602


Nagels verzorgen: Lak ze niet te vaak

Nagels lakken is leuk, maar doe het niet te vaak, want je nagels worden er op latere leeftijd niet mooi van.

Nienke
Tip #4476


Dettos tegen schimmelnagels

Gebruik Dettol tegen schimmelnagels. Soms moet je de behandeling maanden doorzetten, maar uiteindelijk gaan de infecties over. Altijd vermengen in teil met warm water. Wel iedere dag verversen dan heb je ook snel resultaat. Let op: kalknagels zijn vaak schimmelnagels.

Tip #535


Ontstoken nagels behandelen met Biotex

Ontstoken nagels kan je behandelen door badje met Biotex. Pas erg op met pedicure want ook daar kan je nagelinfecties oplopen omdat ze hun instrumenten niet goed schoonmaken.

Henk
Tip #534


Harde nagels knippen met Badedasbadje

Lukt het niet om nagels makkelijk te knippen omdat ze zo hard zijn als beton, week ze dan een half uur in badedas. Dan worden ze veel zachter. En ze worden gereinigd.

Herman
Tip #533


Dettol werkt tegen infecties en ingegroeide nagels

Dettol werkt ook heel goed tegen nagelinfecties en tegen ingegroeide teennagels om pijn te verzachten.

Tip #532


Biotex voor glanzende nagels

Neem een kommetje met warm water wat eerst gekookt heeft en voeg daar een paar schepjes biotex bij. Laat je vinger topjes en even in weken en ze zijn mooi glansend zonder vieze gele randen.

Sophie
Tip #2963


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen