De beste tips

Pompoen schillen

#1. Makkelijk schil van pompoen verwijderen

Een pompoenschil kan tamelijk taai zijn, waardoor het lastig is om deze te verwijderen. Het beste is om te beginnen met het in parten snijden van de pompoen, en vervolgens per part de schil te verwijderen met een scherp mes. Wanneer een pompoen erg hard is, kunt u de pompoen in zijn geheel even koken in water; maximaal tien minuten. De schil is nu veel makkelijker te verwijderen (de schil is dunner, er blijft meer vruchtvlees over om op te eten).
Pompoen schillen

#2. Pompoen schillen voor gebruik

Een pompoen schillen kan een behoorlijke klus zijn als je niet weet hoe het moet. Soms is het lastig om er doorheen te komen. Dan kies ik ervoor om de pompoen eerst te koken. Zo’n 10 minuten. Dan is hij makkelijker te schillen.
Pompoen schillen

#3. Pompoen roosteren om schil te verwijderen

Als je de schil van een pompoen er af wilt halen, kun je deze het beste eerst een half uur in de over roosteren. Dit zorgt er namelijk dat het vruchtvlees van de pompoen zacht wordt en het mogelijk is om de schil er af te halen. Dit maakt eigenlijk direct al dat het erg makkelijk wordt om de schil van de pompoen af te halen.