Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Tanden

Hoe kan ik mijn gele tanden witter maken en helpt het om tanden te polijsten?

Op deze pagina vind je tips die soms door anderen juist worden afgeraden. Neem de adviezen dus eerst door met de tandarts of mondhygiëniste alvorens je zelf je tanden met zout gaat polijsten. Voorzichtig zijn dus!

Tanden poetsen met zout

Voor wittere tanden plus geen last van tandsteen hebben, poets 's avonds je tanden met wat keukenzout. Je poetst het glazuur er echt niet af als je het een half uurtje na het eten doet, dan is immers het glazuur weer hard geworden. En dus kan het geen kwaad. Dit heb ik van mijn tandarts gehoord dus zeker waar. Voor wittere tanden, en geen tandsteen!

Jess
Tip #2703


Brandnetel helpt bij tandpijn

Bij hevige tandpijn kneus je enkele blaadjes brandnetel tussen je handen of met een mes, maak een bolletje en stop dit, niet te diep, in het oor langs de kant van de tandpijn. Binnen de minuut is de pijn volledig weg.

Tackaert Lieve
Tip #604


Poets met keukenzout voor witte tanden

Poets regelmatig met keukenzout voor witte tanden.

Tip #602


Poets tanden niet met zout

Tanden nooit met zout poetsen. Dit is net Jif en je gaat je auto ook niet met Jif poetsen. Je poetst het glazuur eraf!!!!

Martine
Tip #2420


Poets uw tanden niet met zout

Alsjeblieft mensen poets niet met zout. Ik heb het al heel vaak mee gemaakt in de praktijk. Mensen hebben last van warm/koud aan de tanden. Dan gaat bij mij meteen een lichtje branden,ja hoor, gepoetst met smokers, zout en zelfs jif e.d.. (+ harde tandenbortel)Roken is de grootste boosdoener. Zwarte koffie en rode wijn zijn ook boosdoeners. Zelfs een tijdje na het eten is het NIET goed. Laat het alsjeblieft bij een mondhyg of tandarts schoon maken. Dit zeg ik niet om er zelf beter van te worden. Als het zo goed was, hadden we het wel geleerd op school en zelf elke dag in de praktijk gebruikt!!! succes Martine mondhyg.

Martine
Tip #2946


Whitening tandpasta

Voor wittere tanden gewoon 1 x per dag met whitner tandpasta poetsen.

Petra
Tip #3949


Gebruik bakpoeder voor wittere tanden

Als je wittere tanden wil pak je bakpoeder en een beetje water dan komt er zo een soort van schuim die moet je dan opbrengen op je tanden zo worden ze witter het helpt echt!!!(ik heb het al zelf geprobeerd en het resultaat is echt goed!)

XxBosankaxX
Tip #3869


Stop kruidnagel in gat in kies

Heb je een gat in je kies: Stop er tijdelijk een kruidnagel in. Het verdooft. Uiteraard wel zo snel mogelijk naar de tandarts.

Olga
Tip #603


Voorzichtig met tanden poetsen met zout

Wees voorzichtig met zout poetsen, schuurt teveel, doe een scheutje melk in de thee of drink eerst melk voor dat je koffie, thee of rode wijn drinkt. Het gele zit van binnen in niet van buitenaf!

Betty
Tip #1328


Tand onsteking behandelen

Mondspoeling bij tand ontstekingen. Verdoofd en ontsmet.

1 theelepel gemalen kruidnagel 

1 theelepel kokosolie

1 eetlepel brandewijn/ wodka

Au bain marie opwarmen zodat de olie smelt goed door roeren.

Lauw warm spoelen na iedere maaltijd.

Werkt ook goed bij verwijdering van de verstandskies.

floorkuijper
Tip #14147


Ribbels op voortanden

Beetje een gekke tip maar sommige mensen hebben ribbels op hun voortanden die ze niet mooi vinden, deze kan je weghalen bij de tandarts, ik vond dit bij mezelf veel mooier.

persikgirl
Tip #19876


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.