De beste tips

Braadvlees bereiden

#1. Kamertemperatuur en kruiden maar

Laat het vlees op kamertemperateur komen, lekker kruiden met peper en zout, boter in de braadpan goed warm laten worden dan het vlees er in dichtschroeien en er uit halen dan het water erbij in de pan als het kookt het vlees er weer in het vuur zachtjes zetten doe er nog wat kruiden bij die je lekker vind en dan lekker lang (2,5 a 3 uur) laten prutelen. op het laast kunt je er wat mazena bij doen om de jus wat dikker te maken eet smaakelijk!!!
Braadvlees bereiden

#2. Rauw ei bij het braadvlees

Voor een heerlijke jus leg gewoon een rauwe ui bij je braadvlees in de pan.
Braadvlees bereiden

#3. Braadvlees temperatuur en deppen

Bij het braden van vlees is het belangrijk dat je het vlees 'dichtschroeit' na het dichtschroeien kan de smaak namelijk niet meer weg. Hier voor is het belangrijk dat het braadvlees goed droog gedept is - dan schroeit het vlees namelijk sneller dicht. Ook is het goed om voor dat je het vlees in de braadpan doet het op kamertemperatuur te laten komen, dan wordt alles gelijkmatiger verwarmd.

Wat is braadvlees?

Braadvlees is vlees dat je eerst kort dichtschroeit en vervolgens laat garen in de braadpan of oven. Door het dichtschroeien blijven sappen in het vlees behouden. Voor braden in de oven wordt vaak een braadslee gebruikt en wordt het vlees omwikkeld met aluminiumfolie of in een braadzak gedaan. Bij braadvlees denkt men vaak aan rundvlees, maar bijvoorbeeld kippenvlees wordt ook gebraden.