Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Frituurpan schoonmaken

Hoe kun je het beste een friteuse reinigen?

Een frituurpan moet je eens in de zoveel tijd aan zowel de binnenkant als aan de buitenkant schoonmaken. Ook het verwarmingselement van de friteuse dient te worden gereinigd. Hier vind je verschillende tips voor een schone frituur.

Buitenkant friteuse schoonmaken met schuurspons en olie

Het Buitenkant van de Friteuse! kan je makelijk schoonmaken met een schuursponsje en olie! ik gebruik gewoon zonnebloem olie. door olie blijft niet meer zo plakkerig en krijg je het makelijk ervan af! daarna kan je met een schone natte doek afdoen!

Wassima Williams
Tip #5809


Vers eiwit in frituurpan

Als je klaar bent met het bakken, gooi er een verse eiwit in de pan. Tijdens het frituren zuigt de eiwit alle restjes op. Verwijderen als het klaar is. Je frituur is weer schoon!!!

Lucy Ploeg
Tip #1546


Geen vaatwastablet of soda

Ik zie bij heel veel tips om de frituurpan schoon te maken water met vaatwastablet of Soda (wat overigens afgeraden wordt i.v.m. aantasting metaal!!) temperaturen staan van 180 of 190 graden, dit is onzin en niet nodig. Water kookt al bij 100 graden, dus hoger dan 110 instellen is zonde van de verbruikte energie.

Robert de Winter
Tip #5854


Afwasmachinetablet

Schoonmaken van frituurpan: frituurpan legen vullen met water afwasmachinetablet erin en aanzetten mandje er ook in laten hangen na een minuut of 5 is frituurpan schoon.

Bianca Smits
Tip #753


Wikkel frituurpan in met aluminiumfolie

Snel je metalen frituurpan schoonmaken. Wikkel hem in in aluminiumfolie en vervang het wanneer de olie ook ververst moet worden.

Rogier123
Tip #14519


Vaatwastablet tegen een vette pan

Vette frituurpan?? Vul de lege pan met heet water, vaatwastablet erin, lekker laten borrelen op 100 graden en de borstel erdoor is ie weer als nieuw..

Joseba
Tip #5131


Vaatwastablet en schuursponsje

De ergenis in iedere huishouden is het schoonmaken van de frituurpan maar dat behoort nu tot de verledentijd. Als de frituurpan weer aan een schoonmaak beurt toe is gooi het vet of olie (ik frituur in zonnebloemolie)weg en doe in de frituurpan water met 1 of 2 vaatwastabletten zet de frituurpan op 180graden en laat het maar een uurtje pruttelen met de deksel dicht je zult zien na een uurtje dat het vet makkelijk te verwijderen is met een schuursponsje.

Rianne
Tip #2995


Deksel insmeren met aardappel

Wordt de glazen deksel van uw frituurpan ook snel vies?
Dat is lastig, zo kunt u tijdens het frituren niet zien of uw gerechten al klaar zijn. Wrijf de glazen deksel eens in met een doorgesneden aardappel. Hierdoor blijft uw deksel helder en schoon!

Tip #14256


Frituurpan Schoonmaken

Je frituurpan legen, je pan opnieuw vullen met water /afwasmachine blokje er in en een beetje soda ... je pan weer aan zetten tot dat hij kookt... oude afwasborstel ff door heen halen, en je pan afspoelen en schoon is die .ik doe dit al jaren ideaal!

Nathalie Steenbergen
Tip #16492


Frituurpan resetten

Frituurpan schoongemaakt en hij doet het daarna niet meer. Kijk aan de achterkant van je pan daar zit een diepliggend knopje die moet je in proberen te drukken Dan Recet je de pan En doet die het weer!

Ineke Zonnestraal
Tip #11688


Neem echte frituurpan

Neem altijd een echte frituurpan die bijvoorbeeld goed op 180 graden gezet kan worden. Misschien is de frituurpan te klein voor oliebollen en moet je een gewone pan op fornuis gebruiken, blijf er dan altijd bij en houdt kinderen uit de buurt. Het komt nog steeds voor dat de vlam in de gewone pan gaat. Brandende frituur olie kan je vaak alleen maar blussen met schuimblussers. Water niet gebruiken. Meerdere malen gezien dat mensen een gewone pan gebruiken. Waarbij de temperatuur zo was opgelopen dat de hele afzuigkap in brand stond. 1 Keer gezien dat iemand frituur olie over zich heen kreeg.

Geert Jalink
Tip #6775


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Smeer in met groene zeep

Smeer pan en mandje in met groene zeep (niet de vloeibare versie). Doe beiden in een vuilniszak met daarbij een soepkom amoniak. Vuilniszak goed sluiten en 24 uur laten staan. Hierna is alle vet-aanslag d.m.v. simpel afwassen probleemloos verwijderbaar geworden.

Jvc
Tip #4793


Schoonmaken van frituurpan met Biotex

Schoonmaken van frituurpan: frituurpan legen en 1 nacht in de hete biotex zetten. Het vet laat zich de volgende dag gemakkelijk verwijderen.

Joan Troost
Tip #752


Soda en warm water

Frietuurpan kun je het beste met soda en warm heet water schoonmaken.

Paula
Tip #4135


Vaatwastablet

Doe een laag water in uw frituurpan en doe daar een vaatwastablet bij. Zet de frituurpan even aan zodat het tegen het kookpunt aan is. Blijf erbij. Dan frituurpan uit doen. Even een half uurtje zo laten staan en dan goed uitspoelen. En je frituurpan is weer als nieuw.

Petra
Tip #2691


Vaatwasblokje

Het vet uit de frituur halen en hem vullen met water. De friteuse op 190 gr zetten en een vaatwasblokje erin doen. Hij is zo weer helder (ook het mandje kunt u erin laten).

Jans
Tip #2655


Sponsje met waspoeder

Olie of vet is zeer gemakkelijk schoon te krijgen met een zacht vochtig sponsje met wat waspoeder aan.

Annie
Tip #2236


Water met soda op hoogste stand

Het schoonmaken van de frituurpan gaat nu heel gemakkelijk, giet frituurvet weg, vul de pan met water en doe daar wat soda bij, 30 minuten pan aanzetten op hoogste stand en hij is zo goed als nieuw.

Femke
Tip #1758


Schone frituurpan met soda

Als je een frietpan goed schoon wilt krijgen, doe je er een beetje water in (ongeveer 3 of 4 centimeter vanaf de bodem) en een eetlepel soda. Laat dit een paar minuutjes koken en blijf erbij, want het kookt wel omhoog. Dan uitgieten en met een stukje keukenpapier uitdrogen, en klaar ben je!!!

Mammiekim
Tip #1580


Koken met vaatwastablet

Doe de frietpan vullen met water(tot aan max vet)Dan een tabalet voor de vaatwasser erin doen en laten koken.(Maar blijf er wel bij wand het kookt vlug)DE FRIETPAN IS VAN BINNEN WEER HELEMAAL SCHOON .

Van den heuvel
Tip #1421


Vaatwastabletje in vieze frituur

Is uw frituurpan helemaal vies? vul hem dan met water doe er een vaatwastabletje in en zet hem aan. Laat ongeveer een half uur staan. Daarna is hij weer blinkend schoon.

Dawn
Tip #1347


Zuiver houden van frituurvet

Zuiver houden van frituurvet is heel gemakkelijk. Bij het frituren van kroketten bijvoorbeeld, blijven er altijd restjes over die blijven rond dwarellen. Neem een andere kookpot, leg er een "ijzeren zift"!!! over en leg daarin een stuk van een oud tafellaken of een bedlaken (geen flanellen) schep het vet over met een "ijzeren pollepel"!!! U zult zien. Eet smakkelijk!!!

Van den Driessche, Walter
Tip #755


Frituurvet na 10x vervangen

Frituurvet dient na tien keer bakken verschoont te worden, dit is beter voor uw gezondheid. het kan anders kanker veroorzaken, bovendien is eten in schoon vet gebakken veel lekkerder!

Ton Leenstra
Tip #754


Koop een frituurmatje voor in het mandje.

Koop een frituurmatje voor in het mandje. Dan blijft het vet veel langer helder.

maria
Tip #21329


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen