De beste tips

Quiche bereiden

#1. Quiche maken die altijd lukt

Een quiche gaat nogal vaak fout, als je een beginner bent op dit vlak kan je het beste een kant en klare bodem kopen in een supermarkt. Dit is niet de leukste oplossing maar wel goed voor het resultaat. Ook moet je de groente al wel stoven voordat je ze aan de quiche toevoegt. Dep de groentes ook goed anders krijg je een zompig geheel en dat is de meest gemaakte fout.

Weet je overigens hoe je kan testen of de quiche klaar is? Prik dan met een scherp mesje in het midden en als de quiche niet meer vloeibaar is kan je de quiche op tafel zetten.

Quiche bereiden

#2. Quiche afkoelen in vorm

Een zelfgebakken quiche laat u eerst een beetje afkoelen voor u ze uit de vorm haalt. Droog gebak zoals cake en taartbodems haalt u direct uit de vorm.
Quiche bereiden

#3. Quiche bereiden

Quiche bereiden is heerlijk. Het is wel belangrijk om met wat dingen rekening te houden. Ik wil je de tip mee geven om de quiche niet eerder uit de vorm te halen dan dat hij koud is. Anders kun je het risico lopen dat de quiche niet meer heel blijft. Je wilt uiteraard wel een hele quiche gaan serveren op het moment dat je wilt gaan eten. Dit kun je dan doen door hem goed te laten afkoelen. Dan is deze kans een heel stuk minder aanwezig. Daar kun je een groot voordeel uit halen.

De nieuwste tips

Quiche bereiden

Quiche bereiden zonder barsten aan de bovenkant

Het maken van een quiche kan lastig zijn om te doen. Dit komt omdat een quiche snel gaat barsten aan de bovenkant. Gelukkig is dit relatief makkelijk te voorkomen. Hierbij is het handig om de quiche in de oven te doen met wat water om de vorm heen. Hierdoor zorg je er voor dat de quiche niet barst aan de bovenkant. Hierdoor krijg je een even korst.