Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wondjes verzorgen

Hoe kan je het beste kleine sneetjes en wondjes verzorgen?

Zelfs met kleine sneetjes en wondjes weet oma wel raad. Zorg er tenminste voor dat de boel altijd goed ontsmet wordt. Vervolgens doet een klein pleistertje al wonderen. Of lees anders één van de volgende tips door:

Sneetje besmeren met roomboter

Heb je een klein prikkend sneetje of klein wondje? (bijv. van papier, wat dus niet bloed, alleen prikt)pak wat(room)boter en masseer het op het sneetje. Vermeng het met wat spuug en wrijf het door elkaar. Todat de roomboter weg is getrokken.! Weg prik!

Myrthe
Tip #1775


Wondjes in de groene zeep

Maakt een sopje van GROENE badedas en doe het wondje in het sopje gedurende enige minuten en herhaal dit wat dagen achtereen ,werkt ook bij ontstekingen (en hotspot bij hond)

inkiepinkie
Tip #14632


Wond steriel houden

Ik heb wel eens last van wondjes. Deze zijn soms lastig te verzorgen. Echter helpt het vooral om de wond steriel te houden. Hierdoor gaat deze niet ontsteken en kan je huid weer netjes gaan helen. Het steriel houden gaat vaak gemakkelijk door er een pleister op te plakken.

Bertha
Tip #20307


Wondjes verzorgen met lauw water

Als je kleine wondjes of sneetjes hebt, kan het lastig zijn om deze te verzorgen. Echter is het mogelijk om dit te doen met lauw water. Dit komt omdat lauw water er voor zorgt dat de wondjes ontsmet kunnen worden. Dit is iets dat erg goed werkt als verzorging van de wondjes of sneetjes.

Bar
Tip #21295


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen