De beste tips

Pannenkoeken Oma's recept

Zelf pannenkoekenbeslag maken

Veel mensen bakken hun pannenkoeken met dure kant en klaarmix van ruim 1 euro, het gaat net zo goed met patentbloem van b.v. aldi (19 cent kilo) neem melk ,een ei,zout en dessertlepel suiker. Mixen en het liefst een dag eerder. Heerlijke pannenkoeken b.v . met spek en oude kaas meebakken.
Pannenkoeken Oma's recept

Koffiepannenkoeken

Doe bij het pannenkoeken bakken een scheut koffie. Heerlijk! Een tip van mijn vader, 35 jaar geleden.
Pannenkoeken Oma's recept

Maak pannenkoekenbeslag van tevoren

Maak uw beslag voor de pannenkoeken ruim van tevoren. Na een paar uur of zelfs een dag is het beslag beter gemengd en worden de pannenkoeken veel lekkerder. Een scheut bier erbij werkt ook geweldig.
Bekijk 10 andere tips

De nieuwste tips

Pannenkoeken Oma's recept

Oma's Pannenkoeken

Gebruik geen standaard mix maar ga zelf aan de slag met bloem, melk en eieren. Dit is niet alleen lekkerder maar ook leuker! Wat extra suiker of wat extra vanillesuiker door het beslag maakt het daarbij ook nog wat lekkerder!

ps. wil je gezonde pannenkoeken maken? Doe dan wat courgette door het beslag! 

Pannenkoeken Oma's recept

Oma's Pannenkoeken Recept

Zo maak je die overheerlijke pannenkoeken uit Oma's tijd:

Ingrediënten: Wat olie voor het bakken, 250 gram bloem, 2 eieren, beetje zout, klein zakje vanillesuiker, 500 ml halfvolle of volle melk en wat vloeibare of gesmolten boter (3 eetlepels).

Vervolgens moet je de volgende stappen doorlopen:

  1. Doe de bloem in de kom met de zout en het vanillesuiker, ga lekker roerern en doe al roerende de eieren erbij.
  2. Doe er een klein beetje melk bij om te zorgen dat de boel nog niet gaat klonteren, blijf roeren!
  3. Voeg de gesmolten boter toe en de rest van de melk toe. En daar komt hij weer: Blijf roeren =)
  4. Maak een pan goed heet met wat olie erin en doe daar het beslag in via een grote lepel. De eerste oma's pannenkoek zal altijd wat minder zijn, daarna is de pan echt goed klaar voor oma's pannenkoeken. 

Het resultaat mag er zijn:

Heerlijke pannenkoeken volgens Oma's echte recept!

Pannenkoeken Oma's recept

Water in plaats van melk in beslag

Maak jij je pannenkoeken altijd met melk, suiker,...? Probeer het een keer met water, ei en bloem. Qua hoeveelheid maak je er gewoon een lekker dun beslag van. Het smaakt hetzelfde, alleen is net iets gezonder.

Nog 10 andere tips

Pannenkoeken Oma's recept

Vanillesuiker door pannenkoekenbeslag

Doe een of twee zakjes vanillesuiker door het pannekoekenbeslag, dan smaken ze nóg lekkerder!
Pannenkoeken Oma's recept

Verwarmde olie doet wonderen

Het bakken van pannenkoeken gaat makkelijker door een beetje (verwarmde) olie door het beslag te mengen.
Pannenkoeken Oma's recept

Pannenkoekenbeslag maken met karnemelk

Pannenkoekbeslag maken met karnemelk als je de melk niet eerst zuur wilt laten worden, hetzelfde luchtige effect. Met bier lukt het trouwens ook.
Pannenkoeken Oma's recept

Pannetje azijn neutraliseert pannenkoekengeur

Wanneer je pannenkoeken bakt zet je gelijktijdig een pannetje met azijn op het fornuis. Laat dit zachtjes doorkoken en het neutraliseert de geur van het pannenkoeken bakken.
Pannenkoeken Oma's recept

Vet de pan goed in met aardappel

Super handig. Als je pannenkoeken gaat bakken: prik een halve geschilde aardappel op een vork en zet hem in een klein laagje olie. Om de pan in te vetten gewoon even de aardappel door de pan schuiven.
Pannenkoeken Oma's recept

Zure melk in beslag

Bewaar uw zuur geworden melk. Als u het beslag er mee aanmaakt voor de pannen-koeken heeft u echt nooit zulke lekkere luchtige pannenkoeken gegeten. Door de fermentatie van de melk en het beslag vormt deze een natuurlijk rijs middel.
Pannenkoeken Oma's recept

Pan insmeren met aardappel

Om aanbakken te voorkomen kunt u de pan van te voren insmeren met een halve rauwe aardappel.
Pannenkoeken Oma's recept

Kaneel bij pannenkoekenbeslag

Doe bij het pannenkoekenslag een scheutje kaneel. Dat geeft net dat extra smaakje aan de pannenkoek.
Pannenkoeken Oma's recept

Was beslagkom eerst af

Was de beslagkom en garde etc. eerst af met koud water en dan pas echt afwassen. Wordt veel makkelijker schoon,want met eerst warm water te gebruiken stolt het ei en wordt het echt een stuk lastiger. Deze tip geldt natuurlijk voor alle eier-beslag.
Pannenkoeken Oma's recept

Pannenkoek met suiker en citroen

Doe op je pannenkoek suiker en doe er een paar druppels uit een citroen op. Het klinkt raar, maar het is echt super lekker.

Oma's pannenkoeken recepten worden mede mogelijk gemaakt door oer Hollandse grootmoeders uit heel Nederland! ;)