Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Rugpijn oplossen

Hoe kan je problemen aan de rug (rugpijn) het beste oplossen?

Als je door je rug bent gegaan is een zachte massage met tijgerbalsem wel een goede (en heerlijke) oplossing. Lees hier meer tips als je rugpijn hebt.

Draag wilde kastanje bij je

Een wilde kastanje bij je dragen, b.v. in je broekzak,voorkomt dat je pijn in de rug krijgt. Werkt echt !!

Doortje
Tip #3410


Masseren tegen rugpijn

Rug(spier) pijn? Neem een (oude) handdoek mee in de douche/bad, leg deze over je rug en zet de brede(maar niet massage) straal erop, lekker heet! Dat 5 minuutjes en dan voorzichtig een beetje stretchen, is beter als een massage van je partner omdat het je spieren soepel maakt maar niets forceert.

Dominique Dahmen
Tip #573


Tijgerbalsem tegen rugpijn

Smeer tijgerbalsem op het pijnlijke gebied van de rug. Ga in een gemakkelijke houding liggen, bijvoorbeeld op de zij met een kussen tussen de knieën, en laat de balsem enige tijd tot een nacht intrekken. Indien nodig een paar keer herhalen. Werkt goed.

Marelle
Tip #5119


Andere slaaphouding tegen rugpijn

Als je last hebt van rugpijn en je niet goed kunt slapen moet je een kussen leggen tussen je benen ter hoogte van de dijen als je gaat slapen. Wat ook helpt als je niet graag op je zij ligt is gewoon op je rug gaan liggen en een kussen onder je knieën leggen zo dat je benen voor liggen.Ik doe dit en het helpt op elke leeftijd.

Marie Blommaart 228
Tip #11685


Tennisbal tussen je rug

Met rugpijn is het soms lastig, zeker als je er zelf niet bij kunt. Plaats een tennisbal tussen je rug en de muur. Zo kun je je rug zachtjes masseren. Als de plek warm wordt en wat gaat jeuken, is dat een teken dat de doorbloeding weer op gang is.

Tiets
Tip #4969


Stretchen tegen rugpijn

Ga op uw hurken zitten, en maak een Bolle rug 10 sec vasthouden en maak een Lage(holle) rug en ook 10 sec vast houden. Doe dat zo'n 7 keer iedere avond en het werkt!!

Gr.
Tip #1494


Arnika tegen pijnlijke rug

Heb je last van je rug? Smeer dan Arnika erop dit kun je kopen bij de drogist. Het is een middel dat heet wordt hierdoor vermindert de pijn en blijft weg!

Tip #6410
Warmtepleisters tegen rugpijn

Warmtepleisters of een hete kruik tegen de rug leggen.

O.Slijkhuis
Tip #11697


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen