Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vet haar tips

Wat te doen tegen vet haar?

Als je vaak snel vet haar hebt is dit soms best vervelend. Bekijk op deze pagina of er huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zijn die hier tegen kunnen helpen.

Tips tegen vet haar

Heb jij ook last van vettig haar? Ik vroeger ook maar nu niet meer. Ik vond enkele goede tips om dit te voorkomen. 1. Verkeerde shampoo en stylingproducten Een shampoo heeft een grote impact op je haar en net daarom is het belangrijk om een shampoo te gebruiken die bij je haar en je hoofdhuid past. Merk je dat je haar snel vettig wordt? Dan zou dat wel eens te wijten kunnen zijn aan de sillicoonarme shampoo. Ze zorgen weliswaar voor mooie glanzende lokken, maar ze maken ze eveneens ook waterafstotend waardoor je haar slecht kan ‘ademen’. Wil je geen vettig haar, kies dan voor een shampoo met veel siliconen. Deze kosten meestal wel wat meer, maar aangezien je haar er minder snel vettig van wordt, kom je er ook langer mee toe. Gebruik je conditioner, breng deze dan alleen aan op je hoofdhuid. Stylingproducten gebruik je dan best weer zoveel mogelijk aangezien ook zij een hoge dosis aan siliconen bezitten. 2. Te weinig wasbeurten Je haar te weinig wassen is nooit goed, zeker niet als je dun of broos haar hebt of last hebt van een droge hoofdhuid. Los van de grote impact die de shampoo op je haar heeft, is ook het koude water niet meteen goed. Niet alleen wordt je hoofdhuid gemasseerd, wat ervoor zal zorgen dat je haar sneller vettig zal worden, het kan je hoofdhuid ook uitdrogen met vettig haar en schilfertjes als gevolg. Kies daarom niet alleen voor een passende shampoo, maar spoel je haar af met warm tot heet water en breid het aantal wasbeurten uit. Hoe langer je dit volhoudt, hoe minder snel je haar vettig zal worden. Ook je haar frequent drogen met de föhn is dus een goed idee. 3. Verkeerde voeding Het is moeilijk om te bepalen welke voeding echt slecht is voor je haar, dit hangt immers veel af van de hoeveelheid die je eet en in welke combinaties je eet. Erg belangrijk is wel dat je veel water drinkt, zodat eventuele afvalstoffen makkelijker kunnen worden afgevoerd. Zo vermijd je alvast dat je (hoofd)huid overtollig gaat zweten en je haar dus minder snel vettig wordt. 4. Te veel van kapsel veranderen Ben je iemand die zowat op elk moment van de dag letterlijk met de handen in het haar zit? Dan is de kans groot dat jij vaak vettig haar hebt. Kies ’s morgens voor een makkelijk, stevig zittend kapsel waar je bij voorkeur zo veel mogelijk stylingproducten voor moet gebruiken en je zal merken dat je haar veel minder snel vettig wordt. 5. Gebruik droogshampoo’s Geen tijd om je haar te wassen, dus je spuit er maar snel wat droogshampoo in? Droogshampoo gebruiken kan geen kwaad. Spoel je haren na het wassen nooit af met een beetje citroensap of een scheutje azijn. Dat is zeer agressief voor je haar en totaal niet efficiënt! Veel succes Groetjes Marianne

Marianne3.0
Tip #10118


Babypoeder tegen vet haar

Heb je vet haar en geen tijd meer om het te wassen? borstel een beetje babypoeder door je haar, verkrijgbaar bij de drogist.

Ster
Tip #4467


Citroensap helpt tegen vet haar

Was je haar en voeg aan het laatste spoelwater het sap van een citroen toe.

Oma Ans
Tip #2479


Hoofdhuid masseren met borax, kamillethee of bier

2 liter water en 1 theelepeltje borax mixen en dan op de hoofdhuid masseren met warme kamillethee of bier gaat het ook vlekkeloos.

Rosa Blom
Tip #8382


Vet haar wassen met dreft

Tip tegen vet haar: haar wassen met dreft. Niet te vaak, max. 1 keer per week. In normale shampoo zit een stofje, die een laagje achterlaat op je hoofdhuid en haar, waardoor je haar dus vet wordt. Dit zit niet in dreft, dreft zorgt ervoor dat je haar een soort detox krijgt en heel schoon wordt. Wel kan dit je hoofdhuid uitdrogen, vandaar max. 1 keer per week. Vragen over de geur van het haar na het wassen met dreft? er blijft een schone dreft geur over, als je dit niet wilt, na het wassen met dreft even omspoelen en daarna nog een keer wassen met normale shampoo, zo vermengen de geuren met elkaar en ruikt het minder naar afwasmiddel.

melisa
Tip #15276


Minder vaak je haar wassen

Als je wat minder vaak je haar wilt wassen; met een handdoek door je haar rossen, wat langer volhouden. Ook nadat het haar toch vet is geworden. Op een gegeven moment is dat weg en kun je volstaan met de handdoek truc, scheelt tijd en shampoo en je haar gaat er mooier van zitten. Er ontstaat een natuurlijk evenwicht tussen vet worden en wassen.

Oma Nel
Tip #2317


Alleen haar nat maken bij het wassen

Heeft u last van vette hoofdhuid, dan kunt u het volgende doen. Maak alleen de haren nat, niet de hoofdhuid, neem ongeveer 15 ml shampoo teven de vette hoofdhuid (anti grease van Wella Lifetex is super) masseer hiermee de hoofdhuid heel zachtjes in. Hierna neemt u de bevochtigde haren erbij en wast u het geheel samen. Heel goed uitspoelen het liefst met water rond 34 graden. Zorg dus dat de hoofdhuid niet alvorens bevochtigd is. Vet en water gaan niet samen. Probeer om de dag te wassen en bouw steeds een dagje meer op tot dat u later maar 1 of 2 keer per week hoeft te wassen. Succes Haarstyliste

Haarstyliste
Tip #4263


Minder masserend je haar wassen

Bij vet haar is het een kwestie van niet te masserend wassen.
Hoe harder je de hoofdhuis masseerd, hoe meer je de talgklieren stimuleerd, waardoor het weer sneller vet wordt.

Mascha
Tip #1544


Anti roos shampoo helpt tegen vet haar

Last van haar dat snel vet wordt? was dan om de 2 a 3 dagen het haar met een anti roos shampoo. En dan niet de hoofdhuid masseren want dan activeer je juist de hoofdhuid waardoor het haar sneller vet wordt en dan heb je nog het probleem niet opgelost.

Ilse
Tip #1791


Minder vet haar door te rossen met badhanddoek

Als je vet haar hebt en geen tijd of zin om het te wassen; flink met een ruwe badhanddoek je haren rossen en het zit voor die dag weer mooi en niet vet.

Oma Nel
Tip #2212


Talkpoeder helpt tegen vet haar

Behalve de handdoek truc is talkpoeder ook een oplossing. Maar niet te veel ineens, anders lijk je meteen zo oud. (Je haar wordt er anders zo wit van.)

S. Martens
Tip #2392


Vet haar naspoelen met azijnwater

Vet haar kun je het beste behandelen door na je normale wasbeurt na te spoelen met azijnwater pak een emmer of was bak en vul die met water en een deel azijn in spoel daarmee je haren na als je haar opgedroogt is ruik je hier niks meer van en het is beste middel voor vet haar.

Willy
Tip #5146


Vet haar wassen met verdund sodawater

Vet haar moet vaak gewassen worden met sterk verdund sodawater.

Tip #634


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen