Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Warmte uitslag

Wat kan je het beste doen als je warmte uitslag wilt voorkomen?

Voorkom warmte uitslag dankzij de tips van de gebruikers van Oma Weet Raad.

Yoghurt tegen warmte uitslag

Sinds dit warme weer heb ik last van warmte uitslag, nu hoorde ik van mijn moeder dat ik er Yoghurt op moest smeren, en zowaar heb helpt.

Hannelore
Tip #2588

Een bezoek aan de sauna schijnt ook goed te werken!

Een bezoek aan de sauna is wel het laatste wat je zou moeten doen... Juist de combinatie van warmte en klammigheid (je zweet kan niet goed weg) veroorzaakt die uitslag. Yoghurt zou ik er niet opsmeren. Kliederboel :) De truc is gewoon luchtige kleding/dekbed/ruimtes en hopen dat je er uiteindelijk weer overheen groeit. Het kan het jaar erop zo weer minder zijn.

@Sjelsjel, oh ik lees nu dat je dit vooral niet moet doen .Mijn excuses.

Warmte uitslag kan er ook uitzien als een soort eczeem. Je kan warmte uitslag proberen te voorkomen door niet te strakke sportoutfits te dragen en ook niet te dicht naast een warmtebron te gaan zitten. De kans op warmte uitslag wordt hoger wanneer de omgeving warm en vochtig is.

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.