Als u een lepeltje suiker toevoegt bij het kooknat van de spruitjes zijn ze minder bitter en proeven niet zo sterk na als het eten "zakt".

Anoniem - Tip #866

1 0

Login om een reactie te geven:Leg een hele ui op de spruitjes en u heeft geen last meer van opboeren van spruitjes de hele ui gooit u gewoon weg na het koken en u proeft er ook niets van.

Anoniem - Tip #872

0 0

Login om een reactie te geven:Spruitjes "boer" je niet meer op als je,
er wat piccalilly bij eet. Succes!

Anoniem - Tip #871

0 0

Login om een reactie te geven:Doe ca. een eetlepel kerriepoeder bij het kookwater van de spruitjes...de smaak verbetert verrassend, de lucht in huis is minder sterk en het verteert lichter.

Anoniem - Tip #870

0 0

Login om een reactie te geven:Bij het koken van de spruitjes: kook een ui mee zonder schil. De zware stoffen uit de spruitjes gaan in de ui zitten. Na het koken de ui weggooien. De geur is tijdens het koken ook verdwenen.De spruitjes boeren niet op.

Anoniem - Tip #867

0 0

Login om een reactie te geven:Spruiten koken:
Doe de spruiten in de pan, giet er kokend water op, breng aan de kook voor een paar min. Giet ze dan af, doe er opnieuw kokend water op en kook ze tot ze gaar zijn. U heeft nu beslist geen last dat ze je opbreken.

Anoniem - Tip #869

0 0

Login om een reactie te geven:Een handje rijst bij de spruitjes in het kookwater voorkomt de bekende 'spruitenkookgeur'.

Anoniem - Tip #873

0 0

Login om een reactie te geven:Kook de spruiten met een scheut melk wat suiker en nootmuskaat. Doe in koolsoorten een scheutje melk en van boeren heb je dan geen last meer.

M. van de Kamp - Tip #1299

0 0

Login om een reactie te geven:Spruitjes is de enige groente, die je geheel onder water moet zetten bij het koken. Aan de kook brengen, na ca. 12 min. zijn ze gaar en blijven prachtig groen.

Lenie Spruitenburg - Tip #4252

0 0

Login om een reactie te geven:Doe bij het koken een bruine boterham erbij. Dat helpt tegen de lucht en het valt niet uit elkaar.

Tanja - Tip #5176

0 0

Login om een reactie te geven:De geur in huis en oprisping van spruitjes is verleden tijd als je,een geschilde aardappel met de spruitjes meekookt.

Th.Craenmehr-Verhaegh - Tip #4162

0 0

Login om een reactie te geven:Als je spruitjes kookt, snijd dan een kruis in de stronk dan zijn ze veel eerder gaar. Koken in melk.

Antoinette - Tip #3372

0 0

Login om een reactie te geven:Kook de spruitjes in melk ipv water,ze liggen dan niet zwaar op de maag en je boert ze ook niet op.

Annetta - Tip #1783

0 0

Login om een reactie te geven:Spruitjes kook al jaren in de magnatron klaar voor 1 a 2 personen in een schaal onder water met zout. 10 minuten op 1000W. De spruitje smaken dan veel lekkerder. Blijven enigszins knapperig en zoetig van smaak, zijn dan niet zo bitter als bij het normale koken. En dan natuurlijk gorgonzola (saus) erover heerlijk!

Sera - Tip #3205

0 0

Login om een reactie te geven: