Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Schimmel

Wat kun je het beste doen als je last hebt van schimmel?

Handschimmel en voetschimmel zijn vervelende aandoeningen maar crème en zalfjes doen over het algemeen wonderen. Vind op deze pagina advies van anderen.

Insmeren met kokosolie helpt tegen schimmels

Als je last hebt van een schimmel zijn er diverse crèmes op de markt maar eigenlijk werkt kokosolie het beste, gewoon een blok kokosolie in een glas in de douche en na het douchen ermee insmeren, het wordt vloeibaar bij contact met de huid. Brengt direct verlichting en het effect is al merkbaar na een paar dagen.

Tjeerd Geerts
Tip #14203


Het meer laten luchten van de woning

Helaas heb ik wel eens last gehad van schimmel in huis. Dat vind ik dus echt niet fijn. Ik wil in een schone omgeving leven. Daarom ben ik er wat aan gaan doen. Ik ben mijn huis iets meer gaan luchten. Toen ik dat ben gaan doen, werd de schimmel een heel stuk minder. Ik leef nu weer in een schoon huis, zonder allemaal schimmel.

luchtx
Tip #20245


Schimmel tegen gaan met tegels

Het is misschien een beetje gek, maar het is mogelijk om schimmel tegen te gaan met tegels. Vooral in de badkamer kan dit handig zijn om toe te passen. Tegels zijn te glad voor schimmel om aan te hechten. Dit zorgt er voor dat het voor de schimmel niet mogelijk is om aan tegels te blijven plakken. Echter is het hierbij wel belangrijk om gladde tegels te gebruiken. Bij ruwe tegels heb je alsnog het gevaar dat je last zult krijgen van schimmel.

Cornelis
Tip #21268


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.