De beste tips
#1. Appelmoes maakt tomatensoep minder zuur
Bij te zure tomaten soep: een schepje appelmoes toevoegen (tip van de Chinees).
#2. Appelmoes in tomatensoep
Maak tomatensoep eens met een klein potje appelmoes erdoor.
Wel goed blijven roeren omdat appelmoes naar de bodem zakt en het dan gauw aanbakt. De soep wordt er minder zuur door en de kinderen zijn er dol op!! Heerlijk!
#3. voeg een lepel mosterd toe, dit breekt de zuurtegraad van de tomaten enigzins af
indien verse tomatensoep te zuur is kun je er een lepel mosterd bijdoen en goed doorroeren. Mosterd breekt de zuurtegraad in tomaten af.
De nieuwste tips
Aardappel of Suiker!
Voeg een snufje suiker toe om de zuurheid te verminderen. Als dat niet genoeg is, kook dan wat blokjes aardappel in de soep om de zuurgraad te absorberen. Voeg als laatste redmiddel een scheutje room of kokosmelk toe om de smaak te verzachten. Klaar!
Maak half om half tomaten en paprikasoep
Misschien is het dan niet echt tomatensoep meer, maar soep die half met tomaten en half met paprika gemaakt wordt smaakt veel zachter.