Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Een erg aquraat middel bij het begin van een neusverkoudheid is: Breng een kopje water aan de kook, en voeg er een paar theelepeltjes keuekenzout aan toe.Laat afkoelen en druppel het meermaals daags in beide neusgaten. Prikkelt in het begin wel wat, maar een -zééér- efficient middel tot verlichting/genezing.Werd me aangeraden door een neus-keel-oorspecialist.

3 0


Last van verstopte neus? Gebruik nooit langer dan een paar weken neusspray. De polipen in je neus gaan aan de stofjes wennen en zogauw je het niet gebruikt zwellen ze weer op..Oftewel je raakt er verslaafd aan en uiteindelijk moet je in het ziekenhuis bij de KNO Je polipen laten wegsnijden. Veel beter is dus goed je neus snuiten..een keertje dampen met vicks. & als je in de zomer gevoelig bent voor pollen gras etc..ga bij de drogist of dokter pilletjes halen.

S.
0 0


Last van een verstopte neus en neusholten? Haal bij dokter of apotheek een plastic spuitje van 5 of 10 ml (zonder naald natuurlijk). Kost vrijwel niets. Kook water. Los 9 gram keukenzout op in 1 liter water (of 4,5 gram in een halve liter). Laat afkoelen. Doe wat oplossing in een glas en pak een rol toiletpapier. Vul de spuit met oplossing. Ga op een bank liggen met je hoofd naar beneden (je ziet nu alles op zijn kop). Spuit of druppel rustig de oplossing in elke neusgat. Als het lukt een beetje suiven en blazen via de neus. Het is niet erg als er wat oplossing in je keel komt (kan bijna niet want je hoofd hangt omlaag). Laat een minuut of 5-10 lekker intrekken. Vul evt. aan met oplossing (per neusgat doe ik er ca. 10-15 ml in). Neem een flink stuk toiletpapier, houdt tegen je neus en ga rechtop zitten met je hoofd zover mogelijk naar voren en snuit/blaas via de neus. Hiermee voorkom je dat alles in je keel loopt. Herhaal deze procedure nogmaals. Als je dit 3x per dag doet ben je zo van je verstopping af en komt er weer lucht in je holten, waardoor de hoofdpijn als gevolg van deze verstopping sterk afneemt tot verdwijnt. Succes

Jules
0 0


Bij de apotheek eenvoudig te bestellen de rhino hoorn. Zout oplossing erin en zet hem aan de ene kant van uw neus en aan de andere kant loopt de zoutoplossing met alle troep in uw neus en holtes er weer uit. Werkt ook goed bij mensen die snurken.

0 0