Olie in water
Eieren koken, scheutje olie in het water en ze koken niet kapot.
Breek een ei in een kommetje, strooi er evt. een beetje zout op en zet het kommetje afgedekt 1 minuut (voor een zachtgekookt ei) of 1,15 minuut (voor een hardgekookt ei) op 800 watt in de magnetron. Niet vergeten af te dekken, want het dooier kan kan ploffen!
Eieren langer bewaren: draai ze regelmatig om dan blijven ze langer goed. Wilt u weten of het ei nog goed is even schudden met het ei al hij bedorven is kluts de dooier door het ei heen al hij nog goed is blijft hij op zijn plaats dmv. de eistrengels en het dikkere eiwit.
Om energie zuinig eieren te koken doet men het volgende: zet een pan met water op met de eieren erin breng het aan de kook en laat het 1 minuut koken, draai het gas/elektra uit doe een deksel op de pan en laat het 6 minuten staan voor een hard gekookt ei, voor een zachte ei korter laten staan.
Dit is wel heel energiezuinig; zo krijgt men geen hardgekookt ei. Zes minuten is al aan de krappe kant wanneer gas en elektra niet worden uitgedraaid. Houd het eerder op 15 tot 20 minuten voor een hardgekookt ei.
Kent u het probleem van de eischil die stuk gaat tijdens het koken? Heeft u er ook zo´n hekel aan dat het ei dan leegloopt? Doe tijdens het koken een scheut azijn door het water. Als het ei stuk gaat zal deze niet leeglopen!
Zoiets heet een eierschaal, geen schil! Om het kapotgaan van de schaal te voorkomen, kan beter de tip van Tineke (met inachtneming van mijn commentaar) worden gebruikt.
Stuur ons je tips en help iedereen verder.
Een gekookt eitje in 5 minuten.. het kan. vul de bodem van je pot met ca. 0.5 cm water en breng aan de kook (1 minuut)(doorprik de eieren) en leg ze in de pot MET deksel erop. Zet de energiestand in laagst en laat nog 4 minuten koken ---> klaar. Voorzie de grootte van de pot in verhouding tot het aantal eieren, zo spaar je ook op je energierekening.
Om te voorkomen dat eieren tijdens het koken kapotbarsten, voegt men naast zout ook een scheutje azijn toe. Advies: doe eerst de eieren in de pan, giet hier koud water op en zet ze dan pas op het vuur.
Stuur ons je tips en help iedereen verder.