De beste tips

Lamsvlees sterke smaak

#1. Te sterk schapenvlees marineren in karnemelk

Smaakt het schapen- of lamsvlees te sterk? 24-uur laten marineren in karnemelk in de koelkast. Daarna is de smaak zo zacht als lam. Yoghurt werkt ook, maar minder sterk.
Lamsvlees sterke smaak

#2. Lamsvlees sterke smaak vervagen

Lamsvlees kan een vrij sterke smaak hebben. Niet iedereen vindt dit lekker en daarom vind ik het fijn om dit wat te vervagen. Ik ga dan aan de gang met karnemelk. Dit doe ik door het vlees meer dan een dag te laten weken in karnemelk. Dit moet natuurlijk wel in de koelkast. Daarna ga ik het marineren. De karnemelk neemt de zeer sterke smaak af. Je hebt dan een wat zachtere smaak over. Dat is vaak lekkerder dan een heftige smaak.
Lamsvlees sterke smaak

#3. Tijm in combinatie met de sterke smaak van lam

Veel mensen vinden lam een te sterke smaak hebben. Dit komt omdat het een soort metaalachtige smaak heeft. Echter komt deze smaak vooral naar voren na mate het lam ouder wordt. Deze smaak hoef je helemaal niet te verbergen. Vaak is het lekker om dit te combineren met andere sterke smaken die elkaar becomplimenteren. Hierbij is tijm een goede optie om voor te gaan. Tijm heeft namelijk ook een sterke smaak. Andere kruiden met een sterke smaak zoals rozemarijn en salie werken ook goed met lam.