Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Teennagels knippen

Hoe kan je teennagels het beste knippen? Recht of rond?

Niemand wil ingegroeide teennagels, lees de tips van Oma Weet Raad om dit te voorkomen.

Knip teennagels recht af

Teennagels moet je niet rond knippen, zoals je met je vingernagels doet. Als je dit wel doet, loop je het risico dat je ingegroeide nagels krijgt.

Tip #609


Teennagels goed knippen

Als je iemand zoals ik ben, kun je last hebben van je teennagels. Als je ze goed knipt dan heb je dat al een stuk minder. Dat was in ieder geval bij mij zo. Je moet je teennagels knippen, maar niet zoals je vingernagels. Je moet ze namelijk helemaal recht knippen. Zo voorkom je dat hij eventueel ingroeit of iets in die richting. Daarom is het beter om ze volledig recht te knippen.

Teen444
Tip #20259


Om de 6 weken teennagels knippen

Teennagels groeien redelijk snel. Gemiddeld groeien deze zo’n 2 millimeter per dag. Hierom is het belangrijk om regelmatig je teennagels te knippen. Dit kun je het beste om de 6 weken doen. Op die manier zorg je er voor dat je nagels niet te lang worden. Dit kan namelijk vervelend voor jezelf worden. Te lange nagels kunnen voor veel oncomfort zorgen. Vooral als je met schoenen aan loopt, is dit erg vervelend.

Ricardo
Tip #21282


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen