De beste tips
#1. Zelf pannenkoekenbeslag maken
#2. Koffiepannenkoeken
#3. Maak pannenkoekenbeslag van tevoren
De nieuwste tips
Olijfolie in beslag
Ik doe altijd een fikse scheut extra vergin (eigen) olijfolie in het beslag, en hoef daarna geen extra boter of olie meer in de pan te doen. Hier door zijn de pannekoeken minder vet.
Pannenkoeken uit Oma's tijd maak je zo
Zo maak ik altijd de pannenkoeken uit oma's tijd: meng in een kom 250 gram bloem, een snufje zout, 2 eieren, en 500 ml melk tot je een glad beslag hebt. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klontje boter toe.
Giet een lepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag zich gelijkmatig verspreidt.
Bak tot de randen goudbruin zijn en draai de pannenkoek dan om met een spatel. Bak de andere kant tot deze ook goudbruin is.
Serveer met stroop, suiker of jam, net zoals oma dat vroeger deed. Geniet van deze heerlijke ouderwetse pannenkoeken!
Mooiste pannekoeken van de wereld
Doe wat eetbare kleurstof door het pannekoeken beslag, tada je hebt een mooie pannekoek.
Oh ja, als je een chocopannekoek wilt, rasp dan wat chocola en doe dat door je beslag.
Nog 13 andere tips
Vanillesuiker door pannenkoekenbeslag
Oma's Pannenkoeken
Gebruik geen standaard mix maar ga zelf aan de slag met bloem, melk en eieren. Dit is niet alleen lekkerder maar ook leuker! Wat extra suiker of wat extra vanillesuiker door het beslag maakt het daarbij ook nog wat lekkerder!
ps. wil je gezonde pannenkoeken maken? Doe dan wat courgette door het beslag!
Verwarmde olie doet wonderen
Heb jij ook een goede tip?
Stuur ons je tip en help zo andere verder.
Pannenkoekenbeslag maken met karnemelk
Pannetje azijn neutraliseert pannenkoekengeur
Vet de pan goed in met aardappel
Zure melk in beslag
Pan insmeren met aardappel
Was beslagkom eerst af
Kaneel bij pannenkoekenbeslag
Heb jij ook een goede tip?
Stuur ons je tip en help zo andere verder.
Pannenkoek met suiker en citroen
Water in plaats van melk in beslag
Oma's Pannenkoeken Recept
Zo maak je die overheerlijke pannenkoeken uit Oma's tijd:
Ingrediënten: Wat olie voor het bakken, 250 gram bloem, 2 eieren, beetje zout, klein zakje vanillesuiker, 500 ml halfvolle of volle melk en wat vloeibare of gesmolten boter (3 eetlepels).
Vervolgens moet je de volgende stappen doorlopen:
- Doe de bloem in de kom met de zout en het vanillesuiker, ga lekker roerern en doe al roerende de eieren erbij.
- Doe er een klein beetje melk bij om te zorgen dat de boel nog niet gaat klonteren, blijf roeren!
- Voeg de gesmolten boter toe en de rest van de melk toe. En daar komt hij weer: Blijf roeren =)
- Maak een pan goed heet met wat olie erin en doe daar het beslag in via een grote lepel. De eerste oma's pannenkoek zal altijd wat minder zijn, daarna is de pan echt goed klaar voor oma's pannenkoeken.
Het resultaat mag er zijn:
Heerlijke pannenkoeken volgens Oma's echte recept!
Oma's pannenkoeken recepten worden mede mogelijk gemaakt door oer Hollandse grootmoeders uit heel Nederland! ;)