De beste tips

Grillplaat schoonmaken

#1. Hoe een Grillplaat schoonmaken?

Een grillplaat wil ik altijd wel schoon hebben voordat ik er wat nieuws op leg. Ik heb daar gelukkig een makkelijke manier voor gevonden. Ik doe de grillplaat in water en daarna doe ik er een scheutje afwasmiddel bij. Als ik dit gedaan heb, dan hoef ik het alleen nog maar schoon te schrobben als het een tijdje heeft staan weken. Dan hoef ik er niet zo heel veel moeite in te gaan steken.
Grillplaat schoonmaken

#2. Grillplaat schoonmaken met zout

Een grillplaat krijg je schoon door er zout (redelijk wat) op te strooien en te borstelen met staalwol of een staalborstel. Zodra de plaat schoon is, met water naspoelen en drogen.
Grillplaat schoonmaken

#3. Grillplaat schoonmaken met afwasmiddel

Laat allereerst de grillplaat weken, ga vervolgens met een nylon schuursponsje over het aangebrande eten. Ga niet te hard in op de het boven laagje, een grillpan hoeft niet perfect schoon gemaakt te worden voor het volgende gebruik. Als je klaar bent met het sponsje kan je de grillplaat weer droog maken met een theedoek. Een heel klein beetje olie op de plaat zal de grillplaat ook nog goed beschermen.

De nieuwste tips

Grillplaat schoonmaken

Grillplaat schoonmaken met soda

Als je een grillplaat hebt, is het natuurlijk wel belangrijk om deze goed schoon te maken. Dit komt omdat je anders smaken van ander eten dat je er op gegrilld hebt nog kunt proeven. Het schoonmaken van je grillplaat kun je goed doen met soda en afwasmiddel. Dit komt omdat dit alle smaken en viezigheid van de plaats af krijgt.