Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bij oorpijn kun je 'n teentje knoflook in je oor doen, door de sterke geur en sap gaat de pijn weg.

4 5 13 3


Als kind had ik hier erg veel last van, vooral 's nachts. Mijn moeder deed dan een watje met olie (baby-olie, sla-olie of iets dergelijks)in mijn oor. De pijn trok weg en ik kon dan weer rustig slapen.

4 5 2 1


Van te voren neusspray'en ongeveer 4/5 dagen voordat je gaat vliegen. Als dat niet werkt gewoon oordopjes in doen! Echt van die dingen waardoor je nog maar heel weinig hoort. Tip is wel om ze de hele vlucht in te laten. De pijn is dan stukken minder. En met slikken en gapen kun je dan de lichte pijn weg werken.

3 5 1 1


Kaugom kauwen of op iets anders kauwen werkte bij mij wel en het kan nooit kwaad om het eens te proberen.

5 0 0


Ik was in het water gedoken en in een klap had ik verschrikkelijke oorpijn. Zo gaat het over: Doe je elektrische tandenborstel losjes tussen je tanden aan de kant van je oorpijn. Hou dat twee minuten vol en zorg dat er zoveel mogelijk trilling in je oor komt. Wacht een halve minuut en probeer te klaren: hou je neus en mond dicht en blazen maar. Hou dit even vol en je oor plopt weer open

5 0 0


Als je oorpijn hebt en je hebt last van geluid, doe dan een watje met olijfolie in je oor, het helpt goed.

5 0 0


Druppel vlak voor het opstijgen uw neus in met neusdruppels. Het maakt uw holtes vrij bij de oren. Het helpt echt.

5 0 0


Met een dichtgeklapt oor zitten, daar word je gek van. Zeker als je net uit het vliegtuig komt, terwijl je verkouden bent, dan blijft je oor dicht en hoor je niks. Kauwen, ploppen met je oren, niks helpt. Tip: Hoofd op het aanrecht leggen (op je linkeroor liggen als je rechteroor dicht zit en omgekeerd) en dan babyolie erin (laten) gieten. Met een watje of wattenschijfje je oor dichthouden zodat de olie er niet uit kan. Rechtop gaan staan, je hoofd eerst naar rechts overhangen, dan weer naar links, dit een paar keer herhalen, je voelt dan de olie in je oor stromen. Daarna de overtollige olie uit je oor laten lopen. Als je erna gaat liggen op je verstopte oor (op een kussen in bed bijvoorbeeld) dan gaat je oor vanzelf open na een tijdje liggen. Bij mij duurde dat ongeveer 20 minuten. Je hoort meteen alles weer.

5 0 0


Heb je oorpijn en is het oor nog niet doorgebroken? Stop in een schone sok zeezout en knoop je sok dicht. 30 seconden in de magnetron en dan tegen je zere oor leggen (ik lig altijd erop) na ongeveer een half uurtje knapt je oor open en is je pijn stukken beter.

5 0 0


Vul een theelepeltje met olijfolie (sla olie kan ook) Verwarm deze enkele seconden met een aansteker (van de onderkant). Doop een watje in de olijfolie en druk hem tegen de pols aan om te kijken of deze niet te warm is. Wanneer de temperatuur aangenaam is kan het watje in het oor gedrukt worden. Door de olie blijft de gehoorgang soepel en de warmte zorgt voor een snelle pijnverlichting. Wanneer het watje koud is geworden kan het herhaald worden. Goedkoop, makkelijk en iedereen heeft het in huis!

5 0 0


Probeer te gapen, knapen je oren weer open.

5 0 0


2 plastic koffiebekers, 2 natgemaakte watten. Deze in de bekers. De bekers op de oren zetten bij het opstijgen. Het staat raar, maar het schijnt echt goed te helpen.

5 0 0


Oorpijn tijdens het opstijgen of vliegen, gewoon kop tefoon opzetten. Merk je het druk verschil nl niet.

5 0 0