Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zwemmerseczeem

Wat helpt goed tegen zwemmerseczeem? Hoe kan je zwemmerseczeem goed behandelen?

Zwemmerseczeem is een deftig woord voor voetschimmel. Zalf, crème of poeder doen wonderen. Lees alles over hoe Oma eczeem elke keer weer laat verdwijnen.

Schapenvet smeren tegen eczeem

Al jarenlang had ik last van hardnekkige zwemmerseczeem tussen mijn 2 kleinste tenen. Ik had ooit eens een potje zalf gekregen waar schapenvet (lanoline) inzit. Dit pakte ik voor iets anders en las dat dit ook helpt tegen en eczeem na 4 dagen smeren ben ik ervan af. Ik smeer het wel met een wattenstaafje er goed tussen.

Tiny
Tip #5503


Zwemmerseczeem met urine oplossen

Het klinkt vies maar het helpt wel. Plas (urineer) in een bakje en doe je voeten erin. Even laten intrekken en vervolgens afspoelen met lauw water.

Tip #7602


Tea tree olie tegen eczeem

Elke avond tea tree olie erop doen voor het slapen, beetje laten drogen en binnen een week/twee weken ben je er vanaf.
Het beste is om dit vaker te herhalen.

Ssb
Tip #14935


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.