Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Eieren koken, scheutje olie in het water en ze koken niet kapot.

2 0


Weet u niet of een ei gekookt is of niet? Geef het een ronddraaiende zwieper op een vlakke ondergrond. Wel gekookt draait wel, niet gekookt draait niet.

1 0


Om te controleren of eieren vers zijn kunt u de eieren in zout water doen. Oude eieren blijven drijven, verse eieren zinken.

0 0


Om te voorkomen dat eieren tijdens het koken kapotbarsten, voegt men naast zout ook een scheutje azijn toe. Advies: doe eerst de eieren in de pan, giet hier koud water op en zet ze dan pas op het vuur.

0 0


Als je in een ei een gaatje prikt kookt het ei ook niet stuk, orginele prikkers in de handel.

0 0


Om te voorkomen dat eieren die je wil koken gaan barsten als je ze in kokend water laat glijden, houd ze dan even onder de hete kraan!

0 0


Eieren koken zonder dat ze barsten? Laat ze even op kamertemperatuur komen en zet ze op in koud water.

0 0


Eieren makkelijk pellen kan door de eieren te laten schrikken (niet als je 's morgens uit je bed komt en voor de eieren gaat staan en boeh roepen) maar na het koken direkt onder koud stromend water houden.

0 0


Een gekookt eitje in 5 minuten.. het kan. vul de bodem van je pot met ca. 0.5 cm water en breng aan de kook (1 minuut)(doorprik de eieren) en leg ze in de pot MET deksel erop. Zet de energiestand in laagst en laat nog 4 minuten koken ---> klaar. Voorzie de grootte van de pot in verhouding tot het aantal eieren, zo spaar je ook op je energierekening.

0 0


Kluts een ei in een kommetje. Kook het een minuut lang in de magnetron voor een vlug en makkelijk roerei.

Ap Zijlstra
0 0


Kent u het probleem van de eischil die stuk gaat tijdens het koken? Heeft u er ook zo´n hekel aan dat het ei dan leegloopt? Doe tijdens het koken een scheut azijn door het water. Als het ei stuk gaat zal deze niet leeglopen!

Marga
0 1


Tijdens het koken van eieren azijn toevoegen ze lopen niet meer uit tijdens het koken.

Marieken van Dommelen
0 0


Om energie zuinig eieren te koken doet men het volgende: zet een pan met water op met de eieren erin breng het aan de kook en laat het 1 minuut koken, draai het gas/elektra uit doe een deksel op de pan en laat het 6 minuten staan voor een hard gekookt ei, voor een zachte ei korter laten staan.

Tineke
0 1


Eieren langer bewaren: draai ze regelmatig om dan blijven ze langer goed. Wilt u weten of het ei nog goed is even schudden met het ei al hij bedorven is kluts de dooier door het ei heen al hij nog goed is blijft hij op zijn plaats dmv. de eistrengels en het dikkere eiwit.

Gijs
0 0


Breek een ei in een kommetje, strooi er evt. een beetje zout op en zet het kommetje afgedekt 1 minuut (voor een zachtgekookt ei) of 1,15 minuut (voor een hardgekookt ei) op 800 watt in de magnetron. Niet vergeten af te dekken, want het dooier kan kan ploffen!

Francis
0 0


Om te weten of een heel ei nog goed is, kun je hem het beste in een diepe bak water leggen hoe hoger hij drijft hoe ouder de ei. Als hij (bijna) drijft is hij niet goed meer.

Stacey
0 0


Als u wat zout in het water doet bij het koken van eieren is de kans op kapotkoken klein.

0 0