Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

BBQ schoonmaken

Hoe kun je het beste een barbecue schoonmaken?

Het is verstandig om een barbecue direct na gebruik schoon te maken. Hierdoor kun je de volgende keer direct beginnen en hoef je niet eerst ingedroogd vet en vuil weg te borstelen. Nu snapt Oma natuurlijk dat ’s avonds laat niet altijd zin in hebt, dus daarom vind je hier vele tips en tricks om ook het ergste vuil van de barbecue te verwijderen.

Barbecue uien tegen rookoverlast

Gooi uien op de brandende barbecue en u en uw buren hebben geen last van rook.

Tip #694
0 0
Reinigen BBQ rooster met krant

Reinigen van het rooster van de barbeque: Draai, na het grillen, het rooster in een krant, maak deze nat en de volgende dag kun je het rooster gewoon met een keukenpapiertje schoon maken.

Tip #695
0 0
Barbecue inwrijven met citroen

Het rooster van uw Barbeque krijg je in een wip schoon door er met een halve citroen over te wrijven.

Tip #697
0 0
Barbecue rooster laten weken

Het rooster van de barbecue maak je het gemakkelijkste schoon door het in een vuilniszak te stoppe. Let de zak plat op de grond, doe er wat biotex in en giet er ketel kokend water bij. Bind de zak dicht, laat een nacht liggen en de andere dag maak je het rooster met een borstel moeiteloos schoon.

Tip #698
0 0
BBQ rooster borstelen

BBQ rooster schoonmaken hoeft niet. Als je de BBQ net hebt aangestoken en de vlammen komen mooi naar boven. Voorzichtig met een BBQ-borstel even het rooster schoon maken en het is klaar voor gebruik.

Tip #699
0 0
Leg het rooster in het gras

Na het barbecuen gewoon het rooster in gras leggen en je kunt de volgende dag het vuil er met een keukenrol afhalen

Tip #1373
0 0