Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Schimmel

Wat kun je het beste doen als je last hebt van schimmel?

Handschimmel en voetschimmel zijn vervelende aandoeningen maar crème en zalfjes doen over het algemeen wonderen. Vind op deze pagina advies van anderen.

Insmeren met kokosolie helpt tegen schimmels

Als je last hebt van een schimmel zijn er diverse crèmes op de markt maar eigenlijk werkt kokosolie het beste, gewoon een blok kokosolie in een glas in de douche en na het douchen ermee insmeren, het wordt vloeibaar bij contact met de huid. Brengt direct verlichting en het effect is al merkbaar na een paar dagen.

Tjeerd Geerts
Tip #14203

Kokos heeft een schimmelwerende eigenschap die perfect hebt bij het bestrijden van deze infecties. Maar dat wil nog niet zeggen dat de crèmes niet goed werken!

Bij huidschimmel is het het beste om zonder zeep te wassen en na het wassen goed af te drogen. In lichaamsplooien en bij de voeten kan bijvoorbeeld talkpoeder gebruikt worden, en goed ventilerende schoenen willen nog wel eens helpen bij voetschimmel.

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.