De beste tips

Borstontsteking tips

#1. Aardbei bladeren thee

Maak van aardbeien bladeren thee, gisteren nog voor mijn dochter gemaakt, en het helpt
Borstontsteking tips

#2. Houding wisselen van baby

Tips bij een opkomende borstontsteking:

  • Laat je baby vaker van houding wisselen aan de borst. Leg je baby vooral aan!
  • Groene leem op de pijnlijke plek, gaasje erover en warme kruik erop. Groene leem is een wondermiddel.
    Zo vaak herhalen als gewenst. Vooral voor het voeden.
  • Masseer de aangedane plek met de achterkant van je elektrische tandenborstel. Geluidstherapie doet wonderen voor verstopte melkkanaaltjes.

Ik was er met een anderhalve dag vanaf. Grijp niet te snel naar antibiotica, er zijn meerdere soorten borstontstekingen. Steriele en bacteriële, de meeste borstontstekingen ontstaan als steriele ontstekingen door een verstopt melkkanaal en worden later, door niet juist behandelen pas bacteriële ontstekingen. Dan pas heeft antibiotica zin. Dus probeer deze tips voordat je naar de dokter snelt. Bij mij werken ze perfect met 100% resultaat. Sterkte!

Borstontsteking tips

#3. Kwark tegen borstonsteking

Ik gaf borstvoeding en had op een dag een borstontsteking door een verstopt melkkliertje. Ik kreeg de tip van de kraamhulp (al wat oudere vrouw) om kwark uit de koelkast in een borstcompres te smeren. Niet te zuinig en op je borst, voedings bh er over en uurtje laten zitten en na uurtje weer opnieuw. De pijn werd al gelijk minder door de koeling en in de avond al geen pijn meer. Het zuur in de kwark trekt de ontsteking uit de borst. Ik was ontzettend blij met de tip.

De nieuwste tips

Borstontsteking tips

Lecithine & shea butter

Zorg dat je de plek op de borst vaak koelt, laat je kindje gewoon drinken maar begin bij de andere borst. Slik daarbij lecithine en smeer de plek in met pure shea butter, dit werkt verkoelend. Niet masseren!! 

Borstontsteking tips

Lecithine granulaat van Bloem

Lecithine granulaat van Bloem heeft bij mij zo goed geholpen! Kreeg deze tip van een lactatiekundige. Lecithine is een voedingssupplement waar sommige moeders baat bij hebben om verstoppingen te voorkomen. Dit komt waarschijnlijk doordat het de dikvloeibaarheid (kleverigheid) van de melk verlaagt, want het verhoogt het percentage meervoudig onverzadigde vetzuren in de melk. Het is veilig om te nemen en relatief goedkoop. De dosis is 3 – 4 keer 1200 mg per dag, dus 3600 – 4800 mg per dag.
Borstontsteking tips

Melk goed laten doorstromen

Je komt er het snelst van af als je de melk goed kunt laten doorstromen. Leg je baby vaak aan, vooral aan de ontstoken kant. Laat altijd je borsten goed leeg drinken, kolf na. Neem rust! Oorzaken kunnen zijn vermoeidheid en stress; te veel melk; stuwing; verstopt melkkanaaltje; kloofjes, spruw of een andere tepelbeschadiging; afknellende of te strak zittende beha (vooral als je die 's nachts draagt).
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.