Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zelfgemaakte cottage cheese

Hoe maak je zelfgemaakte cottage cheese?

Cottage cheese is hartstikke lekker bij erg veel gerechten en daarbij is het ook nog eens erg eenvoudig om te maken. Lees verschillende cottage cheese gerechten af van Oma.

Cottage cheese bereidingswijze

Benodigheden: - 1 liter volle melk - 1 el witte wijn azijn - sap van 1/2 citroen] - 2 el plantaardige olie - zout en peper 1. Breng de melk aan de kook 2. Voeg vervolgens de citroensap en azijn toe. Roer dit door. 3. Doe het vuur uit en laat 15 minuten rusten. 4. Let een theedoek in een vergiet en laat de cottage cheese goed uitlekken. 5. Knijp het laatste vocht eruit. 6. Klaar is Kees!

Cathalina
Tip #19521


Mijn cottage cheese bereidingswijze

Doe de melk in een pan en breng de melk aan de kook. Als de melk kookt, zet je het vuur uit. Roer citroensap door de melk heen. Laat de melk en citroensap 30 minuten lang staan. Leg de theedoek in de zeef en laat hierin de cottage cheese 10 minuten goed uitlekken. Doe de cottage cheese in een schaaltje en breng op smaak met wat zout en peper.

Elise
Tip #20163


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen