Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wratten

Hoe kan je het beste wratten verwijderen?

Wratten verwijderen is een echt Oma Weet Raad probleem. Gelukkig zijn er meer dan 116 gebruikers geweest die ervaringen hebben gedeeld waardoor je een compleet beeld kunt krijgen van hoe je wratten het beste kunt verwijderen.

Wratten verwijderen met lijm

Wat nog beter helpt dan nagellak, is lijm op de wrat smeren. De gewone alleslijm. Na twee dagen aanstippen met lijm was de wrat weg! Terwijl hij al 4x was aangestipt door de huisarts. (Dit hielp niets!) En aanstippen met lijm en de wrat is zo weg!

Bianca
Tip #5406


Sudo en leukoplast

Doe wat Sudocreme op je wrat en dan Leukoplast er om en weg is je wrat!

Britt & Alie
Tip #4940


Honing tegen wratten

Wratten bij jonge kinderen kan je wegwerken met honing. Honing trekt namelijk uit. Doe de honing op een pleister en plak hem op de wrat. Herhaal dit meermaals en de wrat zal verdwijnen.

L.
Tip #653


Aanstippen met azijn

Als je gaat slapen azijn op de wrat aanstippen en pleister erop net zolang dat ie zwart gaat zien. Of een paar dagen azijn essence heel voorzichtig aanstippen kijk uit he. Na jaren er vanaf!

Joanne
Tip #658


Slapen met zeezout

Wratten zijn de meest vervelende ding op aarde maar ik heb daar nu een oplossing voor: Koop een zak zee zout bij de tuinen en zet voor je slapen gaat je voeten in een bakje met zout en heet water en herhaal dit 2 weken lang en je zal zien zijn zijn verdwenen als sneeuw voor de zon.

Jade
Tip #5212


Paar dagen nagellak

Doe een beetje doorzichtige nagellak op je wratje en plak er een plakbandje op, laat het een paar dagen zitten.

Willemijn
Tip #4478


Wasbenzine tegen wratten

Ik heb 2 jaar last gehad van wratten op mijn handen en voeten het hadden bloemskool achtige vormen en moeilijk weg te krijgen. nu ging ik mijn kamer verfen en had verf op mijn handen gekregen ik haalde het er af met wasbenzine en het kwam ook op mijn wratten de volgende dag waren ze veel kleiner geworden Ik heb het elke dag opgesmeerd soms wel 2x op een dag en de wratten zijn weg gegaan!

Denise
Tip #5850


Wratten aanpakken: uien

Pak een halve ui Ga met de ui over de wrat Precies 16 keer Dan blaas je op de wrat Dit kan branden Begraaf de ui Binnen 6 dagen is ie weg

Kiki
Tip #8310


Urine op een wattenstaafje

Iedere ochtend de eerste ochtend urine opvangen in een bakje en dit met een wattenstaafje op de wratten tippen. En binnen afzienbare tijd ben je van je wratten af.

Antoon Heinen
Tip #649


Petis Udang

In Indonesia doen wij de Petis Udang gebruiken tegen wratten. Die petis is een pasta welke je in de toko's kopen kunt. Jij koopt het, jij smeert het puur op de wrat, jij plakt een pleister. Jij doet dit één week van 7 dagen iedere ochtend. Jij gaat zien dat de wrat na die 7 dagen helemaal verdwenen is! Dit is al oud gebruik in Indonesia.

Henni Epalasi-Patersga
Tip #3805


Zout water

Na mijn vakantie in Griekenland waren mijn wratten weg. Dit kwam omdat ik veel in de zee had gezwommen (in zout water dus). Als u niet op vakantie gaat kunt u ook gewoon een bakje met water vullen en daar zeezout bij doen. Af en toe insmeren en u bent er binnen no-time vanaf!

Jeanny
Tip #5144


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Nagellak vs aanstippen

Ook mijn zoontje had een hardnekkige wrat onder zijn voet. Na 2x aanstippen bij de dokter, was er behalve blaren, geen verbetering. Ook de dokter zei dat het lastig te behandelen is. Mede dankzij deze site, ben ik begonnen met doorzichtige nagellak er 2x per dag reikelijk op te smeren en deze als het droog was, met een pleister af te dekken. Na 1 a 2 weken werd hij zwart en heb ik het met rust gelaten. En jawel, eindelijk is hij weg!!! Goedkoop en pijnloos!

Jane
Tip #5285


Heet en ijsblokjes

Als je last van een wrat hebt kun je het volgende doen; Het beste om dit 1 keer per dag te doen. (voor het slapen gaan) Draai de kraan open met heet water. Houd de wrat ongeveer een minuut onder de hete kraan. Je voelt vanzelf of het water heter moet of kouder, dit is per persoon verschillend. Hoe warmer hoe beter! Na ongeveer een minuut doe je de kraan dicht. Vervolgens druk je een ijsblokje op de wrat. Deze hou je erop totdat het ijsblokje helemaal is gesmolten. Herhaal dit een paar keer en je ziet vanzelf de wrat kleiner worden. Had vroeger een behoorlijke wrat op mijn duim en die is nu inmiddels al meer dan 20 jaar weg en ook niet meer terug gekomen.

Dhr. Christiaans
Tip #5715


Wratten verwijderen: aardappelschil

Aardappelschil op je wrat met een pleister erover. Mijn broertje had er één in zijn neus: weg. Ik had een grote op mijn wijsvinger: weg!

Tip #8526


Paardenbloemsap

Wratten insmeren met sap van de stengel van een paardebloem een paar keer doen, mag dagelijks.

Annelies
Tip #652


Speeksel op de wrat

Heeft je kindje wratjes, s'morgens voor je kindje iets eet of drinkt, beetje van zijn speeksel aan je vinger doen en op de wrat wrijven. Na 2 weken gegarandeert weg(dagelijks doen)zeker op nuchtere maag.

Nessa
Tip #1692


Ui bleek succes

Zelf heb een hele dikke wrat op mijn duim gehad. Had echt alles geprobeert. Ochtendurine, bonenschillen aarappelschillen fromule W noem het maar op. Als laatste een ui geprobeerd. In stukjes gesneden en elke avond voor het naar bed gaan er op gedaan. Overdag ( naar eigen keuze ) erop gelaten en binnen 1 1/2 week was hij weg. Nooit meer terug gezien. Je kan de ui er overdag ook aflaten want het kan ruiken maar, dan duurt het wat langer.

Alexandra
Tip #4678


Olijfolie en lauw water

Smeer de wrat met olijfolie in en laat het 10 min. zitten en spoel het af met lauw water en doe dat een paar weken en de wrat is weg.

Anna
Tip #650


Wattenstaafje met urine

Het werkt echt!!! 2 á 3 weken de wrat iedere morgen aantippen met ochtend-urine, bijv. met een wattestaafje. Pleister over wrat, na half uurtje eraf halen.

Lies
Tip #4679


Foliumzuur werkt

Ik heb echt al zeker 8/9 jaar lang last van wratten, en de laatste jaren zoveel op me voeten en handen dat ik me zeer ongelukkig en lelijk voelde,en elke keer als ik zag dat er weer een wratje begon bij te groeien werd ik verdrietig en baalde ik zo enorm. in de zomer kon/kan ik geen leuke open schoentjes dragen of teenslippers en me handen verstopte ik altijd en verbergde de wratten onder pleisters (ziet er ook leuk uit :S) sinds 5 maanden ben ik gestopt met de pil en slik nu foliumzuur (o.a vitamine B)en zat van de week me wratjes te inspecteren en ze gaan bijna allemaal weg op me voet, op me hand hebik sinds 3 maanden een zalf voor gekregen via huidspecialist 40 % salicylzuur in witte vaseline en dat is ook echt supergoed, voel me echt zo gelukkig haha klinkt stom maar naar zolange schaamte.

Marie louise
Tip #3134


Uien, olie en bloem

Ik heb ooit een tip van mijn overgrootmoeder gekregen. Wrijf 3 uien schoon, bak deze in 3 gram olie en 3 gram bloem. Laat het afkoelen en voeg er 5 gram rauwe knoflook bij en wrijf dit over de wrat doe er een verbandje om en laat dit 5 dagen zitten, haal het verband er af en wijf dan de wrat in met zout.
Na 2 weken is de wrat weg, als Sneeuw voor de zon...

Jannie
Tip #216


Dit werkt echt wonderen! Elke 2 dagen een flinke laag appelazijn met een wattenstaafje op je wrat(ten) doen en daarna een pleistertje eroverheen. Na 2 weken zie je al dat de wrat kleiner word en sommigen er al af gaan!

Melissa Krommendijk
Tip #16401


Weg wrat

Ik had een best wel grote wrat op mijn intieme gedeelte. Bovenstaande tips geprobeerd. 2 keer zonder resultaat aan laten stippen door een huisarts werkte ook niet. Toen kwam ik op Google een echt werkende tip kregen. Op een zachte huid dus na het douchen even zachtjes met een puimsteen op de wrat blijven daarna wat druppels Salicylzuur op de wrat aanbrengen. Beide herhalen tot de wrat weg is. En geloof die is eindelijk weg. Je kan het gewoon bij een Kruidvat of andere drogist kopen.

Roos
Tip #20717


Sunlightzeep gebruiken

Was een paar keer daags de handen met de ouderwetse sunlightzeep. Goed inwrijven en even in laten trekken.

Tip #5556


Ochtendspuug op de wrat

Na 2 jaar tobben,telkens naar de dokter voor weghalen, niet helemaal weg. Telkens weer terug. Mijn laatste redmiddel. Het is echt waar, ochtend spuug op de wrat en binnen twee weken weg. Eindelijk geen wrat meer op mijn ooglid.

Ineke
Tip #2566


Plassen over de voeten

Ik plas altijd over mijn voeten in de douche en week daar voor een half uurtje mijn voeten in als ik wratten op mijn voet heb. ( aanrader is dan ook een stop op het douche putje, als ik bij iemand anders ben en er ligt geen stop gebruik ik een omgekeerd bekertje ). Als de wratten op een ander lichaamsdeel zitten zelfde verhaal, maar het is dan wel makkelijker om de urine op te vangen in een bakje. Het klinkt vies maar succes gegarandeerd! Het werkt bij mij altijd.

Joost Walterbos
Tip #5642


Duofilm en drogen maar

Bijna alle tips geprobeerd maar voor mij werkte alleen (een aantal keren!): weken in warm water, 1 a 2 laagjes duofilm erop, laten drogen en pleister erop. Na 2 dagen: weken in warm water, voorzichtig met een mesje of veiltje laagjes vd wrat af halen (pas op met besmettingsgevaar en voorkom bloeden!) dan betadinescrub erop, met pleister. Betadinescrub is een stroperige betadine die schimmels en virussen doodt. Dag laten zitten en deze cyclus van duofilm/laagje verwijderen/virus doden met betadinescrub blijven herhalen tot de wrat verdwenen lijkt. Ga dan nog een aantal dagen door met de betadinescrub om het virus 100% te vernietigen.

Caro123
Tip #14601


Sap van de paardenbloem

Mijn zoontje had 2 jaar last van wratten op zijn handen. Weghalen door bevriezing of smeermiddeltjes van de apotheek hiepen niets. Een paar maal het sap uit de steel van de paardenbloem over de wrat gewreven en de wratten zijn verdwenen.

Jet
Tip #3403


Stinkende Gouwe

Een paar keer per dag het gele sap v.d stinkende gouwe op de wrat deppen ( groeit overal langs de weg - in het bos etc is onkruid volgens de meeste mensen, maar werkt prima tegen wratten)

inkiepinkie
Tip #14970


Duke of ductape!

Duketape. Helpt echt. Na 10 jaar en alles geprobeerd te hebben. Ook de tips die hier staan hielp niets. Behalve dan die van de Duketape. Koop wel de goede sterke kwaliteit anders laat het steeds los. Had een grote wrat op mijn vingertop rondom de nagel. En is nu al een jaar weg. Je moet wel geduld hebben maar na een paar intensieve weken afplakken is het echt de moeite waard. Je ziet niet meteen resultaat na 6 weken zag ik pas een begin van het resultaat.

Annies
Tip #15468


Stinkende Gouwesap

Supermiddel, geleerd in Italie. Breek de stengel van de stinkende gouwe bij een knoop en doe het gele sap 3 a 4x daags een paar dagen op de wrat. Stinkende gouwe komt hier ook heel veel voor als onkruid met die gele bloemtjes en het werkt echt bij iedereen. Pas op; bij inwendig gebruik giftig.

Fantastic visions
Tip #4926


Aanstippen en vijlen maar

1 keer in de 2 weken aan laten stippen (doet wel een beetje pijn) en elke dag een beetje bijvijlen met een wegwerpvijltje. Zo komen de wortels omhoog en kun je ze makkelijk wegvijlen. Duurt lang maar geeft het beste resultaat, blijven volhouden totdat hij weg is.

N.
Tip #5684


Sap van stinkende gouwe

Het sap van de Stinkende Gouwe is het middel dat altijd werkt. Pas op het sap in bij inwendig gebruik giftig.

Bert van den Poll
Tip #8986


Cranberry Puur drinken

Hardnekkige (10 jaar) en nieuwe wratten binnen 1 maand verdwenen op voeten en duim. Vanwege blaasontsteking 2 x daags Cranberry Puur 900mg geslikt met onverwacht succes ook op wratten! Pijnloos en goedkoop! 16 jarige dochter ook op deze manier van 2 wratten verlost.

ADB
Tip #15761


Kokosolie tegen voetwratten

Ik heb 4 jaar lang voetwratten gehad. Salicylzuur (duofilm), bevriezen - het werkte allemaal niet bij mij. Vanwege zwemmerseczeem had ik kokosolie geprobeerd, maar tot mijn verbazing gingen mijn voetwratten, inclusief grote in eelt, na 4 jaar ook weg. Hoe: smeer gedurende 2 weken 1x per dag je voetzolen in met een dikke laag kokosolie. Doe het niet alleen op de wratjes maar de hele voetzool en eventueel de zijkant van je voet/tenen. Daarna minstens 8 uur sokken aan, zodat de kokosolie kan inwerken. Je koopt kokosolie in een potje bij de supermarkt voor een paar euro. Ik verwarmde het potje eerst een beetje (het wordt bij 25 graden vloeibaar) zodat het makkelijker was om er een dikke laag op te doen. Na de behandeling kan het een paar weken duren voordat de wratten echt weg zijn, omdat de laurinezuur die in de huid is getrokken z'n werk moet doen. Dagelijks vijlen enz is niet nodig omdat het natuurlijke afweersysteem het van binnenuit oplost. Als deze tip hielp, geef hem dan een hartje.

Phragma
Tip #22108


Wrijven met sinaasappel

Wratten kan je ook wegwerken met 1 sinaasappel in stukken met schil twee dagen in azijn laten weken en dit dagelijks op de wrat wrijven verschillende keren en je zal zien binnen de kortste tijd verkleurd die naar zwart en valt eruit heb het zelf al gedaan en het helpt echt.

An
Tip #657


Doorzichtige Nagellak

Ik heb ze al zo lang die wratten, langs me nageriemen. Nu doe ik er doorzichtige nagellak op, en serieus, ik zie ze gewoon kleiner worden! waarschijnlijk komt dit omdat ze worden afgesloten van zuurstof waardoor ze 'dood' gaan! Probeer dit want t werkt!!!

Emm
Tip #2487


Trekzalf met een pleister

Doe wat trekzalf erop met een pleister en herhaal dat elke dag. Mijn dochter had 11 wratten op haar handen en was er in een week van af.

Corrie
Tip #656


Nagellak als wratten remover

Mijn dochtertje had 54 wratten. Ik ben eerst de haard gaan zoeken,(waar de meeste wratten op 1 plek zaten) dit was onder haar voet op een eeltplek. Vervolgens ben ik gaan vijlen zodat de bovenste laag eraf was. Transparante nagellak erop gesmeerd. Ongeveer 2 weken iedere keer vijlen en nagellak erop en we zagen ze al zwart en kleiner worden. Toen de boel met rust gelaten en doordat je de haard aanpakt ook alle wratten op haar handen weg.

Vuijk
Tip #14510


Vrijgen op wratten

Drup zo vaak je wilt verse vijgen melk op de wrat. Als je een kleine groene (niet rijpe) vijg plukt dan zie je een witte druppel op de vijg. Doe voorzichtig de druppel op de wrat. Dit droogt op als een soort lijm en is erg zuur voor de wrat. Het is kindvriendelijk. Wel goed handen wassen voor je gaat eten. Binnen een week is de wrat weg. Hangt af van de grootte. De mijne was 1cm doorsnee en was na 6 dagen al weg.

Ninaatje
Tip #14300


Formule W tegen wratten

Mn dochtertje had 2 hardnekkige wratten onder haar voet met daarover eelt. Het eelt heb ik weg gekregen met Fomule W, totdat de wratten goed zichtbaar waren. En daarna elke avond voor het slapen trekzalf op de wrat gesmeerd en afgedekt met een pleister. Na 2 weken met trekzalf, waren de wratten verdwenen.

M vO
Tip #11995


Dagelijks: doorzichtige nagellak

Smeer op je wratten van dat doozichtige nagellak, elke dag herhalen. Binnen 1 á 2 weken zijn ze weg. Ik had er 10 op mijn handen. Allemaal waren ze eerst heel erg verkleind en toen helemaal weg. Ik ben zo blij dat ik mijn handen wee durf te laten zien.

Marit
Tip #119


Kroontjeskruid

Kroontjeskruid breken en de witte melk op de wrat doen dagelijks herhalen en na enkele dagen wordt de wrat zwart en verdroogd die helemaal.

Marijke de Roos
Tip #655


Sap van de steel paardenbloem

Pluk een paardenbloem, en smeer het sap van de steel op de wrat. Binnen een paar weken ben je van de wratten af en ze komen ook niet meer terug!

Klaske Bootsma
Tip #11977


Meng honing, wortel en peper

Meng honing met geelwortel en peper. De honing werkt antibacterieel net als de geelwortel, en de peper versterkt het effect. Na een week is de wrat weg!

Anoniem28
Tip #11734


Himalaya zout

Elke ochtend na het douchen en elke avond na het douchen met een wattenstaafje 1 kleine druppel vers opgelost Himalaya zout aanbrengen en droog blazen. (een paar korrels in een borrelglaasje oplossen met een héél klein beetje kokend water, hoe zouter hoe beter). Himalaya zout bevat 84 natuurlijke mineralen en is dus veel effectiever dan goedkoop tafelzout. Als de druppel te groot is en dreigt te gaan wegglijden, gebruik dan een klein stukje keukenpapier om het overtollige op te laten zuigen. Je wrat slaat wit uit en gaat uitdrogen, net als na het zwemmen in de zee. Ga er gewoon mee in de zon als je kan. Na een week ga je vanzelf er aan krabbelen en valt het er af! Daarná de bewuste plek een week lang 3x per dag licht inmasseren met een beetje Rescue Cream om de huid te herstellen.

Petra De La Serra
Tip #8908


Oma's tip: bruine suiker

Een wrat insmeren met bruine suiker en vaseline (wel een pleister erop doen).

Mariska
Tip #654


Stroop op de wrat

Een super simpele tip tegen wratten. Elke ochtend en elke avond met een wattenstaafje een beetje stroop (gewone keukenstroop dat je ook op brood doet) erop doen. Pleister erover en de wratten smelten weg als sneeuw voor de zon. Had zelf mozaïk wratten op mijn hand, vanalles geprobeerd niets hielp. Totdat ik de tip van de stroop kreeg....binnen een paar weken alles weg en nooit meer teruggekomen.

Tip #8573


Afplakken met duc tape

Afplakken met ducktape helpt heel goed, na 2 weken moet de wrat weg zijn. Bij gamma te koop.

Elise
Tip #1145


Prei of uiensap

Wratten verdwijnen als ze in aanraking komen met het sap van prei of ui. Ik had al jaren een wrat en na mijn baantje waarbij ik prei moest poten, was hij ineens verdwenen.

Reggy
Tip #1149


Baking Soda op de wrat

Tip van internet waar ik nu een paar dagen mee bezig ben wat echt helpt tegen die vervelende wratjes op mijn hand. Bij de Toko Baking Soda gekocht (ook wel zuiveringszout of natrium bicarbonaat, geen gewone soda!). 's Morgens en 's avond een dik laagje baking soda op de wrat en daarna een paar druppels natuurazijn erop. Het gaat bruizen, dit moet je herhalen tot de wrat verdwenen is. Ze zijn bij mij nu al een stuk minder!

Bas Grif
Tip #7796


Tea trea olie

Tea trea olie op de wrat aanbrengen, pleister erop. En na een paar dagen valt de wrat eraf!

Tip #7229


Biergist pillen

Biergist pillen slikken,. te halen bij de drogist, na een paar weken zijn de wratten weg. Beau

Tip #7163


Bananenschillen met plakband

Heb je last van een wrat? Plak dan een stukje bananenschil met plakband op de wrat. Binnen een week is je wrat weg. Dit is beter dan wegvriezen.

Cheryl
Tip #5762


Listerine spoelwater

Wat nog veel beter helpt dan alles is appelazijn gewoon van de albert heijn en listerine spoelwater echt waar! Ik geloofde er zelf ook niet in maar ik spreek vanuit ervaring. Ik doe de appelazijn en listerine in een kommetje zodat dit gemixt wordt vervolgens stop ik er een watje in (even groot als de wrat zelf) daarna knijp ik het droog (niet extreem droog het mag nog een beetje nat blijven) daarna doe ik er en pleister overheen ik verwissel dit elke avond en ochtend. Onthoudt ook dat je dit allemaal met schone handen doet!! Dit heeft mij zo erg geholpen en ik hoop dat het jullie ook zal helpen ik heb al jaren last van wratten op mn handen. Eentje is al zo goed als verdwenen en gebruik het alleen een paar dagen!!

Jantje
Tip #14515


Tandenaanslag gebruiken

Wrijf met de wrat langs de aanslag die 's morgens op je tanden zit en laat dit opdrogen. Een week of twee later is de wrat weg.

Joke van Leeuwen
Tip #651


Paardenmelk

Mijn broertje had vreselijke wratten op voeten en handen. Zo erg dat het puntje van zijn vinger opensplijte. Een kuur met paardemelk rechtsreeks van de paardeboerderij en zeep van paardemelk heeft hem geholpen. Na 2 kuren van 28 dagen niks meer te zien en de zeep gebruikt hij nog steeds. Paardemelk blijkt een hevige antischimmel te zijn volgens de dokter.

Kathy
Tip #1182


Dan maar een wrattenpen

Mijn dochter had 2 wratten, 1 onder haar voet en 1 op haar 2e teen, die net onder de nagel groeide. Eerst nagellak geprobeerd, maar dit had geen effect. Honing erop, de wratten bleven. Toen maar een wrattenpen aangeschaft, elke dag even de wratten vijlen en daarna aanstippen. Met een week begonnen de wratten zwart te worden en met 2 weken kon ik ze er zo af pakken. Echt een aanrader!

E Veldkamp
Tip #16487


duct tape op de wrat plakken

Ik had al heel lang onderaan op de voet een wrat die verschrikkelijk pijnlijk was (vooral bij hoge hakken). Ze zat ondertussen al behoorlijk diep. Alle geprobeerd : bevriezen, producten tegen wratten, stinkende gouwe) niks hielp echt. tot ik las dat de lijm in duct tape het probleem kon oplossen. EN JA : het hielp. binnen de 2 weken verlost en nog steeds

TineS
Tip #21897


Kruitvat

Ik heb mijn wratten een paar dagen aangestipt met een wrattenpen van bij Kruidvat en ze verdwenen als sneeuw voor de zon . Pijnloos en veel beterkoop dan de duurdere merken .

wilfried
Tip #21392


Verkoop je wrat

Mijn opa heeft een keer mijn wrat gekocht hij gaf me een euro en binnen 1 à 2 weken was hij weg.. misschien was het toeval maar bij mij hielp het!!

Anouk
Tip #4871


Binnenkant van bananenschil

Binnenkant vd schil van een banaan erop wrijven gedurende een aantal dagen en dat een paar x perdag

inkiepinkie
Tip #19800


Stikstof

Met stikstof kan je wratten verwijderen, let wel goed op hoe je het gebruikt. Kan je beter niet zelf doen.

persikgirl
Tip #19799