Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Als je spruitjes kookt, snijd dan een kruis in de stronk dan zijn ze veel eerder gaar. Koken in melk.

Antoinette
1 1


Als u een lepeltje suiker toevoegt bij het kooknat van de spruitjes zijn ze minder bitter en proeven niet zo sterk na als het eten "zakt".

Dominique Dahmen
1 0


Bij het koken van de spruitjes: kook een ui mee zonder schil. De zware stoffen uit de spruitjes gaan in de ui zitten. Na het koken de ui weggooien. De geur is tijdens het koken ook verdwenen.De spruitjes boeren niet op.

0 0


Spruiten koken: Doe de spruiten in de pan, giet er kokend water op, breng aan de kook voor een paar min. Giet ze dan af, doe er opnieuw kokend water op en kook ze tot ze gaar zijn. U heeft nu beslist geen last dat ze je opbreken.

0 0


Doe ca. een eetlepel kerriepoeder bij het kookwater van de spruitjes...de smaak verbetert verrassend, de lucht in huis is minder sterk en het verteert lichter.

0 0


Spruitjes "boer" je niet meer op als je, er wat piccalilly bij eet. Succes!

0 0


Leg een hele ui op de spruitjes en u heeft geen last meer van opboeren van spruitjes de hele ui gooit u gewoon weg na het koken en u proeft er ook niets van.

0 0


Een handje rijst bij de spruitjes in het kookwater voorkomt de bekende 'spruitenkookgeur'.

0 0


Kook de spruiten met een scheut melk wat suiker en nootmuskaat. Doe in koolsoorten een scheutje melk en van boeren heb je dan geen last meer.

M. van de Kamp
0 0


Kook de spruitjes in melk ipv water,ze liggen dan niet zwaar op de maag en je boert ze ook niet op.

Annetta
0 0


Spruitjes kook al jaren in de magnatron klaar voor 1 a 2 personen in een schaal onder water met zout. 10 minuten op 1000W. De spruitje smaken dan veel lekkerder. Blijven enigszins knapperig en zoetig van smaak, zijn dan niet zo bitter als bij het normale koken. En dan natuurlijk gorgonzola (saus) erover heerlijk!

Sera
0 0


Spruitjes is de enige groente, die je geheel onder water moet zetten bij het koken. Aan de kook brengen, na ca. 12 min. zijn ze gaar en blijven prachtig groen.

Lenie Spruitenburg
0 0


Doe bij het koken een bruine boterham erbij. Dat helpt tegen de lucht en het valt niet uit elkaar.

Tanja
0 0


Om spruitjes goed klaar te maken moet je een kruisje in de onderkant zetten.

danique
0 0


Spruitjes en kool soorten koken zonder nare lucht in huis! Breng een bodem water aan de kook, doe hier twee lepels olie bij en breng weer aan de kook. Voeg spruiten of kool eraan toe, strooi wat zout over de groenten en roer even goed door. Breng alles aan de kook tot de deksel zo warm is dat je je hand er niet meer op kunt houden, dan klein draaien en ongeveer 20 min. laten staan er mag geen stoom uit de pan komen. Afgieten en met wat boter opstoven. Eet smakelijk.

Dominique Dahmen
0 0


De geur van spuiten kunt u voorkomen door een aardappel mee te koken

Th.Craenmehr-Verhaegh
0 0