De beste tips

Klimop verwijderen

#1. Kozijn schoonmaken met oplossing zout water

Een oplossing van zeer zout water en een beetje afwasmiddel. Drenk een katoenen doek in deze oplossing en wrijf daarmee over de plantenresten. In een mum van tijd is het kozijn of de muur weer schoon.

Klimop verwijderen

#2. Hedera verwijderen met gasbrander

Hedera verwijderen: Tip om de hardnekkige resten van klimop van een muur makkelijk te verwijderen. Met een gasbrander verbranden en daarna kun je met een harde borstel of staalborstel de resten wegvegen.

Klimop verwijderen

#3. Klimop verwijderen

Wanneer je een klimopplant van de muur haalt die nog vol in leven is, moet je erg hard trekken en sjorren en er bestaat de kans dat de muur beschadigt. Dit is zonde van je tijd en kracht.
Beter is het om eerst de wortels die in de grond zitten met een schep te verwijderen, ongeveer een halve meter vanaf de grond.
Dit doe je om zeker te weten dat de klimop geen contact meer heeft met de grond.
Nu wachten totdat de klimop verdort en afsterft en wanneer de klimop afsterft en uitdroogt gebeurt dit ook met de hechtwortels. Deze verliezen hun kracht en de plant kan nu makkelijk van de muur afgetrokken worden.

De nieuwste tips

Klimop verwijderen

Laat het enkele weken afsterven

Laat de klimop enkele weken afsterven en indrogen. Door het verdrogen van de klimop wordt de hechting van de wortels aan de gevel aanzienlijk minder waardoor je deze makkelijker kunt verwijderen. Des te langer je de klimop laat indrogen des te makkelijker het verwijderen wordt.