De beste tips

Weervlekken verwijderen

#1. Het weer uit stof halen

Weervlekken zijn een soort van schimmel wat kan ontstaan als je bijvoorbeeld teveel waspoeder gebruikt. Je kan deze vlekken voorkomen door de wasmachine niet te vol te propper. Maar heb je ze zou eenmaal? Dan kan je ze aanpakken door ze in een sopje te doen met water en zout (Een flinke scheut zout, bijvoorbeeld één emmer water en dan 100gr zout). Ossengalzeep helpt het overigens ook tegen, maar als je dat niet in huis hebt zal een sopje met zout en daarna een reguliere wasbeurt wonderen doen als je het weer uit stof wilt halen.

Weervlekken verwijderen

#2. Weervlekkennuit kussens loungeset

Na alles te hebben geprobeerd , nu gewoon voor de oplossing gekozen om puur chloor op de kussens aanbrengen brengen vervolgens wassen in wasmachine 40-60 graden , extra chloor in het wasmiddel vakje tot grote verbazing is de weer uit de kussens, alles mooi wit . Let wel op dit is voor witte kussenhoezen , na gebruik van de wasmachine nog wel een keer een programma zonder was draaien anders kans dat de chloor nog werkt op de donkere was . Bijkomend voordeel de wasmachine is gelijk gereinigd 

Weervlekken verwijderen

#3. Zo verwijder je die vlekken!

Om weervlekken te verwijderen, volg je deze stappen:

  1. Maak een mengsel van gelijke delen water en azijn.
  2. Breng het mengsel aan op de weervlekken en laat het enkele minuten inwerken.
  3. Schrob de vlekken voorzichtig met een zachte borstel of een doek.
  4. Spoel de plek grondig af met water.
  5. Herhaal indien nodig totdat de vlekken volledig verdwenen zijn.
  6. Was het oppervlak zoals gewoonlijk om eventuele resterende azijngeur te verwijderen.

Opmerking: Test altijd eerst op een klein, onopvallend deel van het oppervlak om er zeker van te zijn dat het mengsel geen schade veroorzaakt.