De beste tips

Ontsteking

#1. Biotex helpt tegen ontsteking

Doe wat Biotex in een emmer met warm water, laat dit oplossen en houdt je voet erin voor 5 minuten 2 keer per dag totdat de ontsteking een dag weg is.

OmaWeetRaad over deze tip:
 Ontsteking is er in vele vormen en maten, bekijk hier dan ook alle tips voor alle verschillende ontstekingen op Thuisarts.nl. iedere soort ontsteking kent eigen oplossingen. Dit is een opvallende tip en wij zouden zelf niet over gaan tot Biotex.

Ontsteking

#2. Ontsteking weken in sodawater

Het allerbeste is als je een ontsteking hebt aan een vinger, hand, voet of teen, dan kookte mijn oma water, deed het in een teiltje of bakje, deed daar een flinke schep soda bij en liet het afkoelen tot ongeveer 40 graden, daar liet ze mij dan tien minuten met de wond inzitten. Het prikte even in het begin maar na 10 min. was de wond super schoon. Dit geldt ook voor een moeilijke splinter die er niet uitkan. Het heeft zelfs mijn grote teen gered die zo onstoken was dat hij geamputeerd moest worden. 3 x daags een sodabad deed wonderen. Het is een prima middel en beter dan al die zogenaamde zalfjes die schoon moeten trekken.
Ontsteking

#3. Zenuwontsteking gebit

Na een aantal wortelkanaalbehandelingen ondergaan te hebben door zenuwontstekingen bleven er steeds ontstekingen terugkomen. De laatste ontsteking die ik had was zo fiks dat ik naast een abces in mijn mond waar het ontstekingsvocht uit liep, opgezwollen tandvlees ook een enorme wang kreeg. Toen ik hiermee naar de tandarts ging adviseerde hij mij voor verdere aanpak naar de kaakchirurg te gaan om mijn verstandskies te laten trekken en voor twee kiezen een wortelpuntbehandeling (in vakjargon ook wel 'apexresectie' genoemd) te ondergaan.

Ik voelde hier enige weerstand bij, omdat dit voor mij als dweilen met de kraan open voelt. Ik werd eigenlijk nieuwsgierig en vroeg mezelf af waardoor die ontstekingen ontstaan. Er moet dan toch een verstoring zijn waardoor dit probleem continu terugkeert? Ervan uitgaande dat er altijd een dieperliggende oorzaak is voor een klacht ben ik daarom geen voorstander van zomaar opereren en/of wegsnijden. Dit voelt voor mij als symptoombestrijding.

Ik besloot de dag na mijn tandartsbezoek contact op te nemen met een biologische tandarts. Hier kon ik vanwege drukte niet meteen terecht, maar zij heeft mij telefonisch advies gegeven: ADP van Biotics, oregano-olie in tabletvorm. Dit is een sterk natuurlijk antibioticum tegen héél veel klachten.
Deze heb ik meteen dezelfde dag laten bezorgen om het voor het slapengaan in te nemen.

Toen ik de dag erna wakker werd was mijn dikke wang flink geslonken en mijn tandvlees veel minder opgezwollen. Wát een wondermiddel. De biologische tandarts gaf aan dat dit in 80% van de gevallen werkt, dus geen garantie te kunnen geven.
Als dit niet werkt is een antibioticakuurtje voor een keer heus niet erg. Al ben ik zelf een voorstander van klachten met de middelen uit Moeder Natuur te verhelpen!

Ik ben erg benieuwd naar mijn bezoek naar de biologische tandarts :-)

Bekijk 5 andere tips

De nieuwste tips

Ontsteking

ontstekingsremmer

Vul een klein theepotje met lauw water waarin zout is opgelost. Hang met je gezicht boven een teil of wasbak  en doe de tuit van de theepot in 1 neusgat (houdt andere neusgat in begin even dicht) snuif nu het zoute lauwe water met dat ene neusgat op en je zult zien dat het zoute water uiteindelijk via je andere neusgat weer naar buiten komt.  Hiermee reinig je alle holtes ook in je voorhoofd en geeft direct verlichting. Perfecte onstekingsremmer. 

Ontsteking

Groene leem (Vertargil)

Werkt heel erg goed voor meerdere dingen maar ik gebruikte het voor het eerst bij mijn pup die een wondje aan zijn poot had. De zwelling verdween en het wondje genas goed. Het trekt namelijk vuil uit je wond en stimuleert het herstellende vermogen van het lichaam. Je hebt het voor hond en paard en voor mensen (bij deze laatste is de korrel iets fijner) de groene leem is verrijkt met tea tree olie en lavendel en 100% natuurlijk.
Ontsteking

Kurkuma helpt bij ontstekingen

Wanneer je snel last heb van ontstekingen (bijv. in het gebit of op de huid) of acuut een ontsteking hebt is kurkuma de absolute redder in nood! Capsules werken het beste, verkrijgbaar bij de reformwinkel of drogist. Een hoge dosering curcumine (= werkzame stof) is noodzakelijk voor een snel resultaat. Ik had zelf last van een ontsteking in mijn kaak, ibuprofen haalde alleen de pijn weg en zwaardere medicijnen wilde ik niet. Na enkele dagen een extra hoge dosis kurkuma (100mg per dag, verdeeld over twee keer) was ik er vanaf zonder zware medicijnen en dito bijwerkingen. Kurkuma werkt zowel ontstekingsremmend als ook pijnstillend en bovendien zeer doeltreffend. Voor echte pijn is een normale pijnstiller echter wel nog steeds nodig (ik nam vooral voor het slapen een ibuprofen) maar na enkele dagen zal de ontsteking verdwijnen. Op de huid overigens ook te gebruiken als masker in combinatie met kokosolie of olijfolie!

Nog 5 andere tips

Ontsteking

Lavendelolie werkt tegen ontstekingen

Van mijn schoonheidsspecialiste kreeg ik de tip om etherische lavendelolie op het plekje te smeren. Ik had veel last van ontstekingen, welke soms ook erg heftig konden zijn. Na een tijdje gesmeerd te hebben, waren de plekken verdwenen. Het helpt trouwens ook bij jeugdpuistjes!
Ontsteking

Selderij thee

Drink 4 glazen selderij thee per dag koud of warm kun je zelf maken met selderij blaadjes en eet 4 gewassen ongeschraapteworteltjes per dag helpt heel goed bij slijmbeursonstekingen en is heel goedkoop.
Ontsteking

Ontsteking verhelpen: Honing

Koop bij de imker honing , smeer dat op de ontsteking met eventueel een wondverbandje erover. Geen supermarkthoning kopen die is heel slecht van kwaliteit is  aangelengd met suiker.

Of doe de ontsteking in een badje met groene badedas (alleen de groene) of bet het wondje met badedas in water opgelost.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Ontsteking

Honing vermindert ontstekingen

Heb je vaak last van ontstekingen die terug komen? Gebruik dan dagelijks honing bij je voeding en eet knoflook deze producten zijn een natuurlijke antibiotica.
Ontsteking

Ontsteking in koffie weken

Als je een kleine ontsteking hebt aan hand of voet, houdt deze dan enkele minuten in warme zwarte koffie met caffeïne. Succes verzekerd.
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.