De beste tips

Steenmarters Verjagen

#1. Steenmarters verjagen met hondenhaar

Een opmerkelijke oplossing voor de overlast van de Marters is hondenhaar. Het is gebleken dat de marters een onwijze hekel hebben aan de haren van honden. Borstel je hond dus even goed of vraag aan iemand die je kent met een hond of je wat plukken haar zou mogen hebben om de marters te verdrijven. Je kan de haren bijvoorbeeld in een panty doen en dan onder je motorkap leggen.

Steenmarters Verjagen

#2. Zet de Radio keihard aan

Ik gebruik altijd een radio om steenmarters af te schrikken. Plaats de radio in de buurt van de plek waar de steenmarters zich ophouden (vaak rond de auto) en stem af op een station waar mensen aan het praten zijn.

Het geluid van menselijke stemmen kan de steenmarters verwarren en ontmoedigen om in de buurt te blijven. Dit kan helpen om ze op een creatieve manier weg te houden.

Overlast van Steenmarters

Steenmarters vinden het fijn om in kleine holletjes te kruipen en ze vinden het dus ook heerlijk om onder de motorkap van een auto te kruipen. Hier kan het gebeuren dat ze de bedrading van je auto kapot knagen of er hun eigen eten gaan verstoppen. Dit wil je natuurlijk liever niet in je motorkap hebben.

Ook kunnen marters zich verschuilen in de kruipruimte van je huis en dit kan vervelende geluids- en stankoverlast veroorzaken. Als je kippen houdt ben je misschien ook wel eens al in aanraking gekomen met deze katachtige beestjes. Ze vinden het namelijk heerlijk om eieren en jonge kippen te vangen en eten.