De beste tips

Acné behandeling

#1. Acne middelen die werken

Ik heb al heel lang last van kleine puistjes en rode vlekjes/bultjes. Nou las ik hier dat deppen met karnemelk en schoonmaken met alcohol 70% goed helpt. Ik heb t gepobeert, nou geweldig, na 2 dagen zag je al verschil , en na 1 week WEG! Ook heb ik veel water gedronken en groene thee, en biergisttabletten gekocht, allemaal een echte aanrader. gr mandy

Acné behandeling

#2. Acné thuis aanpakken

Meng een beetje bloem met wat azijn, zorg dat het een papje wordt, smeer het op jouw acne en laat het intrekken. Na een tijdje kan je het eraf halen met een lauw washandje, als het goed is zijn alle puisjes nu weg maar als dat niet zo is dan moetje het herhalen bij mij werkt het!!!
xxx

Acné behandeling

#3. Tandpasta tegen acne

Smeer tandpasta op de acne, bijvoorbeeld voordat je naar bed gaat en 's morgens is hij ingedroogd!

Bekijk 140 andere tips

De nieuwste tips

Acné behandeling

Wonderzalf

Ik heb van alles geprobeerd niks hielp 

Alle huis tuin keuke middeltjes 

Heb me late adviseren bij de drogist en kreeg van louis widmer een tube wit met blauw  zit in een doosje deze zalf is echt een wonder middel paar dagen en mijn gezicht was weer mooi egaal 

En het is niet duur je betaald 7 euro voor een tube en doet er wel lang mee

Acné behandeling

Onrustige huid en puistjes tegen gaan

Ik liep een x op de weekmarkt en de stond daar een vage verkoper.  En allerlei  zalfjes enzo. Zijn hoofd product was de slakkengel.  Waar je   heel veel goeie dingen over heb gehoord.  Die man die vraags is het voor jou zelf.  Ja nog al.  Midden in puberteit  mijn gezicht leek net een grindtegel.  Dus die man zeg ik heb een crème.  Die moet je echt eens proberen.  Elke dag smeren op een schoon gezicht. Het kan zijn dat het de eerste paar dagen erger lijk te worden. Maar daar moet je echt even doorheen bijten. Hoe lastig dat ook is.  Maar een week ga je al echt verschil zien.  

Maar mocht je het toch niks vinden.  Mag je hem terug brengen. Geld terug of omruilen met de slakkegel. 

Dus die beste man pak achter al die potjes slakkengel een pot.  Met daarin een gele uitziende crème.  

Ik gedaan wat die man zei.  En inderdaad ken het even erger te worden.  Maar gewoon door gezet.  2,5 week later. En mijn gezicht was schoon.  Niks geen grindtegel meer. 

Original panax korean Ginseng crème.  

Dit heeft mijn echt geholpen.  Ik Ben die vage man eeuwig dankbaar.  

Acné behandeling

Temoe lawak

Maak een papje van yoghurt en temoe lawak (te koop bij bvb Erica) gebruik als gezicht masker.

Of zet er thee van, lang laten trekken, goed tegen ontstekingen

Nog 140 andere tips

Acné behandeling

Wrijf vochtige aardappel over puistjes

Hallo, Al die middeltjes in de winkel zijn bijna allemaal onzin ze zorgen namelijk wel dat het niet helemaal over gaat want als dat wel zo zijn koopt niemand meer wat, dus gebruik een natuurlijk product wat mensen zelf hebben uitgevonden bijv vochtige aardappel over je puistjes zachtjes wrijven binnen paar dagen alles weg!
Acné behandeling

Vloeibare vaseline tegen acne

Last van Acne? Ga vooral geen dingen van reclames bijv. nivea opsmeren dat helpt niet! Je krijgt er alleen maar meer van. Wat je wel kan doen is elke avond en ochtend vloeibare vaseline opsmeren de acne die je al had gaan niet meteen weg maar er komen niet meer bij daarnaast kan je ook met schijfjes komkommer rustig ontspannen gaan liggen en kamille thee helpt ook.

Acné behandeling

Acne behandeling thuis

Als je thuis acne wilt behandelen kan je ook Tea-tree proberen. Deze olie helpt erg goed tegen acne. Je gezicht goed reinigen en dan die olie op je acne doen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Aventurijn werkt!

Heb jij last van puistjes? Koop dan de half-edelsteen "aventurijn", deze helpt tegen o.a. puistjes. Houdt de steen overdag en 's avonds om en reinig hem een keer per maand door de steen onder koud, stromend water te houden. Droog de steen niet af met de handdoek maar laat hem drogen. Was je gezicht 's morgens en 's avonds met water, een of andere crème is niet meer nodig (vond ik zelf nogal prettig, van al dat smeren werd ik gek.) Ik had zelf ook last van puisten maar sinds ik een aventurijn draag niet meer! Klinkt raar maar werkt echt!! Larissa
Acné behandeling

Zinkzalf op de pukkel

Smeer voor het slapen gaan zinkzalf op de pukkel en de volgende dag is het uitgedroogd.

Acné behandeling

70% alcohol van de drogist

Geen dure producten kopen, maar een flesje alcohol 70%, verkrijgbaar bij de drogist. Met een wattestaafje de puistjes aanstippen. Binnen een paar dagen is de puist weg,want hij droogt in door de alcohol. Niet met een gebruikt wattenstaafje in het flesje, giet liever wat alcohol in het dopje van de fles.
Acné behandeling

Paracetamol op de puistjes

Last van ""Jeugd puisten"" ik heb hier de antwoord op. Vergeet die Reclames het kost alleen maar $$$. Dit is simpel en best goedkoop ( minimaal 5 euro maximaal 10 euro ). Je doet het volgende. Pak een paracetamol (dat ding voor de hoofdpijn, overal verkrijgbaar) Druk het tot een fijne poeder. Hier kan je al klaar zijn, maar voor een maximale effect die je ook ""talk-babypoeder"" erin. Daarna doe er niet te veel water erin ( het moet als je het mengt nog wat kleverig zijn ). Dep met een wattenstaafje met het middeltje op de puist (Doe er niet te veel op, anders krijg je last van je ogen - zelf uitgeprobeerd). Laat het drogen voor ong. 2 uur en haal het eraf met een natte washandje, en je ziet al resultaat doe het elke dag zo"n 3 a 4 keer en in 1 week is de puist verdwenen.
Acné behandeling

Groene thee aanbrengen op je gezicht

Heb je last van puistjes en rode vlekken in je gezicht? Een goede oplossing is groene thee zetten en laten afkoelen (eventueel een paar druppels alcohol van de drogist er doorheen). Je brengt het met een watje op je gezicht aan en laat het een uurtje of twee zitten, daarna afspoelen met water). Een week lang twee maal daags herhalen voor optimaal resultaat! (helpt echt, ik heb een extreem gevoelige huid maar ben zo van mijn vlekken en bultjes afgekomen)
Acné behandeling

Pas je voeding aan

Belangrijkste tip; let op je voeding!!
Wat ze ook zeggen,dit is zeker van invloed op je huid!! Als je alleen maar patat eet,word je ook dik,toch?
Ikzelf heb veel minder last als ik geen kaas eet,de NLse,van brie en geitenkaas heb ik vreemd genoeg geen last....
Suiker,is voor mijn huid echt vergif, merk het gelijk als ik het wel gebruik....
Probeer het eens afwisselend 2 weken zonder,dus 2 weken geen suiker en daarop wel en dan 2 weken geen kaas...zo kun je erachter komen of het van invloed is op je huid.
Veel verse groenten en eiwitten uit yoghurt,kwark,eieren etc,helpt ook.
Biergist,karnemelk->bloedzuiverend.
Gebruik niet te agressieve middelen voor je huid,dit droogt enorm uit en zal op en duur je huid 'ver-armen' hij zal trekkerig en droog zijn en op den duur veel sneller rimpels geven,daarbij ziet een 'mishandelde' huid er ook niet zo mooi uit...
Ennn.....nog een supertip; heeeeel veel sporten!! Vooral cardio dan.
Geeft een goede doorbloeding en dat merk je echt!
1x id week naar de sauna,overdrijf dat ook niet,is ook niet best voor je huid en kan weer couperose geven....
En,'stiekem' ga ik af en toe naar de zonnebank,dit helpt ook wel.
Genoeg slaap is ook belangrijk.
En ik gebruik sinds een poosje produkten van "Lakshmi" heb ik enorm veel baat bij,is volgens Indiase Ayurveda en pakt de acné aan,maar is ook lief voor je huid!!
Nadeel is dat 't best heel prijzig is....Je kunt ook beginnen met het Neem-masker,(E27,50 voor ong 2 maanden)dat doe ik 's nachts op en scheelt al een hoop!!
Diane-pil,anti-biotica etc...helpen niet echt,lijkt alleen maar zo doordat de acné dieper in je huid gaat liggen,maar is er gewoon nog wel,wat je dan ook merkt zodra je ermee stopt...
Dus;
-voeding-sporten-rust-: )
Succes!!

Acné behandeling

Snel rijp maken pukkel

Doe voor het slapen gaan wat trekzalf op je puistje, dan is ie de volgende dag super rijp en zo dus direct weg zonder grote wonden te krijgen doordat je er te vroeg aan gaat zitten.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Rauwe aardappel op de pukkels

Heb je last van puistjes? ga er dan met een rauwe aardappel overheen. (de vochtige kant) je zult zien dat ze naar een paar dagen verdwenen zijn!
Acné behandeling

Gezichtsmasker van ei en citroen

Klop het witte gedeelte van een ei (dus niet het eigeel) samen met de sapen van hele citroen samen goed roeren en dan op je gezicht smeren en als een masker op laten zitten 30minutjes dan goed uitwassen en herhaal dit 1 x per dag en je ziet gelijk resultaat na de eerste week bij lukte het tenminste;)
Acné behandeling

Puistjes tijdens ongesteldheid

Ik ben een meisje van 30 jaar en heb soms nogal last van "jeugd"puistjes. Deze komen meer op tijdens de aanloop naar ongesteldheid. Nu hoorde ik via een vriendinnetje dat een vriendinnetje van haar na 3 dagen witte kool eten van haar puistjes af was. Ik ben nu aan de witte kool en zie inderdaad de puistjes minder worden, terwijl de ongesteldheid eraan komt! Het schijnt te komen door de anti-oxydanten in witte kool, maar wat het is, het werkt! 200gram per dag is voldoende.
Acné behandeling

Porieën open maken met heet water

Al die zalfjes mogen misschien wel helpen, maar al wil je er geen geld aan uitgeven is handig: heet water en een washandje.. =] . s ochtends maak je het washandje heet knijp je uit en wrijft over je gezicht, s avonds ook heet water, daar gaan je porien van open en zo gaan ze uiteindelijk weg. Dit duur wel een tijdje.
Acné behandeling

Slakkengel tegen Puistjes

Smeer elke avond voor het slapen gaan, Slakkengel op..
Het klinkt heel vies maar het werkt super goed
Je koopt het bij de Action, maar kan ook bij een drogist maar ik haal het bij de Action weg ( daar is het maar 2 euro per potje)
Het werkt super goed en je krijgt er echt minder puistjes door ik gebruik het nu al een tijdje en het is echt top spul
Gewoon in laten trekken de hele nacht en volgende ochtend was je je gezicht gewoon met een washandje, of je gaat douchen
Top spul!

Acné behandeling

Binnen een week je puisten weg

Als je heel erge puisten in het gezicht en de hals hebt, kun je er beter niet aan zitten (wat overigens wel vaak gebeurt!) en gewoon wassen met KOUD water, niet met heet of warm water en met of een rauwe aardappel over de puisten wrijven of een alcoholhoudende lotion deppen op de puisten. Geloof me, binnen maximaal een week zijn je puistjes weg, mits je het goed doet natuurlijk! veel succes, Lyza
Acné behandeling

Een smeerseltje dat werkt

Rasp een kleine aardappel fijn, doe er een heel klein beetje yoghurt door. knip een zakje vanile-thee open en doe het er doorheen ( kijk eerst goed of het ook echte vanile-thee is en er geen Conserveringsmiddelen doorzitten)meng dit goed door elkaar en druk het op je huid en en laat het dan los anders blijft het niet zitten. Het ziet er een beetje uit als kots maar werk echt! alle onzuiver heden verdwijnen. doe een a twee maal per week.
Acné behandeling

Brandnetelwater

Voor puistjes (jeugdpuistjes) kan je verse brandnetels ergens plukken. Deze in kleine stukjes snijden en door gekookt water heen halen. Dit kun je makkelijk door pannenkoeken/ soep, enz. heen doen en de puistjes zijn super snel verdwenen en het is goed voor huid en bloeddoorstroming!!
Acné behandeling

Vitamine B kuur tegen pukkeltjes

Mocht je veel last hebben van puisten en/of vermoeidheid wat veelal samenwerkt. Ga dan over op een vitamine B (voornamelijk B5) kuur. Elke drogisterij heeft Davitamon B-Complex (weet niet of ik dit merk mag noemen). Neem elke ochtend en avond minimaal 1 vitaminepil en je zal na +/- 2 weken echt merken dat je meer energie krijgt en ook nog eens minder puisten. (onthou hierbij dat je nooit zonder puisten zal komen te zitten, wat je ook probeert. Dit moet je gewoon leren accepteren) Ik gebruik dit zelf nu al jaren nadat ik alles had geprobeerd bij de dokter enz. En het heeft bij mij echt geholpen. Dus ik hoop dat andere hier ook van kunnen profiteren. Kijk op internet ook maar naar andere mensen die dit met succes gebruiken. Zo ben ik er namelijk ook achter gekomen. Met vriendelijke groet, Jeffrey
Acné behandeling

Wondjes van puistjes

Kort na het krijgen van een wondje kun je de wond wat schoonmaken met het binnenste van een Aloë Vera blad, dit kun je afplukken van de plant. Het laagje vocht op de wond zal als pleister dienen en versnelt het genezingsproces en kan littekenvorming tegen gaan. Ook beginnende puistjes kunnen worden onderdrukt met Aloë Vera sap.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Voorkomen is beter dan genezen

Ik heb heel veel last van puistjes gehad me gezicht zat er vol mee. Ik ben toen naar de huisarts geweest en vroeg of er een middel hiertegen was. Hij gaf mij een recept voor ""Eryacne"" hij zei tegen mij; het is beter om puistjes te voorkomen dan genezen. Eryacne is een soort van gel met alcohol, je smeert het op je gezicht en dan voel je hoe je gezicht een beetje strak gaat aanvoelen net alsof je met een zeep je gezicht hebt gewassen en je ruikt de alcohol ook.Bij sommige kan de huid beginnen te schilferen of rood aanvoelen maar dat hangt van je huidtype af, ik zelf heb een vette T-zone (voorhoofd, neus, kin) bij mij heeft dit enorm veel geholpen het helpt niet alleen tegen puistjes maar ook acne (zwarte kleine puistjes) ik zelf heb vaak van alles geprobeerd maar vaak heb ik ook niet voldoende tijd voor bepaalde mixeltjes. Deze gel breng ik elke avond op me gezicht en in de ochtend was ik mijn gezicht gewoon en zo doe ik dit elke dag na een paar dagen merk je het verschil al, de puistjes gaan weg en blijven weg, een echte aanrader! maar ik zou wel eerst naar je huisarts gaan en vertellen over dit product, want je moet een recept hiervoor krijgen! PS. lees ook de bijsluiter, want ieder zijn huidtyp is anders.Succes ermee!!!!
Acné behandeling

Renigen met zeezout in water

Iedere ochtend en avond je huis reinigen. Doe dit met een bakje water en doe daar ZEEzout in. Dit reinigt je huid heel erg diep en het werkt gegarandeerd!!!
Acné behandeling

Bloem van zwavelen cremortart

Voor het behandelen van puistjes kan je het volgende halen bij de drogist. Het is al een heel oud middel wat ik met veel succes ook door geef aan anderen. Koop bij de drogist bloem van zwavelen cremotart van 1 ons en neem "s morgens een afgestreken theelepel met wat water in. Let wel het kan iets erger worden maar dat zakt gauw af. Veel succes Chris.
Acné behandeling

Aardappel in je broekzak

Dit is een tip tegen puistje. Hij komt oorspronkelijk van mijn oma die als non in het klooster zat. Werkt voornamelijk bij steenpuisten maar ook bij gewone puistjes. Het klinkt misschien raar maar je moet een aardappel schillen, door midden snijden en die in je broekzak stoppen (overdag) en onder je kussen leggen (s"nachts). Veel mensen lachen je uit als je dit vertelt maar tot nu toe werkt het bijna altijd. Voor de gein moet je de andere helft van de aardappel maar op een ander donker plekje leggen, bijv. in je klerenkast en na een paar dagen de twee aardappels met elkaar vergelijken.
Acné behandeling

Gel van aloë-vera plant

De gel van aloë-vera plant diverse keren per dag over de puist(en) wrijven,let wel op kleding,aloë geeft blijvende vlekken, maar helpt fantastisch tegen puistjes!
Acné behandeling

Tip: was je handen vaak

Bij last van puistjes was dan regelmatig je handen met zeep want de grootste bron van bacterieen zijn je handen en zonder dat je het weet zit je veel aan je gezicht..
Acné behandeling

Koffiedik op puistjes smeren

Koffiedik erop smeren. Staat gek, maar het helpt.. Goedkoop en puistjes blijven weg..
Acné behandeling

Geplette avocado en citroen

Heb je last van puistjes? Plet dan een avocado in een fijn mengsel en meng er citroensap onder. Het klinkt misschien gek, maar het werkt echt! Breng het mengsel op je gezicht aan en na 10 minuten mag je het verwijderen met lauw water .. de puistjes zullen na een tijd verdwijnen !
Acné behandeling

Bier tegen puistjes

Puisten gaan weg met bier ! Dep een beetje bier op een make-up watje en de puist zal uitdrogen en weggaan. Dit werkt met alle bier, Niet duur& je puist is weg !
Acné behandeling

Warm handdoekje uit de magnetron

Heb je last van puistjes, mee-eters, grove porien, dan is het belangrijk goed je huid te reinigen. Dit kun je doen door met een pan kokend water en een handdoekje je gezicht te stomen, maar wat sneller werkt is een gastendoekje nat te maken, beetje uitknijpen en 1 min. in de magnetron te doen en dan heb je een heerlijk warm handdoekje, die je huid heel goed reinigt.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Tips tegen puistjes

Als je veel puisten hebt en je wilt ze graag weg heb ik 4 tips! 1. ga naar de dokter zij hebben meestal wel middeltjes die werken ik heb er ook twee gekregen 1tje tegen puistjes en de ander voor het schoonmaken. 2. wat ook goed werkt is met een washandje schoonmaken, maak het washandje nat en scrub goed hard daarna met de droge kant, doe dit niet al te hard want dan krijg je wondjes. 3. ga het ook vooral niet uitknijpen daar word het alleen maar erger van. 4. nog een tip om het schoon te maken is stomen gewoon kokend of heel heet water in de wasbak doen en met je hoofd er net boven een handdoek over je heen zodat het er warm blijft en zo 5/10 minutjes blijven staan, en het helpt echt!!!
Acné behandeling

Dermalotion

Inderdaad, Dermalotion van Weleda helpt heel goed. Het is zeer mild en het helpt bij mij in ieder geval heel goed. Zorg er wel voor dat je huid gewassen is met water, of een reinigingslotion (ook van Weleda, Amandelcreme, die gebruik ik in ieder geval)voor je het erop doet, met een watje. Oh, en GEEN tandpasta, dan krijg je een jeukerige droge pukkelige bobbelige huid, wat veel erger is dan 1 puistje. Een vriendin van me heeft die methode toegepast, die heeft er nu zelfs kleine littekentjes van.
Acné behandeling

Niet aan denken

Deze tip heb ik ooit van een vriend gekregen: je moet er namelijk niet aandenken... 24 uur per dag 7 dagen per week dan beinvloed je je geest en zo werkt dat met meerdere dingen zo. dus ook geen zalf smeren ik doe het nu al zowat een jaar en heb veel minder last van acne dan daar voor!! en toen gebruikte ik nog wel een zalfje van de huis arts.
Acné behandeling

Geen crème maar laten indrogen

Smeer geen creme over pukkels! Pukkels gaan pas weg als ze opgedroogt zijn. Dus als je creme gaat smeren blijven ze "nat"!!
Acné behandeling

ik heb nog nooit zo'n zachte huid gehad!

je hebt hiervoor alleen maar een klein beetje koffie (poeder) voor nodig en honing en een mini druppeltje water meng dit samen zodat het een slijmerig papje is en smeer het op je puistjes/gezicht. laat het 15 min intrekken. voordat je het er afhaalt met een washandje vrijf je eerst met je droge handen op je huid en scrub je. daarna pak je een washandje en maakt die warm en legt die even op je gezicht. daarna haal je het eraf. Als je dat hebt gedaan maak je het washandje heel koud en vrijf je ermee over je gezicht. daarna droog je, je gezicht af en vrijft hard met de handoek over je gezicht waardoor je een scrubeffect creëert. Daarna heb je de zachtste huid die je ooit hebt gehad! + de puistjes zijn verminderd.
Acné behandeling

Biergistpillen werken bloedzuiverend

Koop bij de drogist biergist tabletten, want deze werken bloedzuiverend, helpt daarom ook bij wratten.
Acné behandeling

Opkomend puistje

Jeugdpuistjes: Zodra je puistje op ziet komen dan dep je er een druppel echinaforce op. Liefst paar maal per dag. Inlaten drogen en het puistje komt niet eens meer op.
Acné behandeling

Vitaminepillen en kruidenthee

Puistjes zijn gewoon bacterieen en vitaminen te kort en ik had eerst een klein beetje last van puistjes en ik heb elke avond kruidenthee gedronken en 1 vitamine pil genomen en "s ochtens en "s avonds mijn gezicht gewassen met uni cura en na een week waren al mijn puistjes weg, het helpt echt! xxx Marcia
Acné behandeling

DDD Zeep tegen puistjes

Last van puistjes haal DDDzeep te verkrijgen bij de drogist. Maak je gezicht eerst nat met heet water. Zeep je gezicht in en spoel de zeep weer af met koud water. succes verzekerd!
Acné behandeling

Benozylperoxide werkt

Koop bij de drogist een tube Benozylperoxide. Dat is een van de weinige middeltjes die écht werken, en wordt ook door huisartsen voorgeschreven aan acnépatienten. Recept niet nodig.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Tandpasta werkt niet

Tandpasta op een puistje doen is al weer achterhaald. Tandpasta zorgt er namelijk voor dat er nog meer puistjes komen dan er al waren. Dit heb ik nl. zelf ervaren.
Acné behandeling

Smeer yoghurt op je gezicht

Door yoghurt op je gezicht te smeren drogen de puistjes uit. Doen dus! En ook tandpasta is handig, maar dan alleen WITTE tandpasta en niet tandpasta"s met smaakjes want dat maakt de huid alleen maar vetter.
Acné behandeling

Biergist tabletten

Neem biergist tabletten in het helpt echt bij mij is alles al veel minder maar het werkt pas naar een maand en alles gaat heel langzaam maar het is de moeite waarde je huid gaat ook stralen of je kan gaan stomen of venen naar de schoonheidsspecialiste.
Acné behandeling

Kookvocht van aardappel

Een aardappel koken,als het water heeft gekookt laat je het even afkoelen totdat je er met je hand in kan zodat het niet meer zo warm is. Dan stop je je hand er in en veeg je het water over je gezicht uit. Lekker een nachtje gaan slapen en je zult zien dat het weg is. De tip lijkt belachelijk maar het werkt wel.
Acné behandeling

Tip tegen kleinere puistjes

Dit is een tip om van de kleinere puistjes zo goed als helemaal af te komen. Koop Betadine SCRUB, dit is een bacterie dodende zeep (gebruiken ze in het ziekenhuis om voor een operatie de huid te ontsmetten), dit is tegenwoordig ook gewoon te koop bij de apotheek, en was hier iedere avond (of om de twee dagen) je gezicht mee en laat het er een minuutje opzitten. Dit werkt echt heel goed tegen kleinere puistjes en het is geen onzin. Ik merk het direkt als ik het een weekje niet gedaan heb. Het is niet schadelijk of iets, want ik doe het al langer dan een jaar en ik krijg geen last ervan. Moet je absoluut proberen!
Acné behandeling

Je gezicht heet wassen

Iedere ochtend en avond met heet water wassen. Hierdoor gaan de porien openstaan. Daarna je gezicht voorzichtig droog deppen.
Acné behandeling

Schoonmaken met Molkosan

Last van acne? Maak iedere ochtend en avond je gezicht schoon met Molkosan, smeer er daarna echinaforce creme dun overheen. Je kunt hier het beste Dr A. Vogel (homeopathisch) voor gebruiken. Iedere dag een schoon kussensloop helpt ook. Janin
Acné behandeling

Verschillende tips tegen acne

Drink veel water, verschoon je kussen sloop 1x per week (niet je heledekbed maar gewoon het kussen waar je op slaapt. Was je gezicht elke dag met koud water..en ga er 2 x perweek met een reinigende lotion over heen deppen(die van ROC is een aanrader). Dat is wat bij mij goed werkt. Ze gaan niet echt weg maar je hebt een schone huid, ze worden minder en je huid heelt mooi.
Acné behandeling

Ouderwetse manier tegen puistjes

Heb jij ook last van puistjes let dan NIET op die reclames op tv maar gebruik gewoon de ouderwetste manier!!pak een bordje en doe er wat yoghurt en maizëna op en wat gekookte water(niet al te warm)en roer het eventjes door als je dat op je gezicht smeert is het de volgende week wat minder maar doe dit niet een x maar vaker..ANDERS HELPT HET NIET!!(en luister vooral niet naar de reclames op TV.
Acné behandeling

Thee van kliswortel en paardebloem

Drink thee van: kliswortel, paardebloem,... vb."yogi tea detox"(verkrijgbaar in natuurwinkels)ik had vroeger last van puistjes en toen ik dit 2 weken gebruikte ging het over maar je moet wel elke dag je gezicht wassen met gewoon water (gebruik NOOIT van die producten uit de reclame, dat werkt niet)

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Alcohol droogt teveel uit

Gebruik geen producten met alcohol deze zullen uw huid alleen maar uitdrogen wat de aanmaak van talg stimuleerd en overmatig talg is juist het probleem. Gebuik liever wat vriendelijker en milders voor uw huid. Ook kan ik uit eigen ervaring Tea Three oil aanraden.
Acné behandeling

Radijsjes en appelciderazijn

Radijsjes schillen en dan raspen in een kom/glas gevuld met appelciderazijn. Laat het even 5 uurtjes wachten en dan met een wattenschijf deppen op de puistjes. Werkt gegarandeerd!
Acné behandeling

Meer mango, minder aardappel

Last van Acne? Weg ermee! Let op je voeding probeer zo veel mogelijk mango's en zo weinig mogelijk aardappels.
Acné behandeling

Water met eucalyptus

Als je veel zwemt en gezond eet gaan de puistjes ook weg. Maar nog beter werkt is, water koken en wat eukaliptus erbij doen, roer het dan en hang met je gezicht net boven het water en leg een handdoek over je hoofd en de kom. Doe dit zo een 30 minuten en je zult zien na de eerste dag zijn ze al een heel stuk beter.
Acné behandeling

Rozenwater tegen puistjes

Ik heb al alles uitgeprobeerd voor puistjes weg te krijgen ik haat het ! ik heb alle producten van de winkel... maar niets helpt , ik was eens met mama in de kruidvat en mijn mama sprak met een vrouw die zei dat rozenwater zou helpen ik kocht het meteen en blijkbaar werkt het ook! het reingigt je porïen !
Acné behandeling

Veel water drinken

Water, water en nog eens water! Heel veel water drinken dagelijks. Anderhalf tot twee liter dagelijks.
Acné behandeling

Puistjes weg

Er zijn heeel veel middeltjes tegen puistjes maar voor elke huid heb je een ander middeltje dus je kan beter elke dag je huid schoon maken, niet vet eten, en veel drinken ;) het duurt ff maar ze gaan weg
Acné behandeling

Citroen gebruiken

Iedere avond en ochtend met een citroen over je puistjes gaan, citroen ontvet namelijk en laat de puisten uitdrogen!
Acné behandeling

Met water wassen

Was voor het slapen gaan je gezicht ALLEEN met water, niet afdrogen gewoon laten zitten en slapen droogt vanzelf, je puistje is zo weg! En wat ook goed helpt is scrubben, het is wel gevoelig maar het helpt echt goed! & minder chips & mayonaise kan ook helpen!
Acné behandeling

5 stappen tegen acne

Stap 1: Zorg voor voldoende beweging (stimuleer doorbloeding) stap 2: Neem je voeding onder de loep (geen dierlijke vetten en onnatuurlijke suikers) en vervang deze door plantaardige producten en groenten voor de vitaminen. stap 3:Ik verzorg mijn huid met Calendula-zeep (tegen roodheid) van Weleda. Te verkrijgen bij de Natuurvoedingswinkel en De tuinen en smeer er daarna Acno Day & Night Cream op van Sea-Line (Natuurvoedingswinkel) Stap 4: Verzorg 1 tot 2 keer je huid eens extra met een zwarte modder masker (ook Sea-line) of karnemelk. Je kunt ook je gezicht stomen. Stap 5: Koop antibacteriële handgel verder eet ik ook biologisch en stoom ik mijn groenten... Probeer 2 liter water per dag te drinken en gebruik geen washandje bij het reinigen van je gezicht... is misschien sneller maar je irriteert je huid er alleen mee. Mijn hele huid is hier van opgeknapt, misschien niet zo glad als een babybilletje maar de teint is gezonder en de puistjes die ik nog heb zijn zo verminderd dat je ze bijna niet meer ziet. Ook heb ik gen jeuk meer in mijn gezicht of vlekjes.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Puistjes aanstippen met zeezout mengsel

Vul een eierdopje voor de helft met gekookt water en laat dit afkoelen. Roer er een afgestreken theelepel zeezout doorheen tot het zout helemaal is opgelost. GEEN gewoon keukenzout gebruiken, werkt alleen met zeezout! Doop een wattenschijfje of wattenbol in het zoute water en smeer het over je hele gezicht of alleen de puistjes, wat je wilt. Laat het minimaal een half uurtje intrekken tot maximaal de hele nacht intrekken. Dan goed afspoelen met (veel) water. Daarna je gezicht goed insmeren met een verzorgende crème. Je ziet binnen 24 uur resultaat. Het kan een beetje prikken. Prikt het heel erg, haal het er dan wel gelijk weer af met water.. Prikken is normaal, pijn niet.
Acné behandeling

Bacterievrij schoonmaken met alcohol

Voor puistjes is het belangrijk om ze schoon/bacterie vrij te houden. Ga er met een klein beetje alcohol over (bijv. ecinacea force op keukenrolpapier) en maak daar je puistjes/gezicht mee schoon.
Acné behandeling

Tandpasta op puist smeren

Al heeft u puistjes dan kan je tandpasta op de puist doen. Want dat helpt er heel goed tegen als je het iedere keer doet dan heb je de grote puist binnen een week weg.
Acné behandeling

Insmeren met maizena

Maizena met water mengen en dit op de puistjes smeren even laten intrekken en daarna met lauw water afspoelen en dit een paar dagen herhalen.
Acné behandeling

Stoombadje van kamillethee

Zet de waterkoker op en doe dat in een bak en doe er een zakje kamillethee bij. En ga er boven stomen.
Acné behandeling

Gezond eten

Gezond eten helpt echt tegen puistjes, eet dus geen chocolade en varkensvlees en niet te veel dierlijk vet. Ook een goed slaapritme doet wonderen. Gebruik verder niet teveel zalfjes etc. maar was gewoon met water.
Acné behandeling

Dermalotion van de natuurwinkel

Koop een flestjs "Dermalotion" van het merk "Weleda"(:dit is te krijgen bij een natuurwinkel en anders kunnen ze het voor je bestellen)Hier zit zwavel in en werkt perfect tegen pukkels en acne! Gewoon 2x per dag de hele huid ermee insmeren en moet je na een paar dagen zien hoe mooi en schoon deze wordt hiermee. Echt eens proberen!!! Heb zelf jaren heel erge last hiervan gehad en dit is het enige wat helpt bij mij.
Acné behandeling

Dep karnemelk op het puistje

Doe wat karnemelk op een wattenschijfje en smeer je gezicht in of dep op je puistje. Karnemelk heeft een zuiverende werking..
Acné behandeling

Weken in Badedas

Vul een bad met badedas en ga er met je hoofd onderwater inliggen bij mij worden de puistjes de volgende ochtend al een stuk minder.
Acné behandeling

Wondermiddel tegen puistjes

Benzac is het wondermiddel voor puistjes! te koop bij de apotheker. Voor het naar bed gaan een op het puistje en de dag erna is er al bijna niets meer van te zien. In verschillende doseringen te krijgen, maar de minst sterke is waarschijnlijk al goed genoeg.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Opkomend puistje aanpakken

Als je niet veel last hebt van puistjes maar er soms zo eens eentje opkomt smeer er dan s"avonds een beetje tandpasta aan en de volgende morgen is het puistje uitgedroogd.
Acné behandeling

Eryacyne van de huisarts

Als je puistjes hebt, kun je beter geen tandpasta op je erop smeren, want in tandpasta zit fluoride en dat zorgt ervoor dat de huid juist gaat zwellen. et beste is tea tree olie, of ga naar de huisarts en vraag om eryacne, of inderm, dat 1e is een gel die goed uitdroogt en inderm een lotion, allebei heel effectief en allebei voor nop!!anders: de rauwe aardappel, comedolepel, goed stomen, en veel water drinken.
Acné behandeling

Twee keer per dag zeepvrije wasgel

Was "s morgens en "s avonds je gezicht met zeepvrije wasgel. Zelf gebruik ik Dermolin, deze is te verkrijgen bij de drogist. Na al veel geprobeerd te hebben, is met dit ritueel mijn huid veel egaler dan voorheen.
Acné behandeling

Geen tandpasta maar aardappel

Heb je last van puistjes? ga dan niet met tandpasta knoeien! de fluoride droogt je huid uit en het word er dus niet mooier op! ga "s avonds voor het naar bed gaan met een rauwe aardappel over de puistjes. Na een paar behandelingen zijn uw puistjes zo weg.
Acné behandeling

Dermalotion van Weleda werkt goed

Het klinkt raar maar mijn vriendin zegt dat als je tandpasta op je puitsjes smeert zijn ze snel weg, mijn vriendin doet het, ik niet. Het zit naar en volgens mij word het alleen maar erger, maar dat is een vooroordeel want ik heb het nog nooit gedaan. Ik gebruik Aknedoron, van Weleda, de naam is geloof ik verandert het heet nu Dermalotion, maar ik moet je zeggen, het werkt heel erg goed, echt heel erg goed.
Acné behandeling

Half-edelsteen bij je houden

Heb jij last van puistjes? Koop dan de half-edelsteen "aventurijn", deze helpt tegen o.a. puistjes. Houdt de steen overdag en "s avonds om en reinig hem een keer per maand door de steen onder koud, stromend water te houden. Droog de steen niet af met de handdoek maar laat hem drogen. Was je gezicht "s morgens en "s avonds met water, een of andere crème is niet meer nodig (vond ik zelf nogal prettig, van al dat smeren werd ik gek.)Ik had zelf ook last van puisten maar sinds ik een aventurijn draag niet meer! Klinkt raar maar werkt echt!!
Acné behandeling

Scheerschuim niet voor vrouwen

Bij het stukje over puistjes/acné stonden vele tips beschreven wat je kunt doen tegen puistjes/acné. Zo stond er ook dat je scheerschuim op je gezicht moest doen en dan gaan slapen, het helpt wel maar meiden moeten het absoluut niet proberen! Heb het 2x opgedaan en ik zit nu met een heel rood en branderig hoofd omdat scheerschuim natuurlijk niet voor vrouwen is!
Acné behandeling

Groene zeep op puistjes

Als je last heb van puistjes. Eerst vochtig maken en dan groene zeep erop, die in het potje, dat kleverige. En laat het 5 minuten zitten, herhaal dat een paar dagen en tis weg, 1 keer in de week vervolgens mee wassen en anders op de puistjes alleen smeren indien je een droge huid hebt.
Acné behandeling

1 tot 2 maal daags Benzoylperoxide

Ga geen onzin dingen doen zoals tandpaste erop smeren, hierdoor krijg je uiteindelijk putjes in je gezicht, dit geld ook bij uitknijpen. Koop het volgende middel: Benzoylperoxide. Verkrijgbaar in 5 en 10%. Gebruik dit 1 tot 2 maal daags zoals voorgeschreven (ligt eraan hoe goed je er tegen kunt). Bij langdurig gebruik kan je huid droog worden, stop er dan een paar daagjes mee, en gebruik de zalf weer opnieuw. Dit is door huisartsen en professionals voorgeschreven als een van het weinige wat ECHT werkt.. (het is ook nog in het programma Kassa geweest). Heb het zelf na aanleiding van kassa gebruikt, en het werkt! Vooral de 10% is geweldig. Slechts 3 euro voor een tube, en je doet er maanden mee. Val niet in de grappen van Clearasil, Ik werk zelf as drogist en ik kan u vertellen, clearasil HELPT puistjes voorkomen zoals op de verpakking staat, maar dat doet normale zeep en warm water ook.. feitelijk is clearasil en al die andere zooi gewoon zeep met een apart geurtje, trap er niet in!
Acné behandeling

Water drinken

Tandpasta is inderdaad NIET de oplossing, je puistje zal wellicht uitdrogen maar door de ingrediënten van tandpasta (met name munt) raakt je huid na een poos beschadigd en verstoor je de natuurlijke werking. Het is belangrijk om je huid een handje te "helpen" in plaats van veranderen. Wat bij veel mensen ongetwijfeld zal verlichten is simpelweg genoeg water drinken! Vooral bij mensen die niet meer in de pubertijd zitten, en dus geen "hormonale puistjes" hebben. 1,5 a 2 liter per dag is je ADH. Probeer dat maar eens een poos. Verder moet je niks geloven van verhalen dat chocola of varkensvlees puistjes veroorzaken. Er zijn sowieso géén etenswaren die puistjes veroorzaken. Wat wél kan, is dat je huid er allergisch op reageert, waardoor je denkt dat je puistjes hebt. Veel vet eten, kan daarintegen puistjes veroorzaken doordat je (klinkt vies) het vet "uitzweet". Maar nogmaals, dit is niet de oorzaker doordat je het eet. Ieder mens heeft een eigen huid-type en niet alle middeltjes zullen dus bij iedereen even goed werken. Sterker nog, het kan het zelfs erger maken. Wat bij iedereen wel belangrijk is, is het schoonhouden van je huid. Je zult versteld staan wat je op je wattenschijfje ziet zitten aan het einde van de dag. Als je een gevoelige/vette huid hebt, doe dit alleen met water, en gebruik een niet-vettige dag/nachtcréme voor hydratatie. Bijvoorbeeld de Normaderm dagcréme van Vichy (te koop bij de apotheker). Bij een droge huid, reinig je huid met een lotion of tonic, en gebruik een wat vettigere dagcreme (Teatree van Kruidvat of rozencreme van Dr. Hauschka) Gebruik ook geen "plamuur" foundation want dat verstopt je poriën enorm, en dat krijg je niet schoon met wat water of lotion. Zo zijn er nog tientallen tips maar het belangrijkste is eigenlijk om je huid zoveel mogelijk zelf alles te laten doen, en afentoe eens bij sturen. Als je de natuurlijke werking verstoort, kan dit resulteren in nog ergere puistjes etc. Drink voldoende water/kruidenthee, doe wat aan sport, en eet niet alleen maar vet. Wees "lief" voor je huid, help het een handje als de huid droog is, of juist vettig.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Gistvlokken in melk oplossen

Bij jeugdpuistjes of onrelmatige huid elke morgen 1 eetlepel gistvlokken in melk oplossen en de puistjes zijn binnen de kortste keren verdwenen.
Acné behandeling

Rauwe aardappel ipv tandpasta

Tandpasta op puistjes smeren kan helpen maar soms hou je daar lichte vlekjes van over, je kunt ook een rauwe aardappel erover smeren, dan drogen ze ook uit.
Acné behandeling

Koop bij de apotheek benzoylperoxide

Koop bij de apotheek benzoylperoxide. Helpt gegarandeerd! Ook bij mij! x
Acné behandeling

Voorkom dat puistjes ontsteken

Tandpasta ik eigenlijk niet goed tegen jeugdpuistje, het kan er voor zorgen dat je puistjes gaan ontsteken. Als je van jeugdpuistjes af wil zijn dan kun producten kopen van DR. van der hoog: "Cleanskin" of gewoon wat uit je keuken kastje pakken: Zoals "Honing". Ik heb het zelf getest, en het werkt!!
Acné behandeling

Vitamine A gebruiken

Eet meer vitamine A dan normaal. Deze vitamine zorgt voor het onderhoud van je huid. Vitamine A is in hoge concentraties te vinden in lever of leverpastei. Let wel op dat je niet meer dan 3 mg aan vitamine A eet per dag! Dit kan nare bijwerkingen veroorzaken!
Acné behandeling

Masker van wortel en ei

Last van puistjes!? Klop het witte van een ei zo dat het witte schuim word rasp heel fijntjes een wortel er door heen smeer het op je gezicht als een masker laat het zo een halfuurtje zitten doe dat paar keer in de week en je zult zien puistjes zijn weg en het is nog goedkoop ook!
Acné behandeling

Jeugdpuistjes verdwijnen met rozenwater

Als je last hebt van puistjes kun je bij de kruitvat/ettos/e.d rozenwater halen gewoon eigen merk je puistjes verdwijnen doordat er een persentage alcohol in zit maar door het rozenwater zelf word je huid toch zacht en droogt niet uit werkt echt en ruikt ook nog lekker.
Acné behandeling

Brandnetelthee drinken

Puistjes ed komen van binnen uit en wat bij mij heel erg goed helpt is 2x per dag een kop brandnetelthee drinken... en t resultaat mag er wezen...
Acné behandeling

Zinkzalf tegen opkomende puistjes

Opkomende puistjes behandelen met zinkzalf (van Zwitsal, voor baby's). En de (opkomende) puistjes verdwijnen heel snel.

Acné behandeling

Tandpasta zorgt voor vettere huid

Het is helemaal niet slim om tandpasta op je puistjes te smeren. het droogt je puistje wel uit, maar daardoor maakt je lichaam meer vetten aan en komen er nog meer voor terug. niet je puistjes uitdrogen dus!!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Recept voor een scrub

Wat er handig is voor een onrustige huid/puistjes scrub je huid dan. doe het zo. - neem een klein kopje. - doe daar olijfolie in. - en daarna suiker. scrub je huid daar mee, en het zal werken....
Acné behandeling

Let op je voeding

Voeding speelt een heel belangrijke rol: eet geen chocolade en beperk het eten van vette voedingsmiddelen. Wat goed helpt is twee keer per dag een kop brandnetelthee en het slikken van biergisttabletten. Stomen met kamillethee is ook goed voor je huid. En heel belangrijk: hou het schoon! Ik zelf gebruik producten van Sothys, dat is wel prijzig maar heel fijn. Gebruik geen goedkope producten van Nivea of Clearasyl, want die werken totaal niet. Gebruik in elk geval altijd een verzorgende crème na het reinigen. Het kan heel lastig zijn, maar probeer ook van je huid af te blijven. En als je iets wilt uitknijpen, doe het dan met twee watjes in plaats van met je vingers. Bij erge puistjes kan benzoylperoxide een uitkomst zijn, maar dit is behoorlijk agressief spul dus gebruik het niet al te vaak. In het zonnetje gaan zitten is ook goed tegen acnè, en bovendien is het allemaal minder goed zichtbaar als je huid bruin is. Geen zon? Gebruik zelfbruinende doekjes van Garnier, ik zag al binnen een dag dat mijn gezicht bruiner was geworden! Succes ermee!
Acné behandeling

Karnemelk drinken

Karnemelk drinken.. ik had last van acne, niks hielp bij mij..en toen kreeg ik opeens de gouden tip karnemelk drinken...binnen 1 week zag ik al verbetering..naar een maand was het bijna weg..acne komt vaak ook voort uit ontregelde maag/darm problemen, waar je niks van hoeft te merken..en karnemelk neutraliseerd het. waardoor je acne verdwijnt! elke ochtend op lege maag een groot glas ..smiddags bij de lunch, savond voor het slapen gaan.. SUCCES
Acné behandeling

De huisarts weet raad

Misschien geen echte "tip van oma" maar in mijn ogen de beste: Ga naar de huisarts! Na jaren met acne rond te hebben gelopen en tig middeltjes en schoonheidsbehandelingen verder ben ik enkele maanden terug naar de huisarts gegaan. Daar heb ik de combinatie Differin en Eryacne gekregen. Sinds kort ben ik helemaal clear! Ga zelf niet liggen prutsen, maar laat er OP TIJD een professional naar kijken
Acné behandeling

Aluin scheerblok helpt

Hoi, ik heb een paar verhaaltjes van mensen gelezen. En het is waar dat producten die tegen puisjes zouden moeten werken die je op de reclame ziet niet werken.. Ik heb clearasil gebruikt, en het werkt voor geen meter, mijn huid werd erg droog, en er kwamen toen ik stopte met gebruiken alleen maar meer puistjes. Dat is wel erg slim van de maker ervan, want zo blijf je het spul kopen! Maar erg handig is het niet voor de mensen die de procucten gaan kopen.. Wat wel erg goed helpt is een blokje dat veel mannen gebruiken na het scheren, het heet alöhn als ik het goed heb! Doe s"avonds voor het naar bed gaan het blokje nat maken, en het op het puistje smeren en s"ochtends gelijk als je uit bed komt nog een keer. Smeer het niet op heel de huid, want anders wordt je huid droog! Het helpt wel heel goed, ik gebruik het ook, verder kan je er beter afblijven en vooral niet uitknijpen want hierdoor versprijd je meestal de bacteriën over je gezicht en krijg je er nog meer! Was ook je gezicht s"avonds en s"ochtends met een washandje met koud water en een beetje zeep!
Acné behandeling

Slakken gel tegen acne

Gebruik slakken gel tegen acne, droogt ze uit en voorkomt dat ze ontstaan. Zelfs steenpuisten! Doe het voor het slapen op je huid. SUPER EFFECT !! Te verkrijgen bij De tuinen prijs 27,50
Acné behandeling

Wrijf met aluinsteen

Heel simpel: koop een blokje aluinsteen (of alöhn, het is een wit-achtige, licht doorzichtige steen). Was iedere morgen je gezicht met koud water en wrijf over je puistjes met die steen. Doe "s avonds hetzelfde. Loop veel in de zon. Knijp ze niet uit, als ze jeuken, zijn ze aan het genezen. Dit zijn echt de enige dingen die werken. Ik kan het weten, ik heb ook alles al geprobeerd.
Acné behandeling

Hollywood sterren

Heb je last van acne gebruik dan 1 keer per week een citroen masker dan doe je citroen samen met ei en een paar minuten laten intrekken helpt prima heb dat gedaan en heb nu echt een hollywood sterren gezicht.
Acné behandeling

Molkosan op een wattenschijfje

S"Morgens en voor dat je gaat slapen, molkosan op een wattenschijfje,dit is een homopatisch middel van dr.a.vogel.
Acné behandeling

Werking van talgklieren verminderen

Wat bij mij erg hielp was dagelijks ('s avonds) reinigen van de huid met een vochtinbrengende reinigingscrème en daarna een goed hydraterende lotion aanbrengen. Dit vermindert namelijk de werking van de talgklieren die het natuurlijk tekort aan vocht willen compenseren.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Ga langs bij de dokter

Tandpasta is niet zo goed voor je huid. Doordat de tandpasta de huid uitdroogt krijgen de talgkliertjes een soort seintje om nog meer talg aan te maken, en dit zorgt dus voor nog meer puistjes. Ik heb zelf heel veel last van puistjes, niet veel werkt, tegenwoordig gebruik ik een scrub (niet elke dag! droogt ook uit!), een reinigingslotion en een crème van de dokter. Als je echt problemen hebt met je puistjes, gewoon naar de dokter gaan.
Acné behandeling

Kalk, zink en magnesiumtabletten kopen

Alle tips over iets op de huid smeren, vergeten dat de pukkels komen door lichamelijke veranderingen (Ooit een baby met acne gezien?) Wat nodig is, is in de meeste gevallen: zink. Je kunt bijvoorbeeld kalk, zink, magnesium tabletten kopen. Of zink- magnesium. Onze zoon kreeg deze tip uit de wereld van de internationale fotomodellen, en sinds hij begonnen is met de tabletten, is hij verlost van alle pukkels en alle comedonen. Een andere fotomodellen tip : was je gezicht met een milde peeling, zoals Olaz Regenerist of Garnier Hautklar of Trekpleister Peeling of haal bij de Natuurwinkel gezuiverde klei om zelf een kleimasker te maken. En natuurlijk per dag anderhalve liter water, verdeeld over de dag, drinken. GEEN ALCOHOL en REGELMATIG LEEFRITME. GENOEG SLAAP.
Acné behandeling

Acne uitdrogen met aardappel

Heb hier een tip gevonden om met een aardappel een hardnekkige acne te behandelen. Al een paar maanden hard ik last van een plek met een hardnekkige puist, het bleef maar ontstoken met alle narigheid van dien. Ergens op deze site las ik een tip van iemand die een mengsel van aardappel gebruikte om de acne uit te drogen. Heb toen gewoon een aardappeltje doormidden gesneden en daarmee flink lang de acne gedept. Volgende ochtend was de acne uitgedroogd en aan het genezen. Bedankt voor de Toptip!!
Acné behandeling

Aardappel op je huid

Je moet een aardappel schillen en over je huid wrijven na enkele dagen verdwijnen ze! Is bij mij ook gelukt !
Acné behandeling

Puistjes aanstippen met Bezoylperoxid

Hallo iedereen! gebruik noooit tandpasta bij puisten, hierdoor wordt het alleen maar rood van en gaat irriteren. wat je moet doen is huid 2x per dag wassen met lauw water en daarna afdeppen met een handdoek en daarna op je puisten Bezoylperoxide erop smeren ( heel licht en niet uitsmeren ) dit helpt er heel goed tegen. je kunt het gewoon kopen bij de drogist. succes iedereen!!
Acné behandeling

Masker maken

Als je veel puistjes hebt kun je een masker maken, met 1 eetlepen cacao, 1 eetlepen yoghurt, en 1 eetlepen honing, het helpt echt en je huid wordt heel erg zacht!
Acné behandeling

Inderm op een watje

Hoi ik heb sinds ik moeder ben geworden op 19 jarige leeftijd erg veel last van puisten voor die tijd had ik er maar enkelen. Ik heb van alles geprobeerd maar niets wil helpen. Sinds 2 maanden gebruik ik INDERM verkrijgbaar op dokters recept komt wel een kleine bijdrage van rond de 5 euro bij maar het helpt echt!! weg met die rommel crempje hier crempje daar. was wel eerst voordat je inderm gebruikt goed je gezicht met warm water en una cura zeep en met koud water afspoelen en breng inderm aan op een watje gebruik ook weer niet te veel alleen op de puistjes aanbrengen want het is alcohol en dat is voor het hele gezicht iedere dag wel schadelijk. gebruik het 2x per dag voor dat je gaat slapen ,en als je opstaat geloof mijn binnen een week zie jij het resultaat. SUCCES!! gr roxanne
Acné behandeling

Rauwe aardappel tegen puistjes

Dit is natuurlijk maar een tip, maar het werkt echt HEEL erg goed; Als je last hebt van puistjes, en/of je huid is niet egaal, vet en noem maar op, dan is het goed om van een rauwe aardappel een schijfje af te snijden, en dan gelijk het schijfje over je gezicht te halen. Het is dan niet te bedoeling, om na de behandeling je gezicht af te spoelen! Het sap van de rauwe aardappel moet de tijd hebben om in de huid te dringen. Een extra tip; Als je een zonnenbank hebt, dan is het goed om na de behandeling met de rauwe aardappel gelijk onder de zonnenbank te gaan. Ik heb wel een zonnenbank, en de combinatie van beiden, werkt super goed! Na een paar dagen zie je al duidelijk verschil; -De huid is veel minder vet -De huid is egaler -Eventuele puistjes verdwijnen acuut -Mee-eters verdwijnen ook na enige tijd
Acné behandeling

Selderij eten voor een mooie huid

Ga naar de supermarkt en koop selderijstokken, eet er elke dag minstens een! Dit doet werkelijk wonderen voor de huid, geloof me, ik heb het zelf ervaren!
Acné behandeling

Tea tree olie gebruiken

Iedere morgen en avond insmeren met teatree olie het werkt echt!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Tandpasta voor het slapen

Heb je erg last van puistjes, smeer er dan dun wat tandpasta op voordat je gaat slapen,haal het er de volgende ochtend goed af en het ziet er een stuk beter uit.
Acné behandeling

Tijd is de beste manier

Ik heb er zelf nog wel last van, tijd is de beste manier om er van af te komen, puistjes komen en gaan nou eenmaal. Wat wel helpt/verminderd is het matigen van vet eten, veel drinken, beetje zonnen(zonnebank ook!), en veel vitamienen...ik merkte door elke dag appels te eten is er echt minder last van kreeg!
Acné behandeling

Puisten op rug of billen

Bij puisten op rug of billen: Gebruik elke keer als je doucht een scrub. De scrubs met wat grote korrels werken het best. Gegarandeerd binnen twee weken resultaat!
Acné behandeling

Geen cola meer drinken

Stoppen met reguliere cola drinken. Ik drink nooit cola en de afgelopen week elke dag wel 2 glazen en ineens had ik 5 puistjes terwijl ik ze normaal nooit meer heb! Gelijk mee ophouden dus. En voor de dames onder ons, ga naar je huisarts en vraag een andere pil die ook helpt tegen acne. De diane pil is dit, hielp mij op mijn 22e van mijn eeuwige puisten af.
Acné behandeling

Combineer verschillende tips

Ik zie hier heel veel tips tegen acne, en geloof me veel heb ik er zelf geprobeerd. Mijn aanrader voor erge acne is ten eerste ten alle tijden eraf blijven, niet knijpen en niet krabben. Je besmet de boel alleen maar verder. Tip twee ga naar een goede dermatoloog en naar een huidtherapeute in het ziekenhuis. Ik heb van alles geprobeerd van clearacil tot benzylperoxide, maar niets hielp echt goed. Tip twee pas op met de eryacne zodra je enig teken van droge schilfers gaat zien meteen terug naar de huisarts. Heb hier enorme littekens aan overgehouden. (Die nou met chemische peelings en laser worden behandeld) Tip drie let op je eten. Varkensvlees, chocolade en vet eten werken mee aan de gezondheid van je huid. Tip vier ik zweer bij tetracycline en doxycline. Tip vijf geen tandpasta, zinkzalf of overmatig in de zon. Dit lost het acne probleem echt niet op, dit richt meer schade toe. Tip zes overleg voor een goede anticonceptie. Tip zeven zorg voor een Goede reiniging en zonnebrand voor je huid. (Zelf gebruik ik de producten van La Roche-Posay, kun je krijgen bij de apotheek) De oplossing is altijd een combinatie van en niet een van deze dingen. Ik heb door alle zelfzorg tips en middeltjes heel veel littekens opgelopen, die ik niet had hoeven hebben als ik gelijk een dermatoloog had geraadpleegd. En geloof me die chemisch peelings en laserbehandelingen zijn een niet bepaald goedkoop en pijnloos. Dus de beste tip die ik kan geven is zoek hulp bij een dermatoloog die zijn vak verstaat.
Acné behandeling

Betadine scrub crème

Doe een klein beetje Betadine scrub creme op een wattenschijfje en doe dit over je gereinigde gezicht. Laat het even intrekken, daarna goed afspoelen met lauw water.
Acné behandeling

Benzoylperoxide op de huid

Ik heb zelf ook last van acne, allemaal zalfjes en dingen geprobeerd. NIETS hielp! Dus ben ik naar de dokter gegaan en die heeft me dit voorgeschreven: benzoylperoxide 50 mg/g hydrogel (30 gram) helpt heel goed! eerste week 1 x per dag smeren en daarna 2 keer per dag. Succes!
Acné behandeling

Eén keer per week stomen

Gebruik geen tandpasta want dat zorgt voor meer talg. Wat je wel kan doen is je huid 1x perweek te stomen. Clearasil kan je gebruiken maar het is geen super middel. Was je gezicht elke dag goed en niet met een washandje want dat irriteert de huid. Karnemelk schijnt ook te werken tegen puistjes.
Acné behandeling

Vette vis eten

Ik heb gelezen In een tijdschrift dat (vette)vis goed voor je huid is en tegen puistjes Want er zit omega 3 en 6 in en belangrijke vetten in.
Acné behandeling

Tandpasta op de puistjes

Als je jeugdpuistjes hebt smeer er dan voor het slapen een beetje tandpasta op. Het is ook belangerijk om het puistje goed schoon te houden doe dat met bijvoorbeeld Nivea Young of Clearsil.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Huisarts raadplegen

Ik heb zelf al sinds mijn 9e acne. Ik heb honderden dingen geprobeerd, zoals minder vet, meer drinken enz. Dit had GEEN zin, acne heeft niks met je eten te maken. Je mag alleen niet te veel vet eten, maar dat is sowieso al slecht voor je. Ik heb clearasil gebruikt, dit had ook geen effect. Ik heb zelfs allerlei zelf gemaakte papjes en maskers geprobeerd, ook dit had weinig effect. Wat ik je aanraad is om naar de huisarts te gaan. Voor vrouwen is een hele makkelijke oplossing. De pil. Helaas was dat voor mij geen oplossing omdat ik toen nog maar 10 was. Er was ook een andere optie, een "stappenplan" met 5 stappen. Ik ben nog steeds bezig in de 5 stappen. Ik heb al crèmes gehad en iets met alchol. Als het na de 5 stappen nog niet verbeterd is, word je door gestuurd naar de huidspecialist. Die weet er meer van dan de huistarts. Wat wel helpt is je gezicht elke dag reinigen met lauw water, het liefst 2x per dag ( als je wakker wordt en als je gaat slapen). Ook afentoe een peeling masker helpt het gezicht reinigen. Als je teatree oil hebt kan dat ook werken, dat breng je aan door een wattenstaafje te gebruiken. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad.
Acné behandeling

Sudocrème op puistjes smeren

Doe bij jeugdpuistjes een beetje sudocreme op het puistje herhaal dit een paar dagen en ze verdwijnen!!!

Acné behandeling

Puistjes weg stomen

Ik ben zelf nog aardig jong om jeugdpuistjes te krijgen. Ik heb ze wel en best wel veel. Ik heb als tip eerst water koken en dan in een teil doen en dan er boven hangen. Het stoom komt dan op je gezicht en het helpt egt! ik deed het laatst en al weer 5 pukkels minder als je dit elke dag doet krijg je goed resultaat.
Acné behandeling

Honing op je jeugdpuistjes

Heb je last van PUBERpuistjes?Da besloot ik tandpasta te gebruiken dat hielp niet echt, dus na lang zoeken vondt ik een middel: pak een klein kommetje en doe er NATUURLIJKE honing in,effe in de microgolf (10sec) en dan op het gezicht inmasseren voor 1 minuut dan afspoelen met water resultaa? een superzacht vel! 2 keer in de week doen ongeveer na een maand of zelfs minder ziet u merkbaar het verschil! Ik ben helemaal af van de acne, en het is ook heel goedkoop!
Acné behandeling

4 tips tegen puisten

Je kent het wel: PUISTEN iets waar iedereen een hekel aan heeft. Deze tips zullen je puisten verminderen of als je het goed doet verdwijnen. 1. 2 x per dag je gezicht wassen 's ochtends met koud water, s avonds met heet water zonder zeep, dat irriteert je huid alleen maar. 2. 3 dagen achter elkaar alcohol op je puist, het liefst 's avonds, 's ochtends er goed af wassen 3. geen make-up erop smeren. 4. veel zon, zorg ervoor dat je huid niet vet is, dan komt het goed.
Acné behandeling

Puistjes weg

Tip van dermatoloog, je gezicht wassen met neutrale zeep. Zit geen alcohol en parfum in. Daarna reinigen met lotion (kan ook met sap van komkommer). - masker van komkommer werkt ook goed - brandnetel thee drinken/groene thee. - masker van groene thee
Acné behandeling

Gezicht scrub en stomen

Stoom je gezicht 2 maal per week, 1 maal per week een scrub maken: beetje honing met rietsuiker dan een wit ei masker. Dit is klaar als je niet meer kunt lachen, was het af en gebruik het ei geel nog eens als masker. Als je een puistje voelt aankomen dep er wat citroensap op voor je gaat slapen. Tandpasta werkt niet echt. Als ze nog steeds niet weg gaan biergisttabletten kopen. Daar zit zink in, zink heb je nodig. Dit zuivert je bloed

Acné behandeling

Zelf een scrub tegen puistjes maken

Maak je eigen scrub met twee a drie eetlepels suiker, een eetlepel olijfolie (extra vierge), een eetlepel honing en een klein beetje citroensap. Twee keer per week gebruiken, het blijft vrij lang goed maar adviseer het max anderhalve week te laten staan. Je kan het overal op je lichaam gebruiken, en als je teveel hebt gemaakt kan je het altijd door je douche gel heen mixen. Ook biergist pillen en veel water drinken raad ik erg aan.
Acné behandeling

2 keer per dag reinigingslotion

Als je last van acne hebt, reinig het dan 2 keer per dag met een reinigingslotion die je bij de drogist kunt kopen. Wat ook helpt is benzoylperoxide alleen je huid word er heel snel droog van.
Acné behandeling

Havermout tegen acne

Bij mij helpt het heel erg als ik mijn gezicht schoonmaak met havermout. Je neemt een klein beetje havermout in je hand en voegt hier water aan toe, tot het vochtig is en plakt. Je smeert het op je gezicht. Met natte handen masseer je het in. Vervolgens spoel je het af en droog je je gezicht. Je puistjes zullen snel minder rood zijn en snel weggaan. Ik doe dit een keer per dag.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Acné behandeling

Niet teveel middeltjes

Hou het rustig met middeltjes. Probeer 's ochtends gewoon met een washandje en lauw water je gezicht te wassen en 's avonds eventueel met een face wash en lauw water je gezicht te doen. Als je last hebt van een vette huid zou je ook toner kunnen gebruiken.
Acné behandeling

Een schoon kussen

Als je s'avonds gaat slapen, slaap dan de 1e nacht op de ene kant van het kussen en de volgende nacht op de andere kant van het kussen. Als je beide kanten hebt gehad ( of in mijn geval alle 4 kanten want ik heb een 2 persoonsbed ) dan gooi je de kussensloop in de wasmachine op een zo warm mogelijke stand ( let op : was niet warmer dan is toegestaan op het labetje!!!) en gooi de kussensloop daarna in de droger. Door de warmte en zeep gaan de bacteriën weg, puistjes worden voor een groot deel veroorzaakt door bacteriën. Deze tip heb ik via internet en het helpt ontzettend goed! Ik doe het zelf nu al een tijdje en merk zeker heel veel verschil. M'n acne is gewoon bijna weg. Na 2 dagen kwamen er al witte "kopjes" op mijn puistjes.
Acné behandeling

Visolie en teunisbloemololie

Kreeg rond mijn 30e veel last van onderhuidse ontstekingen. Vooral bij mijn kin. Had op de duur zo'n tien ontstekingen gelijktijdig op mijn kin en ben toen 1 capsule teunisbloemolie en 1 capsule visolie samen gaan slikken dagelijks. Langzaam zag ik de ontstekingen verdwijnen. Nu gebruik ik de capsules niet meer dagelijks maar als het nodig is weer een kuurtje. Daarnaast helpt ook exfolieren en niet scrubben want dat kan de huid beschadigen. Zelf gebruik ik een serum van clinique met daarin oa salicylzuur. En parfumvrije!!!! producten gebruiken en ook geen alcohol. Gezicht kan je goed schoonmaken met zonnebloemolie met 10% borageolie en daarna met een handoek met heet water stomen en olie verwijderen. Paar keer herhalen. Verwijdert ook de make up. Aloe vera facewash van de bodyshop is heel goed, geeft geen trekkerig gevoel.
Acné behandeling

Rozenwater tegen acne

Bijf geen vette dingen op je gezicht smeren. Gebruik rozenwater. Dit helpt goed. Maar bijn beste tip is. Heb je echt veel acne doe dan de zout kuur. Doe een theelepel Zee Zout en een druppel water. Mix dit goed doe het op je acne laat het minimaal een half uur er op zitten en ze zijn zo weg
Acné behandeling

Honingmasker voorkomt puistjes

Honingmasker, warm washandje op de huid en daarna een dikke laag honing. Het is ook antibacterieel en kan elke dag gebruikt worden
Acné behandeling

Broccoli poeder of pilletjes

SMEER ER GEEN TANDPASTA OP! Dit droogt de huid uit en komen er vaker puistjes, je kan middeltjes kopen met brocoli poeder. Ze hebben ze bijv in pilletjes. Ook kun je een maksertje maken met een aspirintje en een beetje water
Acné behandeling

Huid reinigen met 70% alcohol

Ik heb zelf acne en heb bij de huisarts gevraagd of wat ik doe kwaad kan en dat kan het niet. (dus hoef geen reacties dat het schadelijk is te krijgen (; ) Voordat je gaat slapen: - Met 70% Alcohol je gezicht goed reinigen. - Verder met rust laten. Als je wakker wordt: (ik douche in de ochtend, kan je omdraaien) - Voor het douchen met de 70% Alcohol je gezicht reinigen. - Onder de douche een gezichtzeep gebruiken. (Ik gebruik een gezichtreinigingscreme van de Etos) - Na het douchen een fijne dagcreme voor jouw huidtype gebruiken. Probeer zo min mogelijk makeup op de puistjes te smeren! Ik doe alleen mijn wenkbrauwen, mascara en oogpotlood. Vergeet niet om genoeg te drinken! Dit werkt ook zeker mee! Voeding verder is onzin. Mayo of varken zou slecht zijn? ONZIN! Het maakt helemaal niks uit, het wordt namelijk in je bloed opgeslagen en niet in je huid ;) Een vriend van mij zei een creme te hebben die in een paar dagen een ''Godzilla'' (grote puist) weg zou kunnen werken. Ik heb deze alleen nog niet gebruikt. Vertrouw het niet zo. En ik heb nu zelf een fijne methode. Als je een goeie methode hebt die voor jou werkt, wijk er dan niet meer vanaf! Als je puistjes weg zijn, ga er dan nog wel meer door. Zo kan je nieuwe puistjes voorkomen.
Acné behandeling

Zout in warm water

Hallo, ik ben op dit moment 14 en ik heb super veel last van acne. Wat ik altijd doe is een grote eetlepel zout in een bakje doen en beetje bij beetje mengen met warm ( hoeft niet maar heeft een beter effect) water, dan smeer je het op de puistjes en wacht je tot alles soort van is opgedroogd en het zout bijna van je gezicht afvalt. Dit herhaal je een paar dagen en dan is alles weg. Je kan het ook gebruiken als een maandelijks masker voor je hele gezicht. Daardoor krijg je een supermooie glow en een gezondere huid!

Acné behandeling

Na alles geprobeerd te hebben

2 jaar lang met acne moeten lopen, werd er heel erg onzeker door ik heb letterlijk alles geprobeerd , huisarts, dure producten van de drogist, zonnebank. Niks hielp 😣 tot ik mijn routine had gevonden. 🍀 Die is zo simpel! Koop citroenen 🍋 snijd schijfjes en drink veel water met citroen dat zuivert en als nacht creme gebruik je de goedkope niveau blauwe pot! Je zult eerst denken bah wat vettig maar als je dit een week doet merk je een wereld van verschil mijn acne is weg! Gewone nacht creme kreeg ik alleen maar meer acne van. Ik doe het alleen savonds op omdat het een dikke creme is die overdag te vet is en ik wil dat mijn huid overdag kan luchten. Als ik af en toe nog onzuiverheden heb pak ik sudo creme en stip ik ze aan en slaap hier een nacht mee, sudocreme staat bekend om zijn antibacteriele werking! Niks geen dure producten maar wel een mooie huid🥰 De citroenwater is ook zo super belangrijk! Mocht je geen fan zijn van nivea op je gezicht kan je ook gewoon de citroenwater drinken en sudocreme aanstippen en zelfs dan merk je een heleboel verschil. Succes ! Ik hoop dat mijn tips voor jou werken want ik weet als geen ander hoe het is en ik snap ook dat je denkt pff wat een routine straks werkt het niet maar geef de hoop niet op! 👌🏻
Acné behandeling

Oplossing tegen puistjes die werkt

Ik las op deze website, dat je tandpasta en zout moet mengen tot een papje en het dan op de plek smeren waar de mee-eters zitten, en dat 5 minuten in laten trekken. Ik heb dit gebrobeerd en het begon enorm te branden. Toen ging ik doorlezen en zag dat iemand hetzelfde had. Die gene zei dat het hielp om dit te doen met honing en suiker, en dat tandpasta met zout niet werkte. Ik heb de tandpasta met zout er toen maar afgehaald en heb er honing opgesmeerd (zonder suiker, want overal stond dat scruben niet goed was, dus besloot ik om dat niet erbij te doen) De honing heb ik toen 5 minuten laten zitten en er afgewast. Mijn huid was in ieder geval al een stuk minder geïrriteerd. De dag erna waren de pukkeltjes, bultjes en mee-eters echt al veel minder!! Ook had ik net een nieuwe cremé van Sans Soucis. Ik weet nu niet wat heeft geholpen, de tandpaste met zout, de honing of de cremé maar blijkbaar werkte iets van deze dingen voor mij!! Het verschilt heel erg per persoon, maar het is zeker het proberen waard, want als het werkt is het echt veel mooier en is je huid veel rustiger. Succes iedereen!

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt op lossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische klachten op het vlak van acné ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.