Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verwarm een doekje gevuld met zout en leg dat op het pijnlijke oor. Binnen een half uurtje verdwijnt de pijn en de "rommel" loopt uit het oor.

18 5


Bij oorpijn kun je 'n teentje knoflook in je oor doen, door de sterke geur en sap gaat de pijn weg.

Wilma Spierings
13 4


Als je pijn hebt in je oren of zo"n drukkend gevoel bij verkoudheid of ontstoken holtes, kun je ook stomen! Niet met je hoofd onder een doek boven een emmer maar neem twee plastic bekers (hard) (glas of aardewerk koelt te snel af)doe er wat watten in eventueel eronder wat stoomkruiden en giet eer kokend water op, laat het water eruitlopen en druk met een lepel ook nog even het watje en eventueel de kruiden uit. Zet je bekertjes tegen je oren en....aaaah, dat lucht op! Echt geweldig!

Ilona
8 3


Doe bij oorpijn een watje met sap van geraspte ui in je oor. Je oorpijn wordt echt minder.

Marianne
3 1


Als kind had ik hier erg veel last van, vooral 's nachts. Mijn moeder deed dan een watje met olie (baby-olie, sla-olie of iets dergelijks)in mijn oor. De pijn trok weg en ik kon dan weer rustig slapen.

2 1


Bij oorpijn moedermelk op lichaamstemperatuur enkele druppeltjes in het oor doen helpt geweldig. Je kunt moedermelk ook in de diepvries bewaren maar niet langer dan 3 maanden.

1 0


Vul een theelepeltje met olijfolie (sla olie kan ook) Verwarm deze enkele seconden met een aansteker (van de onderkant). Doop een watje in de olijfolie en druk hem tegen de pols aan om te kijken of deze niet te warm is. Wanneer de temperatuur aangenaam is kan het watje in het oor gedrukt worden. Door de olie blijft de gehoorgang soepel en de warmte zorgt voor een snelle pijnverlichting. Wanneer het watje koud is geworden kan het herhaald worden. Goedkoop, makkelijk en iedereen heeft het in huis!

EmmaW
0 0


Ik was in het water gedoken en in een klap had ik verschrikkelijke oorpijn. Zo gaat het over: Doe je elektrische tandenborstel losjes tussen je tanden aan de kant van je oorpijn. Hou dat twee minuten vol en zorg dat er zoveel mogelijk trilling in je oor komt. Wacht een halve minuut en probeer te klaren: hou je neus en mond dicht en blazen maar. Hou dit even vol en je oor plopt weer open

Jasper
0 0


Heb je oorpijn en is het oor nog niet doorgebroken? Stop in een schone sok zeezout en knoop je sok dicht. 30 seconden in de magnetron en dan tegen je zere oor leggen (ik lig altijd erop) na ongeveer een half uurtje knapt je oor open en is je pijn stukken beter.

Neeltje Geertsema-Robbe
0 1


Als je oorpijn hebt en je hebt last van geluid, doe dan een watje met olijfolie in je oor, het helpt goed.

Soraya van de Berg
0 0