Bij oorpijn kun je 'n teentje knoflook in je oor doen, door de sterke geur en sap gaat de pijn weg.
Wilma

Wilma Spierings - Tip #1519

8 2

Werkt prima

Isabel Scheurleer

2

Niet doen zorgt voor irritatie

Isabel Scheurleer

0

Login om een reactie te geven:Oorpijn, vooral bij kleine kinderen erg naar.1 druppel essentiele lavendelolie in het oor. Mijn dochter krijste van de pijn, lavendel erin en binnen 5 min. was de oorpijn weg. Bij de eerste pijn al doen en het komt niet eens opzetten. Lavendel werkt ontstekingremmend.

Anoniem - Tip #545

3 0

Login om een reactie te geven:Verwarm een doekje gevuld met zout en leg dat op het pijnlijke oor. Binnen een half uurtje verdwijnt de pijn en de "rommel" loopt uit het oor.

Anoniem - Tip #543

2 2

Doet dat pijn?

Isabel Scheurleer

0

Een zakdoekje of?

Silvie Schoppema

0

Login om een reactie te geven:Als je pijn hebt in je oren of zo"n drukkend gevoel bij verkoudheid of ontstoken holtes, kun je ook stomen! Niet met je hoofd onder een doek boven een emmer maar neem twee plastic bekers (hard) (glas of aardewerk koelt te snel af)doe er wat watten in eventueel eronder wat stoomkruiden en giet eer kokend water op, laat het water eruitlopen en druk met een lepel ook nog even het watje en eventueel de kruiden uit. Zet je bekertjes tegen je oren en....aaaah, dat lucht op! Echt geweldig!

Ilona - Tip #2798

1 1

Deze tip is geweldig!! Wat een opluchting, na 2 dagen met oorpijn..

Anique

0

Login om een reactie te geven:Doe bij oorpijn een watje met sap van geraspte ui in je oor. Je oorpijn wordt echt minder.

Marianne - Tip #1690

1 1

Geen watjes want dat is te pluizerig

Isabel Scheurleer

0

Login om een reactie te geven:Vul hier uw tip in!
Als kind had ik hier erg veel last van, vooral 's nachts. Mijn moeder deed dan een watje met olie (baby-olie, sla-olie of iets dergelijks)in mijn oor. De pijn trok weg en ik kon dan weer rustig slapen.

Anoniem - Tip #1236

1 1

ik heb oorpijn dit geprobeerd en kreeg alleen meer oorpijn

Anita Lahuis

0

Login om een reactie te geven:Een stukje schapen wol in je oor. Kan je van de hekken afhalen, wel het vet er op laten zitten.

Linda - Tip #5398

1 1

Dat zorgt voor jeuk

Isabel Scheurleer

0

Login om een reactie te geven:Klimopblad achter het oor plakken met een pleister. Dit 3x herhalen na het uitdrogen van het blad hierna over.

Anoniem - Tip #541

0 1

nee joh,, klimop is hardstikke giftig! :O

Annoeska Berg

0

Login om een reactie te geven:Olijfolie opwarmen tot handtemperatuur, in een glaasje dat je in een bakje heet water houd. Daarvan een paar druppels in het oor, 5 minuten laten "zakken" en dan een watje erin.

Anoniem - Tip #542

0 0

Login om een reactie te geven:Bij oorpijn moedermelk op lichaamstemperatuur enkele druppeltjes in het oor doen helpt geweldig. Je kunt moedermelk ook in de diepvries bewaren maar niet langer dan 3 maanden.

Anoniem - Tip #544

0 0

Login om een reactie te geven:Oorontsteking:drenk een watje in zweedse kruiden stop dit watje in uw oor een ganse nacht in uw oor laten en de ontsteking is gedaan.

Anoniem - Tip #546

0 0

Login om een reactie te geven:Bij oorpijn kun je sigarettenrook in het oor blazen, hierdoor zal de klacht sneller afnemen.

Anoniem - Tip #540

0 0

Login om een reactie te geven:Last van dichtgeklapt oor en is niet open te krijgen door te "klaren", luister naar harde muziek doormiddel van een koptelefoon en probeer het een paar minuten daarna nog eens te klaren door je neus dicht te knijpen en druk op te bouwen, wedden dat hij nu wel open gaat, bij mij wel in ieder geval.

Danny - Tip #1379

0 0

Login om een reactie te geven:In een pannetje een papje van water en roggebrood verwarmen. Het papje in een doek doen en dit op je oor leggen.

Maike - Tip #5244

0 0

Login om een reactie te geven:Neem een watje, giet er een beetje azijn overheen en doe dat in het oor en ga dan slapen. Het stinkt wel een beetje maar als je wakker wordt is de oorpijn weg. Werkt voor kinderen en volwassenen.

Paul Kuneken - Tip #5479

0 0

Login om een reactie te geven:Niet alle oorpijn is via het oor op te lossen. Vaak komt oorpijn door druk vanuit de bijholten. deze zitten dan vol en zetten je trommelvlies van binnen onder druk. Je oren zijn dan schoon, maar toch heb je pijn.
Met zout water snorkelen helpt of een middeltje van de homeopatische winkel sinu-solv (sorianatural)werkt beter dan welke medische neusspray ook

Lien - Tip #4760

0 0

Login om een reactie te geven:Snijd een ui in een aantal stukjes, doe deze in een zakdoek en houd deze tegen het oor. Mijn moeder maakte hem altijd vast met een riempje om mijn hoofd. Je voelt dat er wat gebeurt.
Daarbij wat omhoog liggen met je hoofd voor de druk werkt ook. Succes!

Sabine - Tip #4699

0 0

Login om een reactie te geven:Mocht je oorpijn hebben meng dan tea three olie met olijfolie en dan verhouding 1 op 10 druppel in het oor en de pijn word snel en heel stuk minder.

Anoniem - Tip #6994

0 0

Login om een reactie te geven:Als je oorpijn hebt en je gaat slapen ga dan zo hoog mogelijk liggen en leg dan een kruik op uw oor.

Melanie van Biezen - Tip #2947

0 0

Login om een reactie te geven:Als je kind oorpijn heeft en hij/zij kan niet slapen omdat als hij/zij ligt veel meer oorpijn krijgt..... leg dan een kussen of zoiets onder het matras zodat het een beetje omhoog ligt. dan heeft hij/zij minder oorpijn en kan dus slapen!!!!

F.T. - Tip #3603

0 0

Login om een reactie te geven: